Ciekawe jaki procent budżetu stanowią wynagrodzenia i czy faktycznie dwie osoby w szatni, dwie osoby na kasie, jedna osoba pilnująca saun, kilku ratowników obserwujących część "parku wodnego" jest niezbędne do sprawnego działania, czy też po prostu ktoś ze znajomych potrzebował pracy i tak już zostało bo szkoda ludzi zwolnić.
POMYSŁY NA MIASTO
Re: POMYSŁY NA MIASTO
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Nie wiem jak ty, ale ja tam wolę, żeby ratownicy się nudzili niż miało ich być za mało.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Dawno młyn Szancera nie płonął
https://rdn.pl/281988/tarnow-kolejny-ju ... a-zdjecia/
Daliby mu zrobić tam te bloki, bo tylko męczą strażaków dopóki nie zapadnie decyzja o rozbiórce.
https://rdn.pl/281988/tarnow-kolejny-ju ... a-zdjecia/
Daliby mu zrobić tam te bloki, bo tylko męczą strażaków dopóki nie zapadnie decyzja o rozbiórce.
Ktoś bardzo chce dopiąć swego.
Jak podaje portal 112Tarnów.pl, dzisiaj... znowu się pali w Młynie.
To już są jaja.
To już są jaja.
-
- Rhetor
To się nazywa pożar inwestycyjny
Nie mogę zrozumieć dlaczego tam nie można kamery zamontować
-
- Rhetor
Ale gdzie?
Takie coś może zrobić tylko osoba prywatna, pewnie któryś z okolicznych mieszkańców by musiał. A ja nie jestem pewny czy okoliczni mieszkańcy chcą w tym miejscu trwałą ruinę czy jednak coś innego.
Takie coś może zrobić tylko osoba prywatna, pewnie któryś z okolicznych mieszkańców by musiał. A ja nie jestem pewny czy okoliczni mieszkańcy chcą w tym miejscu trwałą ruinę czy jednak coś innego.
Tam wszystko jest lepsze niż ta ruina. Jak dla mnie to jest działanie szkodzące miastu, że konserwator nie zgadza się na cokolwiek w tym miejscu a nie przeszkadza płonący co dwa tygodnie budynek.
Nadal się nie zalogował...Jakub Kwaśny pisze: ↑27-04-2024, 11:50Tu każdy może wpisywać swoje przemyślenia. Będzie też Rzecznik Prasowy, który niebawem się tu zaloguje i będzie to czytał. Ja czasem też ;-) Zachęcam do tego, abyście dzielili się swoimi pomysłami. Narzekania w innym wątku proszę
Było o propozycjach prezydenta Włocławka, teraz pora na informacje z Bielska-Białej. Za uchwałą głosowali zgodnie radni z PO i PISu:
https://wiadomosci.wp.pl/bedzie-nowe-wo ... 684424832aRadni Bielska-Białej w czwartek podjęli uchwałę, w której apelowali o odtworzenia województwa bielskiego. Zgodnie z proponowaną koncepcją, ma się to stać najpóźniej do 2029 roku. Dokument został poparty przez 23 radnych.
Według władz miasta taka zmiana jest konieczna, gdyż region Bielska-Białej ma inne problemy niż Górny Śląsk i Małopolska. Utworzenie nowego regionu pozwoliłoby np. na pozyskanie środków europejskich.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Idziemy z tematami powoli do przodu. Spotykam się sukcesywnie z właścicielami "miejsc wstydu" i zapewniam, że w przypadku Młyna i Owintaru, a nawet Starostwa coś zaczyna się dziać, również w kwestii kamienicy na Rynku.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Jakub Kwaśny pisze: ↑12-09-2024, 11:11Idziemy z tematami powoli do przodu. Spotykam się sukcesywnie z właścicielami "miejsc wstydu" i zapewniam, że w przypadku Młyna i Owintaru, a nawet Starostwa coś zaczyna się dziać, również w kwestii kamienicy na Rynku.
Serdecznie dziękuje za odpowiedz. Mocno trzymam kciuki, żeby coś drgnęło do przodu.
-
- Archont
Mam pytanie i prośbę typu komunikacyjnych. Na końcu ulicy Krakowskiej, od skrzyżowania z ul. Czerwoną do stacji Orlen, kierowcy samochodów regularnie znacznie przekraczają prędkość. Strach na tym odcinku iść chodnikiem, przejść na drugą stronę albo włączyć się do ruchu w stronę centrum. Szczególnie to dotyczy końcówki tego odcinka. Najlepiej sprawdził by się tam fotoradar niedaleko stacji Orlen, gdzie niektórzy kierowcy to osiągają naprawdę duże prędkości. Jak wszyscy wiedzą, policja stoi i "suszy" tylko w tej części od ul. Czerwonej w kierunku centrum.
Jak niewłaściwe miejsce na taki temat to możecie mnie wychłostać.
Jak niewłaściwe miejsce na taki temat to możecie mnie wychłostać.