Inwestycje w miescie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

Kajtek
Obywatel

Re: Inwestycje w miescie

Post autor: Kajtek »

Skąd wiesz ze mcDonald's?

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Między innymi z tego posta:
https://agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=188972#p188972
On tutaj wskazuje na inne miejsce (tam gdzie stał Mig), ale jestem pewien, że gdzieś na jakiejś stronie widziałem pozwolenie na budowę na tej działce pomiędzy Perłą Orientu a Krakowską.

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Tam powstaje trzeci McDonalds w Tarnowie, to informacja z forum Skyscraper:
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... tby=oldest

Wg mnie świetna miejscówka w tej części miasta i dla ludzi zjeżdżających z obwodnicy i jadących dalej.

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Na Hodowlanej ruszyła rozbiórka budynków przy Media Expert. Kiedyś przewinęła się informacja o budowie galerii handlowej przez TSS Społem. Ktoś ma informacje?

Znalazłem tylko jakieś stare info : https://nasz-tarnow.pl/nowe-inwestycje- ... odowlanej/

daniels90
Prytan

Post autor: daniels90 »

Sąsiedzi Development poinformowali, że rozpoczęli budowę sklepu Dino w Tarnowie, ale nie wiem gdzie dokładnie.

daniels90
Prytan

Coś ruszyło znowu w sprawie Owintaru.

"Inwestor chce wprowadzić tam zabudowę mieszkaniowo-usługową, nawiązując do bardzo nowoczesnych rozwiązań architektonicznych. Wprowadzono dużo rozwiązań, połączenia stali, szkła, różnych materiałów, także kamienia i cegły. Tarnowska konserwator zabytków dodaje, że są jasno wskazane osie, które kierują odwiedzającego czy przyszłego mieszkańca na wyznaczone punkty w przestrzeni. Jednym z nich jest wpisany do rejestru zabytków komin po dawnym browarze Sanguszków. Jest to tak fajnie skomponowane, że przez ten cały plac z kominem ma być poprowadzona komunikacja między dworcem i miastem.

28 lipca w godzinach wieczornych na terenie dawnego Owintaru ujawniono zwłoki mężczyzny. Jak ustaliliśmy, był to mieszkaniec Żabna, miał 41 lat. Na razie nic więcej na ten temat nie możemy powiedzieć, trwa śledztwo w tej sprawie – informuje mł. asp. Kamil Wójcik, p.o. rzecznika prasowego Komendy Miejskiej Policji w Tarnowie.

https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... ejny-krok/

farciarzgilmore
Archont

Niech to w końcu zrobią, bo to jedna z większych katastrof w tym mieście.

daniels90
Prytan

Może się coś w końcu zadzieje tam. Pomysł mają dobry, komin będzie zabezpieczony tak jak chce konserwator. Jest nowy Prezydent, nowa rada. Tylko trzymać kciuki.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Lubię nowoczesne budownictwo, ostatnio wracając z Krakowa pociągiem na przystanku Kraków Podgórze miałem okazję pooglądać przez taką przeszkloną ścianę miłosne igraszki pewnej pary z 2 piętra budynku naprzeciw przystanku :) Nie widziałem, że tak się da, no ale ludzkie ciało wiele zniesie jak się okazuje ;)

Zagospodarowanie komina miało też miejsce przy budowie CH Bonarka.

daniels90
Prytan

Parafia rzymskokatolicka w Tarnowie – kościół na Terlikówce( ulica Tuchowska) buduje swoją nową siedzibę na Alei Tarnowskich. Dość dziwna lokalizacja obok domów jednorodzinnych.

https://terlikowka-tarnow.pl/projekt-nowego-kosciola/

kato
Rhetor

Post autor: kato »

Na 100% lepsza od obecnej.
To będzie ładny kościół.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

farciarzgilmore
Archont

Czasem tam przejeżdżam i współczuję mieszkańcom domu obok. Nie mam nic do kościoła ale ta odległość .... masakra. Dzwony, śpiewy, imprezy kościelne i swiatełka.

daniels90
Prytan

farciarzgilmore pisze:
18-08-2024, 08:10
Czasem tam przejeżdżam i współczuję mieszkańcom domu obok. Nie mam nic do kościoła ale ta odległość .... masakra. Dzwony, śpiewy, imprezy kościelne i swiatełka.
Właśnie to miałem na myśli. Kościół powstaję zbyt blisko domów. Chcesz się wyspać a tu od rana dzwony...

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Fajnie on wygląda na makietach. Dookoła wszędzie zielono, zero zabudowań, a tak naprawdę to ludzie mogą im patrzeć w okna. Na pewno też będzie nagłośnienie na zewnątrz żeby całe osiedle słyszało. A spróbuj się sprzeciwić to będziesz wyklęty.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Jak na Ablewicza, co? :D
Ale akurat tam to bloki były później, niemniej współczuję wszystkim mieszkańcom tamtych bloków szczególnie w okresie koło Bożego Ciała - procesje dookoła kościoła trwające pół godziny, ciągłe bicie dzwonów podczas + śpiewy i modły na megafonach :)

ODPOWIEDZ