Każdy dzień przynosił nowe, dla mnie przerażające odkrycia widząc co się dzieje za blaszanym ogrodzeniem.
Niby remont a ja na własne oczy widzę totalną demolkę.
Oliwy do ognia dolała zapowiedź artykułu w GK.
http://polskatimes.pl/gazetakrakowska/t ... ,id,t.html
Kultura nie jest mi obca ale jak widzę to wszystko i słyszę o kolejnych zwyżkach kwot za wykonane prace bo coś tam ....Tarnów: za teatr miasto zapłaci drożej. Nie wiadomo ile.
Andrzej Skórka
2009-09-24 20:12:48, aktualizacja: 2009-09-24 20:12:48
Problemy techniczne sprawiły, że modernizacja tarnowskiego teatru miała kilkudniową przerwę. Po niej okazało się, że zakres robót trzeba poszerzyć. Powodem był fatalny stan techniczny części murów, których pierwotnie nie planowano wyburzać. Magistrat uspokaja: termin realizacji inwestycji nie jest zagrożony. Modernizacja, a właściwie budowa większej części teatru od podstaw, to jedna z największych obecnie inwestycji w Tarnowie.
Pierwotnie kosztować miała niespełna 13 milionów złotych, przy sporym zastrzyku z funduszy unijnych. Ale będzie droższa. O ile? - To w tej chwili przedmiot negocjacji z wykonawcą - wyjaśniają urzędnicy. Wszystko przez to, że podejrzewano, iż część ścian nośnych starego gmachu teatralnego może być mocniej nadwerężona niż się na to zanosiło pierwotnie.
to zastanawiam się poważnie nad sensem decyzji Magistratu o remoncie obiektu w takim zakresie.