Galeria Tarnovia
Bomi ma pewnie największa powierzchnie, albo b dużą, wiec ugratowienie samego sklepu to z miesiąc musi potrwać
Nawiasem widzę z fotek że już bliżej niż dalej.
Mam nadzieje że będzie taka fajna ze z krakowa będa przyjeżdżać.
Nawiasem widzę z fotek że już bliżej niż dalej.
Mam nadzieje że będzie taka fajna ze z krakowa będa przyjeżdżać.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Wg mnie będzie... klasyczna. Zero fajerwerków, ciekawych rozwiązań architektonicznych, żadne mozaiki, fontanny. Tylko ciągi korytarzy ze sklepami i stoiska na środku. Na pierwszym piętrze to samo, tyle że z balkonami. Czyli również klasyczna klasyczność. Tak działa i wygląda 80% galerii handlowych w Polsce. Na coś więcej trzeba mieć dużą kasę.
Bomi ma powierzchnie 1800 m2 , z poczatku miało miec 2400m2 ale zmniejszyli prawdopodobnie dlatego ze w Krakowie Bomi ma własnie powierzchnie cos ok 2400 m2 i utarg maja słaby jak na tak duze miasto , wiec w Tarnowie zmniejszono powierzchnie. Ogólnie to sklep raczej bedzie nalezał do tych droższych jak np Alma.
Co do pracy to juz dawno trzeba było składac papiery. Teraz to już wszyscy przygotowują sklep na zatowarowanie, które ma sie rozpoczac juz w tym tygodniu.
Co do pracy to juz dawno trzeba było składac papiery. Teraz to już wszyscy przygotowują sklep na zatowarowanie, które ma sie rozpoczac juz w tym tygodniu.
To szkoda wielka szkoda. Co do ceny to zależy raczej od projektanta, bo jeżeli ktoś ma fantazje i wiedzę to przy tej samej kasie można zawsze coś upiększyć, wystarczy tylko chcieć. Widać "ładność" nie była priorytetem przy budowie galerii, a szkoda.imiol pisze:Wg mnie będzie... klasyczna. Zero fajerwerków, ciekawych rozwiązań architektonicznych, żadne mozaiki, fontanny. Tylko ciągi korytarzy ze sklepami i stoiska na środku.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
No to nie jest jednak tak, że wystarczy tylko chcieć. Naprawdę, wszystko, każde udziwnienie kosztuje. Mogli zrobić jakąś fikuśną mozaikę w którymś holu zamiast tych płytek (fliz? terazkoty? nigdy nie wiem ). Ale metr tego co jest kosztuje pewnie maksymalnie kilkanaście zł/m2. Mozaika to już koszt kilkudziesięciu złotych od metra. Choć tego to najbardziej szkoda, bo skoro jest galeria na pierwszym piętrze z widokami na parter, to aż się prosi o taki element. Poza tym przy dużej powierzchni niekoniecznie trzeba korzystać z mozaiki a starczyłyby nawet płytki 10x10 cm i można by pokusić się o ciekawą aranżację.
Fontanna czy jakaś inna aranżacja wodna też teoretycznie mogła być. Ale to co jest teraz kosztuje jednorazowo maksymalnie kilkanaście złotych/m2. Fontanna to już koszt co najmniej kilkudziesięciu tysięcy plus(k) stałe koszty eksploatacji, plus(k) regularne koszty serwisowania instalacji.
Itp. itd.
Fontanna czy jakaś inna aranżacja wodna też teoretycznie mogła być. Ale to co jest teraz kosztuje jednorazowo maksymalnie kilkanaście złotych/m2. Fontanna to już koszt co najmniej kilkudziesięciu tysięcy plus(k) stałe koszty eksploatacji, plus(k) regularne koszty serwisowania instalacji.
Itp. itd.
Widzisz, sam sobie odpowiedziałeś :-).gushman pisze:Choć tego to najbardziej szkoda, bo skoro jest galeria na pierwszym piętrze z widokami na parter, to aż się prosi o taki element. Poza tym przy dużej powierzchni niekoniecznie trzeba korzystać z mozaiki a starczyłyby nawet płytki 10x10 cm i można by pokusić się o ciekawą aranżację.