Tarnów dramatycznie się kurczy
Re: Tarnów dramatycznie się kurczy
Niech Tarnowianie dalej głosują i wybierają takich ludzi jak do tej pory a bedziemy rownac do Brzeska(bez urazy) Juz boje sie przewidywac jakie to nowe "atrakcje" powstaną przy nowo jaśnie nam panujących. Mnie z Tarnowem łączy meldunek ale tez podatki które tu płace juz tu nie mieszkam, ale żal mi ludzi którzy tutaj zostali mojej rodziny znajomch , coraz bardziej słysze opinie ze nie zyje sie tu dobrze. Trzeba miec nadzieje na lepsze ale z takimi wyborami to sam juz nie wiem w ktorym roku - wieku te zmiany nastąpią.Uwazam ze wielkim "gwozdziem do trumny" bylo odebranie Tarnowowi statusu wojewodztwa pozniej juz bylo tylko gorzej i nie wiem czy jest w stanie ktokolwiek to podźwignąć.
Czyli na kogo, twoim zdaniem, powinni głosować tarnowianie?
Tylko proszę z nazwiska, a nie jakieś mgliste "odpowiedzialnych, związanych z Tarnowem, którym dobro miasta... bla, bla, bla".
Konkrety
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Brzesko wydaje się bardziej atrakcyjne chyba, niestety płacowo dalej jest daleko z tyłu.Beny pisze: ↑07-05-2024, 14:39Niech Tarnowianie dalej głosują i wybierają takich ludzi jak do tej pory a bedziemy rownac do Brzeska(bez urazy) Juz boje sie przewidywac jakie to nowe "atrakcje" powstaną przy nowo jaśnie nam panujących. Mnie z Tarnowem łączy meldunek ale tez podatki które tu płace juz tu nie mieszkam, ale żal mi ludzi którzy tutaj zostali mojej rodziny znajomch , coraz bardziej słysze opinie ze nie zyje sie tu dobrze. Trzeba miec nadzieje na lepsze ale z takimi wyborami to sam juz nie wiem w ktorym roku - wieku te zmiany nastąpią.Uwazam ze wielkim "gwozdziem do trumny" bylo odebranie Tarnowowi statusu wojewodztwa pozniej juz bylo tylko gorzej i nie wiem czy jest w stanie ktokolwiek to podźwignąć.
Ale kwestia czasu w Brzesku i jego okolicy coraz bardziej rozwija się przemysł, magazyny, produkcje.
-
- Rhetor
Nie zapominaj, że z Brzeska do Krakowa jest pół godziny bliżejaaee pisze: ↑07-05-2024, 19:20Brzesko wydaje się bardziej atrakcyjne chyba, niestety płacowo dalej jest daleko z tyłu.Beny pisze: ↑07-05-2024, 14:39Niech Tarnowianie dalej głosują i wybierają takich ludzi jak do tej pory a bedziemy rownac do Brzeska(bez urazy) Juz boje sie przewidywac jakie to nowe "atrakcje" powstaną przy nowo jaśnie nam panujących. Mnie z Tarnowem łączy meldunek ale tez podatki które tu płace juz tu nie mieszkam, ale żal mi ludzi którzy tutaj zostali mojej rodziny znajomch , coraz bardziej słysze opinie ze nie zyje sie tu dobrze. Trzeba miec nadzieje na lepsze ale z takimi wyborami to sam juz nie wiem w ktorym roku - wieku te zmiany nastąpią.Uwazam ze wielkim "gwozdziem do trumny" bylo odebranie Tarnowowi statusu wojewodztwa pozniej juz bylo tylko gorzej i nie wiem czy jest w stanie ktokolwiek to podźwignąć.
Ale kwestia czasu w Brzesku i jego okolicy coraz bardziej rozwija się przemysł, magazyny, produkcje.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
No tak...LordRuthwen pisze: ↑07-05-2024, 20:29Nie zapominaj, że z Brzeska do Krakowa jest pół godziny bliżejaaee pisze: ↑07-05-2024, 19:20Brzesko wydaje się bardziej atrakcyjne chyba, niestety płacowo dalej jest daleko z tyłu.Beny pisze: ↑07-05-2024, 14:39Niech Tarnowianie dalej głosują i wybierają takich ludzi jak do tej pory a bedziemy rownac do Brzeska(bez urazy) Juz boje sie przewidywac jakie to nowe "atrakcje" powstaną przy nowo jaśnie nam panujących. Mnie z Tarnowem łączy meldunek ale tez podatki które tu płace juz tu nie mieszkam, ale żal mi ludzi którzy tutaj zostali mojej rodziny znajomch , coraz bardziej słysze opinie ze nie zyje sie tu dobrze. Trzeba miec nadzieje na lepsze ale z takimi wyborami to sam juz nie wiem w ktorym roku - wieku te zmiany nastąpią.Uwazam ze wielkim "gwozdziem do trumny" bylo odebranie Tarnowowi statusu wojewodztwa pozniej juz bylo tylko gorzej i nie wiem czy jest w stanie ktokolwiek to podźwignąć.
Dębica też pewnie wygrywa tym że jest pół godziny bliżej do Rzeszowa... Ahhh to położenie Tarnowa...
-
- Rhetor
No przecież jest prestiżowe i czekamy tylko na A4! A nie, czekaj...
Najlepszy czas na rozwój minął, teraz trzeba można znaleźć inny kierunek?
Może bezpieczeństwo? Więcej jednokierunkowych ulic, ograniczenie prędkości w mieście by usprawnich ruch.
Nastawienie na transport publiczny, darmowa komunikacja dla posiadaczy kart PREMIUM?
Więcej rowerów miejskich?
Otwarcie winiarni z lokalnymi winami z Eno?
Może bezpieczeństwo? Więcej jednokierunkowych ulic, ograniczenie prędkości w mieście by usprawnich ruch.
Nastawienie na transport publiczny, darmowa komunikacja dla posiadaczy kart PREMIUM?
Więcej rowerów miejskich?
Otwarcie winiarni z lokalnymi winami z Eno?
Według danych z rejestru mieszkańców na dzień 29 kwietnia w Tarnowie na pobyt stały zameldowanych było 98 076 osób, a na pobyt czasowy 1856. Co daje łącznie 99 932 osoby.
https://tarnow.naszemiasto.pl/tarnow-ku ... c1-9703155
W ciągu miesiąca ubyło 99 mieszkańców.
https://tarnow.naszemiasto.pl/tarnow-ku ... c1-9703155
W ciągu miesiąca ubyło 99 mieszkańców.
-
- Archont
Zadam to pytanie co zawsze, to kto kupuje te nowe mieszkania i dla kogo budowane są te bloki? No nie mówcie mi znowu, że bogaci lokują swoje pieniądze w takiej ilości mieszkań, że emeryci kupują nowe mieszkania bo stare im się znudziły. No jak to jest liczone? Jedna Pani chodzi z kalkulatorem po mieście i liczy ludzi?
?farciarzgilmore pisze: ↑22-05-2024, 09:31Zadam to pytanie co zawsze, to kto kupuje te nowe mieszkania i dla kogo budowane są te bloki? No nie mówcie mi znowu, że bogaci lokują swoje pieniądze w takiej ilości mieszkań, że emeryci kupują nowe mieszkania bo stare im się znudziły. No jak to jest liczone? Jedna Pani chodzi z kalkulatorem po mieście i liczy ludzi?
To jest ciekawy temat. Mieszkań przybywa, część się buduje, kolejne w planach- a mieszkańców ubywa. Kto wiec je kupuje?
-
- Rhetor
Bo te liczby to osoby zameldowane, powiedz mi szczerze - ilu osobom chce się przemeldowywać? Archaiczny obowiązek z czasów dawno i dobrze że minionych.
-
- Archont
Lordzie jest dokładnie tak jak piszesz ale zobacz jaka narracja idzie do społeczeństwa. Wyludniamy się, jest dramat, będzie burmistrz itd. Ja jestem zdania, że to trzeba wyprostować w jakiś sposób i zacząć dobrze mówić i pisać o tym mieście bo po komentarzach widzę, że sami się oramy.
Ileż razy można prostować tę nieprawdę? Jeżeli ustawa się nie zmieni to w Tarnowie zawsze będzie prezydent a nie burmistrz.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ale przynajmniej nam SCT nie grozi.
Burmistrza w Tarnowie szybko nie zobaczymy. Chyba, że zmienią prawo. Być może jakby się zameldowali to okazałoby się, że jednak jest te 100 tyś w Tarnowie...