Skoro piszesz że ktoś jest tragiczny a regularnie zdobywa medale na MŚ to masz rozdwojenie jazni .... no ale co tam bywa Tylko ty masz patent na ocenianie ''obiektywne'' innych ?gushman pisze:A 3 mundiale temu zostali Mistrzami Świata. I co w związku z tym? Ja napisałem, że "tragiczna ta Francja" to nic nowego. Poza tym nie Tobie oceniać kto jest obiektywny.dafi33 pisze:No tak ale zapomniałeś dodać że na poprzednim mundialu zostali wicemistrzami świata nie ma to jak '' obiektywny'' komentarzgushman pisze: To nic nowego. 2 edycje temu zajęli ostatnie miejsce w grupie z 1 pkt. na koncie.
Mundial :)
Też zupełnie nie zrozumiałem tej decyzji. Ale z kolei wyzywanie sędziego od debili... Błędy są naturalną częścią tej dyscypliny a sędziowie to tylko ludzie.
Choć mogliby zrobić coś takiego jak w tenisie. Tam chyba (!) zawodnik może kilka razy w meczu poprosić o komputerowe zweryfikowanie decyzji sędziego. I jeszcze w futbolu amerykańskim (NFL) tak jest, że tam każda drużyna może chyba (!) 2 razy na mecz poprosić o powtórkę. Nie doprowadza się tym samym do paraliżu meczu i ryzyka zgłaszania uwag do każdej decyzji. A można by tym sposobem choć kilka istotnych błędów odkręcić.
Choć mogliby zrobić coś takiego jak w tenisie. Tam chyba (!) zawodnik może kilka razy w meczu poprosić o komputerowe zweryfikowanie decyzji sędziego. I jeszcze w futbolu amerykańskim (NFL) tak jest, że tam każda drużyna może chyba (!) 2 razy na mecz poprosić o powtórkę. Nie doprowadza się tym samym do paraliżu meczu i ryzyka zgłaszania uwag do każdej decyzji. A można by tym sposobem choć kilka istotnych błędów odkręcić.
Tak jak marzyłem Meksyk rozjechał France. Wczoraj ładnie Algieria zneutralizowała Anglię.
Francja nie wychodzi z grupy, Anglia nie wyjdzie bo pewnie zremisuje ze Słowenią, Hiszpania dostanie od Chile, Niemcy remis z Ghaną i przy wygranej Serbii do domu... byłoby fajnie.
Motyw vuvuzeli jest teraz na topie. To mnie rozbroiło...
http://www.youtube.com/watch?v=7B2LPxggvqY
czy to:
http://www.youtube.com/watch?v=c7XevX_Gfxk
bzzzzzzzzzzzz...
Słaba gra bzzzzzzzzzzzzzykaczy jak najbardziej mnie cieszy.
Francja nie wychodzi z grupy, Anglia nie wyjdzie bo pewnie zremisuje ze Słowenią, Hiszpania dostanie od Chile, Niemcy remis z Ghaną i przy wygranej Serbii do domu... byłoby fajnie.
Motyw vuvuzeli jest teraz na topie. To mnie rozbroiło...
http://www.youtube.com/watch?v=7B2LPxggvqY
czy to:
http://www.youtube.com/watch?v=c7XevX_Gfxk
bzzzzzzzzzzzz...
Słaba gra bzzzzzzzzzzzzzykaczy jak najbardziej mnie cieszy.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ
A dzisiaj niezła była jazda a to za przyczyna palantów zwanych sędziami, procedur FIFA i samego gościa Josepha Blattera.
Pora skończyć z hipokryzją i nieomylnością dupków z różnych krajów.
Nieuznana bramka dla Anglików w meczu z Niemcami oraz Meksykanów z Argentyną.
Pora wprowadzić elektronikę w tak ważnych meczach.
Tak mi się przypomniało
Pora skończyć z hipokryzją i nieomylnością dupków z różnych krajów.
Nieuznana bramka dla Anglików w meczu z Niemcami oraz Meksykanów z Argentyną.
Pora wprowadzić elektronikę w tak ważnych meczach.
Tak mi się przypomniało
Pora dziadku iść na emeryturę.Dziadku, drogi Dziadku,
Nie chcemy jeszcze spać!
Chodź tu zabawić nas, przecież wiesz,
Na dobranoc bajka musi być,
Naszym gościem bądź, gościem bądź
Są to MŚ dla FIFA. Dla nich muszą grać "gwiazdy futbolu" co najmniej w półfinale i nie ważne jakimi decyzjami się to osiągnie.
Oni zgarną kasę. "Biednemu" afrykańskiemu krajowi rzucą ochłap i niech się cieszy że mogli sobie pograć na wuwuzele.
A co mają kibice na świecie?
Kibicom pozostaje niesmak z decyzji sędziowskich i głuchota dzięki "afrykańskiej orkiestrze".
Oni zgarną kasę. "Biednemu" afrykańskiemu krajowi rzucą ochłap i niech się cieszy że mogli sobie pograć na wuwuzele.
A co mają kibice na świecie?
Kibicom pozostaje niesmak z decyzji sędziowskich i głuchota dzięki "afrykańskiej orkiestrze".
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
e tam Anglia - Niemcy i Meksyk - Argentyna to są równorzędne reprezentacje, kto by nie awansował to nie ma różnicy. Właśnie lepsze są mistrzostwa gdy słabsi ogrywają lepszych, tak jak było do tej pory. Myślałem, że po odpadnięciu finalistów poprzedniego mundialu, podobnie będzie z finalistami z 2002. Niestesty, Niemców teraz może zatrzymać już chyba tylko Argentyna. Blater to palant. Wg mnie szybciej UEFA coś zrobi niż FIFA.
Co do składu 1/8 bardzo mi się podoba ze względu na obecność 7 amerykańskich i 2 azjatyckich ekip. Korea już niestety się pożegnała, choć po dobrej grze. USA troche pechowo z Ghaną, ale ta pewnie będzie walczyć o medale. Teraz pozostały trzy ważne mecze w kontekście walki w dalszej fazie. Zwycięstwa Chile, Portugalii oraz Japonii! I jebać sędziów!
Największą sensacją byłaby Japonia. Bardzo fajnie grają. Znowu ich kamikadze w kraju będą z mostów skakać z radości.
HONDA!
Co do składu 1/8 bardzo mi się podoba ze względu na obecność 7 amerykańskich i 2 azjatyckich ekip. Korea już niestety się pożegnała, choć po dobrej grze. USA troche pechowo z Ghaną, ale ta pewnie będzie walczyć o medale. Teraz pozostały trzy ważne mecze w kontekście walki w dalszej fazie. Zwycięstwa Chile, Portugalii oraz Japonii! I jebać sędziów!
Największą sensacją byłaby Japonia. Bardzo fajnie grają. Znowu ich kamikadze w kraju będą z mostów skakać z radości.
HONDA!
A co ciekawe w Anglii nie lament nad sędzią tylko nad piłkarzami.
Wczoraj Brazylia pokazała swój geniusz. Ogólnie patrząc na historię, to są pojedynki Brazylia kontra reszta świata. Jak zahamować naród stworzony do gry w piłkę i liczący jeszcze 200 milionów mieszkańców. Jak tak dalej będą grać to będzie finał z Argentyną i wtedy będę mocno kibicował Albicelestes. Pojedynki Niemcy - Argentyna, Holandia - Brazylia zapowiadają się bardzo interesująco.
Wczoraj Brazylia pokazała swój geniusz. Ogólnie patrząc na historię, to są pojedynki Brazylia kontra reszta świata. Jak zahamować naród stworzony do gry w piłkę i liczący jeszcze 200 milionów mieszkańców. Jak tak dalej będą grać to będzie finał z Argentyną i wtedy będę mocno kibicował Albicelestes. Pojedynki Niemcy - Argentyna, Holandia - Brazylia zapowiadają się bardzo interesująco.
Też jestem pod wielkim wrażeniem patrząc na grę Niemców. Oni do tej pory to męczyli przeciwników, natomiast na tych mistrzostwach grają finezyjną ładną dla oka grę.
Dla mnie to jest takie połączenie południowo amerykańskiego polotu z europejskim wyrachowaniem. To co wczoraj zrobili z faworytem mistrzostw Argentyną, chyba na każdym kibicu zrobiło wrażenie.
A jeżeli nie na każdym to na mnie na pewno, choć nigdy nie byłem nimi jako reprezentacją zachwycony.
We wszystkich typach jakie obstawiam, Niemcy we finale. A co dalej, to prawdopodobnie mistrz.
Też bardzo stawiałem na drużyny z Ameryki Płd. ale się zawiodłem.
Dla mnie to jest takie połączenie południowo amerykańskiego polotu z europejskim wyrachowaniem. To co wczoraj zrobili z faworytem mistrzostw Argentyną, chyba na każdym kibicu zrobiło wrażenie.
A jeżeli nie na każdym to na mnie na pewno, choć nigdy nie byłem nimi jako reprezentacją zachwycony.
We wszystkich typach jakie obstawiam, Niemcy we finale. A co dalej, to prawdopodobnie mistrz.
Też bardzo stawiałem na drużyny z Ameryki Płd. ale się zawiodłem.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.