Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Re: Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Dobrze, to w takim razie skąd wzięła się ta wersja?
Z tego co mi wiadomo do ostatniej chwili trwało kontraktowanie występujących i sytuacja była dynamiczna.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Wydaje mi się, że aż za dynamiczna, co widać po historii edycji posta Pana Prezydenta.
Wszystko to z boku wygląda mało profesjonalnie, najpierw poszła "fama", że będzie koncert LzR w Tarnowie, potem temat (w opinii publicznej) ucichł, parę dni temu wrócił, parę dni temu informacja, że umowa jeszcze nie podpisana, zawirowania z obsadą kilka dni przed wydarzeniem., brak czasu na promocję imprezy...
Obsada z 09:47:
Wyszło z tego robienie ludziom wody z mózgu - bo gdy rozmawiałem ze znajomymi, którzy śledzili informacje w różnym czasie, otrzymywałem różne wersje obsady.
I nie zostało to zrobione jako "zmiana obsady" tylko jako "podmiana treści" - także plakatu na współpracujących portalach, I ludzie zgłupieli. Gdy widzisz to, co czytasz, wracasz do treści, a tam nagle coś innego. Można zgłupieć i mieć zastrzeżenia do własnych zmysłów.
To też powoduje pewien rodzaj braku zaufania i niedowierzania, czasami żartów, że obsada pewna będzie dopiero w piątek.
Skoro i tak cały koncert został "przyklepany" późno, IMO można było już poczekać na publikację "pewnej" obsady.
Pytanie, dlaczego takie rzeczy się odbywają "za pięć dwunasta".
Z drugiej strony - kontraktowanie się udało w stu procentach, bo obsada, jak już mówiłem, jest solidna. Zaryzykuję, że takiego koncertu Tarnów jeszcze nie widział.
I tu trzeba oddać cesarzowi co cesarskie - moim zdaniem wyciągnięto maksa z możliwości, jakie daje ten format.
Teraz jeszcze inne pytanie. Co z czasową zmianą organizacji ruchu w okolicach miejsca wydarzenia. Środa to chyba najwyższy czas, że by coś ogłosić.
Wszystko to z boku wygląda mało profesjonalnie, najpierw poszła "fama", że będzie koncert LzR w Tarnowie, potem temat (w opinii publicznej) ucichł, parę dni temu wrócił, parę dni temu informacja, że umowa jeszcze nie podpisana, zawirowania z obsadą kilka dni przed wydarzeniem., brak czasu na promocję imprezy...
Obsada z 09:47:
Obsada z 10:43T.Love
Lady Pank
Zakopower
Kamil Bednarek
Varius Manx
Afromental
Halina Mlynkova
Wanda i Banda
Obsada z 11:15T.Love
Lady Pank
Zakopower
Kamil Bednarek
Varius Manx
Afromental
Halina Mlynkova
Wanda i Banda
Stefano Terazzino
Obsada z 22:55T.Love
Lady Pank
Zakopower
Kamil Bednarek
Varius Manx
Afromental
Halina Mlynkova
Stefano Terazzino
Trochę dużo tych zawirowań.Michał Szpak, Sidney Polak, Lady Pank, Zakopower, Kamil Bednarek, Varius Manx & Kasia Stankiewicz, Afromental, Halinka Młynkowa, Urszula, Wojciech Cugowski, Stefano Terrazino i Oliwia Miś.
Wyszło z tego robienie ludziom wody z mózgu - bo gdy rozmawiałem ze znajomymi, którzy śledzili informacje w różnym czasie, otrzymywałem różne wersje obsady.
I nie zostało to zrobione jako "zmiana obsady" tylko jako "podmiana treści" - także plakatu na współpracujących portalach, I ludzie zgłupieli. Gdy widzisz to, co czytasz, wracasz do treści, a tam nagle coś innego. Można zgłupieć i mieć zastrzeżenia do własnych zmysłów.
To też powoduje pewien rodzaj braku zaufania i niedowierzania, czasami żartów, że obsada pewna będzie dopiero w piątek.
Skoro i tak cały koncert został "przyklepany" późno, IMO można było już poczekać na publikację "pewnej" obsady.
Pytanie, dlaczego takie rzeczy się odbywają "za pięć dwunasta".
Z drugiej strony - kontraktowanie się udało w stu procentach, bo obsada, jak już mówiłem, jest solidna. Zaryzykuję, że takiego koncertu Tarnów jeszcze nie widział.
I tu trzeba oddać cesarzowi co cesarskie - moim zdaniem wyciągnięto maksa z możliwości, jakie daje ten format.
Teraz jeszcze inne pytanie. Co z czasową zmianą organizacji ruchu w okolicach miejsca wydarzenia. Środa to chyba najwyższy czas, że by coś ogłosić.
Ostatnio zmieniony 21-08-2024, 11:18 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro mam spotkanie na Mickiewicza więc dopytam. Wiem, będzie to już czwartek.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
W ogóle to z zewnątrz wygląda, jakby wydarzenie było przygotowywane "w pośpiechu". Może takie mam tylko wrażenie.
Pytanie, czy tyle zajęły negocjacje, czy może to inne względy.
Wniosek o organizację imprezy masowej należy zgłosić najpóźniej 14 dni przed terminem wydarzenia. Tyle, że adresatem wniosku jest w tym przypadku Prezydent Miasta.
Edit.
Właśnie TVP2 na swoim Facebooku dodało film promujący wydarzenie.
Problem w tym, że na nim również obsada nie pokrywa się z plakatem.
Rozumiem, że powstał on wcześniej i dlatego jest niekompletny, ale to kolejny rozjazd treści, świadczący o chaosie.
https://www.facebook.com/share/v/jeDEefwLVjN8ndpj/
Lady Pank, Zakopower, Kamil Bednarek, Varius Manx & Kasia Stankiewicz, Afromental, Halina Mlynkova, Urszula, Michał Szpak.
W filmie nie użyto zwrotu "między innymi", co niejako wyklucza obecność innych artystów.
Żeby nie był,o, nie próbuję wkładać kija w morwisko i nie mam w tym żadnego interesu. Wręcz kibicuję tej imprezie. Przestawiam tylko, jak to wygląda od strony odbiorcy.
Pytanie, czy tyle zajęły negocjacje, czy może to inne względy.
Wniosek o organizację imprezy masowej należy zgłosić najpóźniej 14 dni przed terminem wydarzenia. Tyle, że adresatem wniosku jest w tym przypadku Prezydent Miasta.
Edit.
Właśnie TVP2 na swoim Facebooku dodało film promujący wydarzenie.
Problem w tym, że na nim również obsada nie pokrywa się z plakatem.
Rozumiem, że powstał on wcześniej i dlatego jest niekompletny, ale to kolejny rozjazd treści, świadczący o chaosie.
https://www.facebook.com/share/v/jeDEefwLVjN8ndpj/
Lady Pank, Zakopower, Kamil Bednarek, Varius Manx & Kasia Stankiewicz, Afromental, Halina Mlynkova, Urszula, Michał Szpak.
W filmie nie użyto zwrotu "między innymi", co niejako wyklucza obecność innych artystów.
Żeby nie był,o, nie próbuję wkładać kija w morwisko i nie mam w tym żadnego interesu. Wręcz kibicuję tej imprezie. Przestawiam tylko, jak to wygląda od strony odbiorcy.
-
- Rhetor
Jest i ciąg dalszy na YT
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
Chłop nie ma co robić. Ja rozumiem podejmować działania w tematach takich bardziej "społecznych", ale tutaj mamy obiekt strategiczny dla Państwa. Wiadomo co się dzieje z takimi zakładami teraz, jakieś "przypadkowe" pożary. Jak dla mnie, takiemu typowi powinno się to wytłumaczyć w inny sposób. Nie czas na takie zabawy.
Gość ma 269 tysięcy subskrybentów. Po prostu znalazł sobie na youtube swoją niszę i na niej zarabia. I to jak podejrzewam całkiem konkretne pieniądze.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Archont
Masz w zupełności rację.
- Z Patronite ma 3390 zł miesięcznie i jest podane, że uzbierał dotychczas 73 685 zł łącznie. Myślę, że na prowadzenie takiej działalności to aż za dość.
- Po szamotaninie w Rzeszowie ogłosił, że na Suppi będzie zbierał „donejty” na opłacenie prawników (docelowo 60 tys. zł) i przez miesiąc będzie codziennie aktualizował informacje ile udało się zebrać. W dzień publikacji zebrał ok. 80 tysięcy. Po dwóch dniach dobiło do setki. Gość 5 sierpnia umieścił ostatnią aktualizację, że zebrał 108 tysięcy i na tym zakończył aktualizację. Czemu? Najwyraźniej ofiarność widzów zaskoczyła jego samego. W filmie mówi, że prawnicy będą kosztowali 50, no może nawet 60 tysięcy. Wyraził nadzieję, że może w miesiąc uda mu się zebrać tyle pieniędzy. Rzeczywistość przerosły oczekiwania.
- W Tarnowie był 7 sierpnia, a od 3 do 5 sierpnia już zebrał te 108 tysięcy. Więc, tak jak zawodnicy show-MMA gość liczy na zadymę = wyższą oglądalność = wyższe datki. Mechanizm znany od lat, który przy pomocy internetu nabrał rozpędu. Niezależnie czy to zbierają dla Brauna na prawników i żeby miał co do garnka włożyć, czy na samochód dla tego gościa, co mu Szydłowa skasowała. Wierni widzowie, niczym niegdyś mochery, szybciutko zrobią przelew.
-
- Archont
A teraz cymbał pisze, pod postem Jakuba Kwaśnego o sobotniej imprezie na FB, że Tarnów jest niebezpieczny, dorzucając właśnie ten film. Jak to mawia mój syn, cyt: "zwykły atencujsz"
@gumini_0317
Dolicz do tego kasę z YouTube. Kojarzę polskich youtuberów którzy przy tej ilości subskrypcji żyją wyłącznie z YouTube bez żadnych patronite i zbiórek. Oczywiście dużo zależy od tematyki kanału ale tu może mieć kolejne 4-5 tys. na miesiąc z reklam.
Dolicz do tego kasę z YouTube. Kojarzę polskich youtuberów którzy przy tej ilości subskrypcji żyją wyłącznie z YouTube bez żadnych patronite i zbiórek. Oczywiście dużo zależy od tematyki kanału ale tu może mieć kolejne 4-5 tys. na miesiąc z reklam.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Kolejne napisali o nas:
https://www.onet.pl/?utm_medium=pushpus ... 2&mp=promo
https://www.onet.pl/?utm_medium=pushpus ... 2&mp=promo
-
- Rhetor
@farciarzgilmore ja zawsze synowi tłumaczę, że skoro ma taką oglądalność, to widać jest popyt na tego typu content. Zastanawia mnie po co te wyliczanki - skoro robi legalnie coś, na co kto inny nie wpadł, to po kiego mu zaglądacie do portfela?
Ze swojej strony dodam, że jestem za takimi inicjatywami bo: dura lex sed lex! Gość obraca niejednoznaczne (albo właśnie jednoznaczne ale wypaczone pokątnymi interpretacjami) prawo przeciw tym, którzy nim szafują. Przepisy (np te dotyczące konieczności legitymacji, które odchodzą najczęściej na kanale), nie są po to, żeby policja interpretowała je sobie cząstkowo, tylko całościowo, w przeciwnym wypadku rośnie nam tu dziki zachód (lub też komuna, jak kto woli, ach te wspaniałe czasy pałowania blondynami...), gdzie wygrywa ten kto ma większego i stoi "wyżej" w hierarchii a nie ten, po czyjej stronie stoi prawo.
Przykrą prawdą jest to, że Polacy nie znają swoich praw, a mają ich całkiem sporo, przez co nie potrafią z nich korzystać.
Ze swojej strony dodam, że jestem za takimi inicjatywami bo: dura lex sed lex! Gość obraca niejednoznaczne (albo właśnie jednoznaczne ale wypaczone pokątnymi interpretacjami) prawo przeciw tym, którzy nim szafują. Przepisy (np te dotyczące konieczności legitymacji, które odchodzą najczęściej na kanale), nie są po to, żeby policja interpretowała je sobie cząstkowo, tylko całościowo, w przeciwnym wypadku rośnie nam tu dziki zachód (lub też komuna, jak kto woli, ach te wspaniałe czasy pałowania blondynami...), gdzie wygrywa ten kto ma większego i stoi "wyżej" w hierarchii a nie ten, po czyjej stronie stoi prawo.
Przykrą prawdą jest to, że Polacy nie znają swoich praw, a mają ich całkiem sporo, przez co nie potrafią z nich korzystać.
A niech sobie zarabia skoro ktoś chce to oglądać. Po prostu zwróciłem uwagę, że gość nie robi tego ani z nudów, ani hobbistycznie, ani społecznie, tylko to jest zwyczajny biznes.LordRuthwen pisze: ↑22-08-2024, 16:25Zastanawia mnie po co te wyliczanki - skoro robi legalnie coś, na co kto inny nie wpadł, to po kiego mu zaglądacie do portfela?
W przypadku kontroli z Inspekcji Pracy czy też Skarbówki szukającej przepisu aby na siłę znaleźć dziurę w całym i zakończyć kontrolę "sukcesem" też? Oczywiście jakaś stała wykładnia prawa być musi, ale często w interpretacji obowiązujących przepisów po prostu brakuje zdrowego rozsądku.Ze swojej strony dodam, że jestem za takimi inicjatywami bo: dura lex sed lex!
-
- Rhetor
@defekator akurat przykład pip czy skarbówki jest powiązany z drugą częścią mojej wypowiedzi - tej traktującej o wielkości... pleców