Serwis komputerowy
Serwis komputerowy
Witam,
Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry serwis komputerowy w Tarnowie w którym nie liczą sobie tak drogo?
Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry serwis komputerowy w Tarnowie w którym nie liczą sobie tak drogo?
Ja polecam i to bardzo, taki serwisik na ul. chyba Ochronek. Wchodzi się w bramę taką szeroką i po lewej są schodki do góry... dość dziwne wejście ; )
Gdy wszedłem to się zastanawiałem czy dobrze trafiłem, bo za ladą siedział młody, łysy, dobrze zbudowany człowiek ; )
Sprzęt jednak od razu złapał, 2 minuty i już wiedział w czym problem. Naprawił, dorzucił nową kartę sieciową za 10zł, a za robociznę nie wziął nic... że szybko poszło ; >
Nie wiem tylko czy nadal istnieje ten serwis, bo ja tam byłem z 4 lata temu ; )
Gdy wszedłem to się zastanawiałem czy dobrze trafiłem, bo za ladą siedział młody, łysy, dobrze zbudowany człowiek ; )
Sprzęt jednak od razu złapał, 2 minuty i już wiedział w czym problem. Naprawił, dorzucił nową kartę sieciową za 10zł, a za robociznę nie wziął nic... że szybko poszło ; >
Nie wiem tylko czy nadal istnieje ten serwis, bo ja tam byłem z 4 lata temu ; )
Chciałabym żeby mi go wyczyścili całkowicie, i żeby mi powiedzieli co mu jest. Mam komputer 7, 8 lat, chodzi jak czołg. zawiesza się strasznie. Jak go sformatuje to chodzi dobrze 2, 3 dni potem znów to samo. Teraz nie wiem co mu odbiło mam 3 użytkowników, jak się jeden zaloguje to reszta nie może, dopóki tamten się nie wyloguje, np winamp sie włącza z 5 minut, przeglądarka to samo. Tragedia po prostu.
Dokupiłam ramy ale to niewiele pomogło.
Dokupiłam ramy ale to niewiele pomogło.
A ile razy w ciągu tych 8 lat przeinstalowywałaś system?
No i rozumiem, ze używasz wciąż tych samych programów co 8 lat temu? ; )
Pamiętaj - im nowszy program, tym zazwyczaj bardziej wymagający. Ja u siebie nawet winampa nowego nie używam, bo się włącza minutę.
Jeśli się będziesz trzymać starych programó to wszystko będzie ok. Jeśli jednak instalujesz takie cuda jak gg10, firefox 3.5+, winamp nowy (nie pamiętam numeru), nowy skype... to zapomnij o prędkości.
No i rozumiem, ze używasz wciąż tych samych programów co 8 lat temu? ; )
Pamiętaj - im nowszy program, tym zazwyczaj bardziej wymagający. Ja u siebie nawet winampa nowego nie używam, bo się włącza minutę.
Jeśli się będziesz trzymać starych programó to wszystko będzie ok. Jeśli jednak instalujesz takie cuda jak gg10, firefox 3.5+, winamp nowy (nie pamiętam numeru), nowy skype... to zapomnij o prędkości.
Napisz do mnie na Priv'a - stary komputer może wymagać dołożenia pamięci operacyjnej - 5 lat temu standartem było 256 - 512 MB - co jest za mało dla Windows XP - optymalnie to 1 GB a najlepiej 2 GB RAM. Dyski twardy też 5 latek temu szybkie nie były (pomijam serwerowe SCSI i SAS) - obecnie standardem jest 7200 RPM a nie jak dawniej 5400 RPM.
Generalnie musiał bym zobaczyć Twój komputer i wtedy policzymy koszty ew. modernizacji. Ale nalezy się liczyć z mozliwością, że koszty moderniczacji bedą zbyt duże. Obecnie zwykły biurowy komputer doskonale się sprawdzający w codziennej pracy - nie grach - mozna kupić za 1000 - 1200 zł. Czasem trzeba rozważyć, czy zamiast pakować kasę w stary sprzęt nie dołożyć i nie kupić nowego.
Kolejna sprawa to STARZENIE się podzespołów - czasy komputerów 286, 386 i 486 działających po 15 lat MINĘŁY - obecnie płyty główne po 5 latach padają (słynne "wybrzuszanie" kondensatorów elektrolitycznych) i nie jest to niczym dziwnym.
Napisz na priv - skontaktujemy się i jak Chcesz to zobaczę na Twój komputer - wtedy będziemy wiedzieć co i jak.
Generalnie musiał bym zobaczyć Twój komputer i wtedy policzymy koszty ew. modernizacji. Ale nalezy się liczyć z mozliwością, że koszty moderniczacji bedą zbyt duże. Obecnie zwykły biurowy komputer doskonale się sprawdzający w codziennej pracy - nie grach - mozna kupić za 1000 - 1200 zł. Czasem trzeba rozważyć, czy zamiast pakować kasę w stary sprzęt nie dołożyć i nie kupić nowego.
Kolejna sprawa to STARZENIE się podzespołów - czasy komputerów 286, 386 i 486 działających po 15 lat MINĘŁY - obecnie płyty główne po 5 latach padają (słynne "wybrzuszanie" kondensatorów elektrolitycznych) i nie jest to niczym dziwnym.
Napisz na priv - skontaktujemy się i jak Chcesz to zobaczę na Twój komputer - wtedy będziemy wiedzieć co i jak.
-
- Rhetor
Jak chcesz taki zobaczyć to zapraszam, stoi w piwnicy: 486DX4, 16MB RAM, dysku 540 MB i karta graficzna 1 MBRavir pisze:czasy komputerów 286, 386 i 486 działających po 15 lat MINĘŁY
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
U mnie w pracy Magazynierzy mają do tej pory dzialający pod Novellem 286 - więc mnie nie zagniecie
Obecne komputery nie są tak trwałem jak dawniej - zresztą dotyczy to wszystkich urządzeń. Nawet Mercedesy potrafią rdzewieć p dwóch - trzech latach.
Jak pisałem - zobaczymy na Twój komputer i zobaczymy co się da zrobić.
Obecne komputery nie są tak trwałem jak dawniej - zresztą dotyczy to wszystkich urządzeń. Nawet Mercedesy potrafią rdzewieć p dwóch - trzech latach.
Jak pisałem - zobaczymy na Twój komputer i zobaczymy co się da zrobić.