Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
Że generalnie "ludzie" nie wiedzą jak pisać Goldhammera (mieszkałem tam przez rok i gdy podawałem adres zamieszkania przy różnych okazjach statystyczny Polak popełniał w tej nazwie od 1 do 3 błędów ortograficznych) to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, choć nie toleruję. Ale że prawdopodobnie UM albo jednostka jemu podległa też nie wie to już mały skandal. Zwłaszcza, że przy tej ulicy mieści się część urzędu. Wstyd.
Przykro mi ale to nie jest pomysł z tego forum. Te objazdy były opracowane już koło stycznia w ZKMie.gushman pisze:Kuba, może gdzieś przy tych informacjach o zmianie kursowania autobusów również dodasz informację, że to zasługa tego forum? Zaraz po niedzieli napływ nowych użytkowników mamy murowany. Choć z drugiej strony ściągnie to na głowę sporo roboty moderatorom, którzy będą musieli mocno angażować się w kasowanie wulgaryzmów i rozdawanie ostrzeżeń bądź banów.
Wystarczy 2-3 miesiące 'wzmożonych patroli SM' w tej okolicy - ale z zasadą 'no mercy', każdemu kto przechodzi w niedozwolonym miejscu - mandat. Za 2-3 miesiące zabraknie kandydatów. Rozumiem oczywiście, że to przejście pod pocztą (róg Mickiewicza i Brodzińskiego) zostanie zlikwidowane.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Barierki lub łańcuchy , ale kiedyś mi odpowiedziano mniej więcej na TPKSie, że nie ludzie i tak będą przechodzić, gdzie chcą, więc łańcuchy są niepotrzebne (a sprawę poruszyłem po tym jak mi kobieta wlazła prawie pod koła w miejscu zlikwidowanego już dawno temu przejścia na Narutowicza przy skrzyżowaniu z Limanowskiego).
Przejście pod Pocztą zostanie zlikwidowane, najbliższe przejście w dół Mickiewicza będzie pod pałacem najjaśniejszego...
Przejście pod Pocztą zostanie zlikwidowane, najbliższe przejście w dół Mickiewicza będzie pod pałacem najjaśniejszego...
-
- Rhetor
Wspomniecie moje słowa gdzieś tam wcześniej napisane. Inwestycja nie rozwiąże całkowicie problemu, nieznacznie go poprawi.gushman pisze:Tak dzisiaj mi przyszło na myśl, gdy jechałem Mickiewicza: co będzie, jeżeli ludzie nie będą chcieli chodzić po schodkach tego przejścia podziemnego i zaczną wydeptywać przejście dla pieszych na wysokości poczty? I co jeżeli z planowanego usprawnienia ruchu na tym odcinku wyjdzie kupa?
Nie znam prostszego sposobu - no może równie prosty jest wypisywanie mandatów babciom handlującym kwiatkami na Burku - a tu przyczynią się przynajmniej do poprawy bezpieczeństwa...hurricane pisze:Oni wolą iść na łatwiznę i wypisywać mandaty tam, gdzie jest to najprostsze...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Przechodząc dziś koło poczty, zauważyłem coś na trawniku przed nią...
To 'coś' to kiosk który poprzednio był na przystanku parę metrów wyżej
Poza tym, nie wiem czy były wcześniej, ale dopiero dziś zauważyłem znaki.
Zwłaszcza jeden, koło budynku magistratu na mickiewicza, o zakazie wjazdu w Piłsudskiego w obie strony, z tym że ta część w stronę parku była jeszcze przekreślona iksem...
To 'coś' to kiosk który poprzednio był na przystanku parę metrów wyżej
Poza tym, nie wiem czy były wcześniej, ale dopiero dziś zauważyłem znaki.
Zwłaszcza jeden, koło budynku magistratu na mickiewicza, o zakazie wjazdu w Piłsudskiego w obie strony, z tym że ta część w stronę parku była jeszcze przekreślona iksem...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]