Pudła inwestycyjne miasta
-
- Rhetor
-
- Rhetor
A mnie wkurza stan kamienicy na Mickiewicza(tej na przeciw teatru). Z wielu względów-także osobistych. Teatr musiał być wyremontowany, ale czy na to co ma być to...kwestia gustu.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Weredyk, przejedź się po Europie - ze szczególnym uwzględnieniem Wiednia czy Berlina - między na prawdę starymi kamienicami (zresztą pięknie utrzymanymi) spotkasz nie takie 'amalgamaty' - pewnie, że były protesty jakichś miłośników staroci - ale większości to się podoba, a przede wszystkim - jest funkcjonalne. Gdybyś chciał zafundować 'klasyczny wygląd, to skończyło by się to na obitym styropianem a'la MCK jakimś ceglano betonowym klocku - a tak, przynajmniej szkło i aluminium. Mnie się podoba.
A uwaga dafiego słuszna - PiS w naszej mieścinie potrafi tylko i wyłącznie KRYTYKOWAĆ, natomiast zaprojektować i wykonać cokolwiek konstruktywnego - już niestety nie. Mam nadzieję, że wyborcy to zauważą.
A uwaga dafiego słuszna - PiS w naszej mieścinie potrafi tylko i wyłącznie KRYTYKOWAĆ, natomiast zaprojektować i wykonać cokolwiek konstruktywnego - już niestety nie. Mam nadzieję, że wyborcy to zauważą.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Obywatel
Pud³a iwestycyjne miasta
Pewnie dlatego Wiedeń nie jest mekką dla światowej turystyki.
Nowym wyglądem teatru jestem co najmniej rozczarowany.
Myślałem że to będzie przywrócenie dawnego wyglądu. Na projektach wygląda nowocześnie jak kryta pływalnia z epoki socrealizmu podkręcona aluminiowymi elementami. Zwykłe centa handlowe maja więcej polotu w bryłach architektonicznych niż to coś. Szklane paciorki i żelazne gwoździe nie robią już na dzisiejszych Indianach wrażenia. Mnie szklana ściana i aluminium nie zaskakuje i nie szokuje nowoczesnością.
Poza tym nie wydaje mi się żeby największą bolączka Tarnowskiego teatru było zbyt mało miejsca na rozwinięcie skrzydeł. Tam nie trzeba było modernizacji tylko porządnego repertuaru. W zasadzie to na potrzeby artystów w zupełności wystarcza salka w pałacu młodzieży (no ale może się mylę- może sala pęka w szwach).
Ale niech tam...
Gorsza sprawa z kasą- nie myślałem że to tyle będzie kosztowało.
Nowym wyglądem teatru jestem co najmniej rozczarowany.
Myślałem że to będzie przywrócenie dawnego wyglądu. Na projektach wygląda nowocześnie jak kryta pływalnia z epoki socrealizmu podkręcona aluminiowymi elementami. Zwykłe centa handlowe maja więcej polotu w bryłach architektonicznych niż to coś. Szklane paciorki i żelazne gwoździe nie robią już na dzisiejszych Indianach wrażenia. Mnie szklana ściana i aluminium nie zaskakuje i nie szokuje nowoczesnością.
Poza tym nie wydaje mi się żeby największą bolączka Tarnowskiego teatru było zbyt mało miejsca na rozwinięcie skrzydeł. Tam nie trzeba było modernizacji tylko porządnego repertuaru. W zasadzie to na potrzeby artystów w zupełności wystarcza salka w pałacu młodzieży (no ale może się mylę- może sala pęka w szwach).
Ale niech tam...
Gorsza sprawa z kasą- nie myślałem że to tyle będzie kosztowało.
Akurat lubię szkło, jak jest ładnie oświetlone świetnie wygląda (moim zdaniem). Chciałbym tez przypomnieć, że władze z PiSu nie zadłużyły miasta tak jak te. Ponieważ uważam że nie jem kawioru codziennie jak mnie nie stać, nie buduję teatru jak mnie nie stać. Oczywiście w świat pójdzie wieść: RŚ COŚ zrobił, ale jakie długi zostawi to o tym się milczy.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Dom pewnie też zbudowałeś/masz zamiar zbudować z oszczędności, bez zaciągania kredytu?
Jeśli ma się nie budować jak się nie ma kasy, to cała Polska powinna przestać budować, bo przecież mamy dług wobec hAmeryki i całej reszty. Zresztą nie tylko my. Zdecydowana większość świata ma dług wobec innych krajów. Koniec z rozwojem? Trix nakazuje budować tylko za swoje?
Jeśli ma się nie budować jak się nie ma kasy, to cała Polska powinna przestać budować, bo przecież mamy dług wobec hAmeryki i całej reszty. Zresztą nie tylko my. Zdecydowana większość świata ma dług wobec innych krajów. Koniec z rozwojem? Trix nakazuje budować tylko za swoje?
Dafi, Adamie - pragne tylko przypomniec, ze przez 3 lata PiS wspolrzadził Tarnowem, wiec po czesci splywaja na na jego konto powstale budowle. Choc nie bede ukrywał, ze wspolprace z RŚ nie uwazałem za optymalne rozwiazanie.
Co do bezposrednich rzadów PiSu - nie bylo to dotychczas dane PiSowi, moze to sie w 2010 r. zmieni Niemniej jednak jego obecny przedstawiciel rzadzil Tarnowem - co do efektów zapraszam na strone JR - sekcja - Prezydentura. Tytulem tylko przypomnienia: srodki na Biblioteke na PWSZ, budowa Hali przy 15, Basen na Pilsudskiego i slawetne przebicie. Razem ponad 100 milionow zł.
Co do bezposrednich rzadów PiSu - nie bylo to dotychczas dane PiSowi, moze to sie w 2010 r. zmieni Niemniej jednak jego obecny przedstawiciel rzadzil Tarnowem - co do efektów zapraszam na strone JR - sekcja - Prezydentura. Tytulem tylko przypomnienia: srodki na Biblioteke na PWSZ, budowa Hali przy 15, Basen na Pilsudskiego i slawetne przebicie. Razem ponad 100 milionow zł.
No na szczęście już raczej nie będzie Wam dane. Ostatnie wybory pokazały, że straciliście pozycję lidera w mieście i to nie Wy będziecie decydować o przyszłości (choć przy rządach PISowych to raczej należy mówić o ciągłym rozliczaniu przeszłości) miasta i inwestycjach w nim czynionych.Weredyk pisze:
Co do bezposrednich rzadów PiSu - nie bylo to dotychczas dane PiSowi, moze to sie w 2010 r. zmieni
Napisałem nieprawde?Kajko pisze:Jesteś żałosny.Weredyk pisze:Dafi, Adamie - pragne tylko przypomniec, ze przez 3 lata PiS wspolrzadził Tarnowem, wiec po czesci splywaja na na jego konto powstale budowle. Choc nie bede ukrywał, ze wspolprace z RŚ nie uwazałem za optymalne rozwiazanie.
Wiem, ze kadencja Scigaly to pasmo jednych wielkich sukcesów, a jesli sa uchybienia czy problemy to wina urzedników wzglednie radnych opozycji, ktorzy mieli smialosc krytykowac Prezydenta i ujawnic informacje dla niego nieprzychylne.
Przepraszam ze osmielam sie miec inne zdanie.
PS Jestem zalosny, moge i byc, ale tylko na tyle stac ludzi proscigalowych?