Prezydent Tarnowa 2010-2014
To ja może trochę konkretów :
Dokładna data tegorocznych wyborów samorządowych nie jest jeszcze znana. Kadencja wyłonionych w wyborach z 2006 r. rad gmin, rad powiatów i sejmików województw oraz wójtów, burmistrzów i prezydentów miast kończy się w dniu 12 listopada 2010 r.
Zgodnie z przepisami ordynacji wyborczej do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw , wybory zarządza Prezes Rady Ministrów nie później niż na 30 dni przed upływem kadencji (art. 25 ust. 1 Ordynacji wyborczej), tj. nie później niż 13 października 2010 r. Wybory przeprowadza się w dniu wolnym od pracy, w ciągu 60 dni po upływie kadencji (art. 25 ust.1 Ordynacji wyborczej).
W związku z z tym, Prezes Rady Ministrów wyznaczy dokładną datę wyborów samorządowych na niedzielę, w terminie pomiędzy 14 listopada 2010 r. a 9 stycznia 2011 r..
To jacy pewni kandydaci już się zdecydowali kandydować ?
Dokładna data tegorocznych wyborów samorządowych nie jest jeszcze znana. Kadencja wyłonionych w wyborach z 2006 r. rad gmin, rad powiatów i sejmików województw oraz wójtów, burmistrzów i prezydentów miast kończy się w dniu 12 listopada 2010 r.
Zgodnie z przepisami ordynacji wyborczej do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw , wybory zarządza Prezes Rady Ministrów nie później niż na 30 dni przed upływem kadencji (art. 25 ust. 1 Ordynacji wyborczej), tj. nie później niż 13 października 2010 r. Wybory przeprowadza się w dniu wolnym od pracy, w ciągu 60 dni po upływie kadencji (art. 25 ust.1 Ordynacji wyborczej).
W związku z z tym, Prezes Rady Ministrów wyznaczy dokładną datę wyborów samorządowych na niedzielę, w terminie pomiędzy 14 listopada 2010 r. a 9 stycznia 2011 r..
To jacy pewni kandydaci już się zdecydowali kandydować ?
-
Autor tematu
-
- Rhetor
- Kontakt:
kandydować na Prezydenta czy do Rady Miejskiej?dafi33 pisze:To jacy pewni kandydaci już się zdecydowali kandydować ?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Konkretnie jest nas trzechBaxon pisze:Na stronie małopolskiej PO jest informacja o tym, że Ścigała jest kandydatem PO na prezydenta Tarnowa. A na mieście widziałem już plakaty Kuby i drugiego "młodego" z SLD
1. Jakub Kwaśny
2. Tomasz Gębarowski
3. Marek Majchrzak
ale to są reklamy stron internetowych my jeszcze nigdzie nie kandydujemy
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
No ja też nie mogę przejść na przystanek bez "podziwiania" uśmiechy Kuby Wcześniejsze plakaty były lepsze. Ten zamglony Tarnów za wyraźną sylwetką Kuby jakoś kojarzy mi się z hasłem "Kuba jest najważniejszy" czy coś w tym styluBaxon pisze: A na mieście widziałem już plakaty Kuby i drugiego "młodego" z SLD
Mam nadzieje, że reklamujecie te strony za kasę ze zbiórek partyjnych lub własną a nie z podatków zabranych mi przez państwo (nie orientuję się dokładnie jak wygląda finansowanie promocji polityków poza wyborami)Jakub Kwaśny pisze:Konkretnie jest nas trzechBaxon pisze:Na stronie małopolskiej PO jest informacja o tym, że Ścigała jest kandydatem PO na prezydenta Tarnowa. A na mieście widziałem już plakaty Kuby i drugiego "młodego" z SLD
1. Jakub Kwaśny
2. Tomasz Gębarowski
3. Marek Majchrzak
ale to są reklamy stron internetowych my jeszcze nigdzie nie kandydujemy
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM