Ja bym też dla siebie takiego wziął - tylko ekran za duży, no i blutut by się przydał, bo nawet zrobić kopię bezpieczeństwa z komórki, to nieda rady, tylko trzeba kabla szukać albo zewn. blutua...Cubaza pisze:Co sądzicie o tym?
http://www.allegro.pl/ite..._cena_raty.html
Laptop
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Notebook Acer AS7540G-524G50Mn M520 17.3" 4GB 500GB ATI5650-1024MB W7P
Najważniejsze cechy:
* System operacyjny: Windows 7 Home Premium (64 bity)
* Procesor: AMD Turion II; M520
* Częstotliwość taktowania procesora: 2,3 GHz
* Zainstalowana pamięć RAM: 4096 MB
* Pojemność dysku: 500 GB
* Przekątna ekanu: 17,3 "
* Model karty graficznej: Mobilny Radeon HD5650
Co myslicie o takim laptopie?
Najważniejsze cechy:
* System operacyjny: Windows 7 Home Premium (64 bity)
* Procesor: AMD Turion II; M520
* Częstotliwość taktowania procesora: 2,3 GHz
* Zainstalowana pamięć RAM: 4096 MB
* Pojemność dysku: 500 GB
* Przekątna ekanu: 17,3 "
* Model karty graficznej: Mobilny Radeon HD5650
Co myslicie o takim laptopie?
-
- Rhetor
Lechu, nic nie sądzimy, szkana kula mi mówi, że będzieszgo używał jako podkładki pod mysz dla kompa stacjonarnego.
Goscinny, ja mam Acera 5-latka, działa aż miło tylko baterii się padło.
Goscinny, ja mam Acera 5-latka, działa aż miło tylko baterii się padło.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Proedroj
Lechu mam podobny model, ze słabszym Radeonem HD4570 i mniejszym dyskiem.Lechu pisze:Notebook Acer AS7540G-524G50Mn M520 17.3" 4GB 500GB ATI5650-1024MB W7P(...)
Pod CADa, którego na PK będziesz stale używał, jest to (mało powiedziane) wystarczająco mocny sprzęt (pracuje na AutoCAD LT 2009 (sic!)), bez problemu można na nim bawić się programami graficznymi jak Blender czy Gimp, więc jeżeli chodzi o parametry jest OK.
Co do awaryjności Acerów to 5 lat temu nie tknąłbym ich dwumetrowym kijem, obecnie (nie kilkanaście miesięcy temu) jest mniej awaryjny od ASUSa, HP czy Samsunga. Nie wiem skąd biorą się takie opinie jak Goscinnego, dla mnie to kolejna legenda ludowa... ewentualnie znam osoby, które są zdolne popsuć kompa siadając przy nim i niczego nie dotykając
Pozdrawiam
-
- Rhetor
Lechu, Jedną taką banalną rzecz by pasowało wiedzieć: do czego będzie wykorzystywany?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
-
- Proedroj
Przecież napisał, że PK Budownictwo:
Programy inżynierskie wbrew obiegowej opinii nie mają dużych wymagań, jeżeli na danym sprzęcie działają najnowsze gry, to np. z Robotem Milenium też sobie poradzi bez problemu, o CAD nawet nie ma się co rozpisywać.Lechu pisze:Prawdopodobnie budownictwo na PK, nie mam pojęcia jakie programy są tam potrzebne
W większości przypadków: tak... : )Keleos, od ceny zależy jakość ?
Jeśli jest w Twoich przedziałach to sprzęt jest godny uwagi. Niby faktycznie są złe opinie o Acerach, ale to bardzo różnie bywa. Ludzie narzekają na sprzęt, bo im się akuratnie popsuł. Plota idzie w miasto/Internet i opinia gotowa. A większość sprzętu i tak jest produkowana w tych samych zakładach z jedynie innym logiem i 'pudełkiem'.
A wcale że wcale że nie Mi popsuł się półroczny eeepc, wysłałem do serwisu, ba - wezwałem kuriera, ten zabrał sprzęt (piątek), w następnym tygodniu (środa) był u mnie. Naprawa musiała trwać jeden dzień...Keleos pisze:Ludzie narzekają na sprzęt, bo im się akuratnie popsuł.
I jakoś na eeepc nie narzekam
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński