Pomysły na promocje Tarnowa

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Roberto pisze:W szynobusie Kraków Główny - Balice na monitorach LCD leci fajny filmik promocyjny Tarnowa, dość długi i nie ginący w tłumie bo innych filmików jest mało a samych monitorów sporo. Za oknem nie ma za bardzo co oglądać więc obstawiam, że większość ludzi jadących tą drogą z/na lotnisko widzi, że jest coś takiego jak Tarnów.
Tarnów koło Niecieczy :P

marcin19530
Metoikos

Post autor: marcin19530 »

Druid pisze:Przede wszystkim, można nawet i 3 klipy nakręcić, i w trybie przyspieszonym wrzucić to na YouTube, na kanał naszego miasta. Jeśli taki nie istnieje, to proponuję utworzyć NIEOFICJALNY kanał promujący nasze miasto, prowadzony przez uczestników FORUM.

To wcale nie tak dużo pracy. Jak by się miało z 2-3 filmiki, to kwestia ich wrzucenia i określenia kolorystyki i paru ustawień. I kanał gotowy, bez czekania na działania Centrum promocji miasta czy jak się to zwie... Ważne jest tylko odpowiednie dobranie słów kluczowych przy wysyłaniu filmików...

Niestety, konto "Tarnow" jest już na youtube zajęte, ale można coś w stylu Tarnow Poland zapodać... Bo użytkownik pojawia się niestety jako nazwa kanału właśnie z tego co kojarzę....

Zaraz, zaraz, jest parę filmików promocyjnych Tarnowa na youtube, ale wstawione przez jakieś "www.iulotka.pl"... Najciekawsze, że występuje na nich szefowa biura promocji miasta. nie dałoby się z tych filmów utworzyć kanału miasta? Kuba, wiesz coś o tym?
Witam wszystkich na forum, szczególnie tych którym zależy na promocji Tarnowa.
Myślę, że jeżeli chodzi o promocję miasta to należy przejść od słów do czynów. Każdy niech pomyśli jak sam może promować miasto,a nie tylko wytykać błędy Prezydenta czy urzędników odpowiedzialnych za promocję. Ja jestem wspomnianym przez Druida " jakieś www.iulotka.pl ":P Nasza strona ma charakter ogólnopolski i sporą liczbę widzów więc przy okazji pomyślałem o promocji naszego miasta. Na Youtube zamieściłem pare filmów, udostępnionych przez Wydział Promocji Urzedu Miasta, udało mi się też zdobyć film z 1928 r. który wrzuciłem do sieci - całośc materiałów jest tutaj http://www.iulotka.pl/multimediayoutube.html Na jednym z naszych serwerów bezpłatnie utrzymujemy też Tarnowskie Forum Inwestycyjne http://www.tfi.iulotka.com.pl/ które też w pewien sposób promuje miasto. Niestety z braku czasu nie mam jak rozwijać dalszych pomysłów na promocję miasta, np. wstawienia w google maps wybranych budynków 3D z Tarnowa, czy stworzenia mapy z atrakcjami Tarnowa. Ale może kiedyś...
centrum najnowszych promocji: www.iulotka.pl

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

wow, to no gratulacje, "Iulotka", bo robicie dobrą robotę. Jeśli nie można tych filmików znaleźć na oficjalnym kanale miasta (który nie istnieje), to przynajmniej dobrze, że ktoś gdzieś dba o to, żeby po wpisaniu "Tarnów" na YouTube nie pojawiały się tylko filmy z ustawek kiboli, ale coś pozytywnie promującego miasto....

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Nie wiem czemu opcja ignorowania nie działa, ale daj sobie już na luz z tym twoim płaczliwym kompleksem Niecieczy, ileż można...

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Tarnów---My stawiamy na drób :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Roberto pisze:
Nie wiem czemu opcja ignorowania nie działa, ale daj sobie już na luz z tym twoim płaczliwym kompleksem Niecieczy, ileż można...
Kompleks, to masz ty jakiś, bo dałem link tutaj ponieważ jest mowa o kanale o Tarnowie na Youtube. Ale ty widzisz, co chcesz... bo juz innych materialow oprócz Niecieczy, to nie zauwazyles. Dziwne ;)

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Dobre bo nasze ! Choć przyznam , że bardzo dobrze zrobione i kawałek też niczego sobie.

http://www.youtube.com/watch?v=F1nZoXV1Yp4

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

http://www.youtube.com/watch?v=L31oFN7b ... r_embedded

Całkiem ciekawy spot. (nie o Tarnowie)

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

O kurka, niezłe. Ale do tego trzeba pewnie drogiej agencji. Pracownicy etatowi, nawet z działu promocji miasta, czegoś takiego nie zrobią...
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Ale tu nie potrzeba od razu niewiadomojakiejagencji - wystarczy ogłosić konkurs na film promujący Tarnów, z nagrodami rzędu kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy pln - jako jury 'wykorzystać' naszych tarnowskich aktorów znanych w świecie :) - niech coś wybiorą. I już mamy reklamę.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Bardzo fajny spot.
gushman pisze:O kurka, niezłe. Ale do tego trzeba pewnie drogiej agencji. Pracownicy etatowi, nawet z działu promocji miasta, czegoś takiego nie zrobią...
Więc powinno się ich powywalać z etatu, bo nawet nie wiedza tego ze się na tym nie znają, i zamiast dać zrobić to komuś kto sie zna, siedzą i pierdzą w stołki za nasza kasę a efektów nie ma.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

trix pisze:Keleos napisał/a:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Bardzo fajny spot.
Fajny, ale o Podlasiu chyba lepszy
http://www.youtube.com/watch?v=UdshwrfKh_A
:P

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Podlasie tez ma kozacki, ale trochę za długi.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Nie wiedziałem gdzie to wkleić, więc wrzucam tutaj. Przyznam, że spodobało mi się to.

Z czymś takim miasto staje się zdecydowanie piękniejsze.

Obrazek

ODPOWIEDZ