Starówka umiera czy nie? Jak ją ożywić
Re: Starówka umiera czy nie? Jak ją ożywić
Bilarda też. Chodzi mi o miejsce, gdzie można się spotkać na piwo i pograć.
A to musi być przy Rynku?
Miasto ma ogromny potencjał turystyczny, ale to trzeba umieć wypromować.
Jeżdżenie za nasza kasę na jakieś "targi turystyczne" to jest pomyłka. Przecież to nic nie daje. Kto z was był na jakichś targach turystycznych?
Przecież jakby nawet były w np. Krakowie, to kto by na to pojechał? Teraz większość promocji robi się w Internecie a nie na targach. Ja bym na miejscu @Jakub Kwaśny wziął do tego jakąś profesjonalną firmę, płacił za efekty i niech się stara. FB/Insta/TikTok - tam się teraz patrzy przy szukaniu miejsc do zwiedzania. Do tego tripadvisora bym dodał.
Miasto ma ogromny potencjał turystyczny, ale to trzeba umieć wypromować.
Jeżdżenie za nasza kasę na jakieś "targi turystyczne" to jest pomyłka. Przecież to nic nie daje. Kto z was był na jakichś targach turystycznych?
Przecież jakby nawet były w np. Krakowie, to kto by na to pojechał? Teraz większość promocji robi się w Internecie a nie na targach. Ja bym na miejscu @Jakub Kwaśny wziął do tego jakąś profesjonalną firmę, płacił za efekty i niech się stara. FB/Insta/TikTok - tam się teraz patrzy przy szukaniu miejsc do zwiedzania. Do tego tripadvisora bym dodał.
Targi turystyczne są bardziej dla branży niż dla turystów indywidualnych. I tu akurat jeżdżenie sens ma, bo gdy przekonasz organizatora turystyki, że opłaca się Tarnów wkleić do programu, to turyści tu przyjadą. I jest szansa, że wrócą potem indywidualnie lub będą polecać miasto dalej.
No i przekonano kogoś? W papierach zapewne jest, że targi były owocne, nawiązano wiele kontaktów i takie tam, ale czy ilość turystów mierzalnie się powiększyła po takich targach? Tyle pytań bez odpowiedzi...
A możesz wskazać takie miejsce?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Kiedyś na ulicy Żydowskiej był klub muzyczny. Upadł. Teraz to miejsce stoi puste. Może tam?
Ciężko coś takiego zmierzyć. Ale gdyby udało się przekonać operatorów z Krakowa aby obok Oświecimia i Wieliczki wrzucili wycieczki do Tarnowa to byłoby coś. Tylko miasto musiałoby przygotować jakiś pakiet atrakcji. Może oprócz zwiedzania miasta coś związanego z enoturystyką?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Bilardownia i to całkiem fajna jest w budynku gdzie jest sklep Oskar (urszulańska). To jest blisko rynku, byłem niedawno. Mogłem grać na 5 stołach na raz jakbym chciał, tyle było osób. Ta bilardownia jest tu od lat, kiedyś była na Gumniskiej, w tych niskich budynkach na wprost Almy.
Może połączyć jednodniową wycieczkę do kopalni w Bochni (samo zwiedzanie kopalni to jakieś 2-3h) z przyjazdem do Tarnowa? I w Tarnowie Rynek, Katedra, widok z wieży ratuszowej...defekator pisze: ↑02-05-2024, 19:14Ciężko coś takiego zmierzyć. Ale gdyby udało się przekonać operatorów z Krakowa aby obok Oświecimia i Wieliczki wrzucili wycieczki do Tarnowa to byłoby coś. Tylko miasto musiałoby przygotować jakiś pakiet atrakcji. Może oprócz zwiedzania miasta coś związanego z enoturystyką?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
A ktoś orientuje się dlaczego fontanny na rynku trwale nie działają?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Dokładnie, na wszelkiego rodzaju targi jeździ się po kontakty, po nic innego, chyba, że masz mega wywalone w kosmos stoisko.figa pisze: ↑02-05-2024, 14:25Targi turystyczne są bardziej dla branży niż dla turystów indywidualnych. I tu akurat jeżdżenie sens ma, bo gdy przekonasz organizatora turystyki, że opłaca się Tarnów wkleić do programu, to turyści tu przyjadą. I jest szansa, że wrócą potem indywidualnie lub będą polecać miasto dalej.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Mam nadzieję, że uda się w końcu coś zrobić z tą kamienicą przy wielkich schodach. Miasta nie stać na zakup, ale może jakiś prywatny inwestor?
-
- Rhetor
Obecnie? Wobec "etykietek" energetycznych budynków pomnożonych przez indolencję konserwy i spotęgowane przez "fit for 55"? To musiałby chyba wziąć się za to ktoś kto nie ma co z kasą robić.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Może miastu uda się otrzymać kasę z jakiegoś programu rewitalizacji? Najwyższy czas pozbyć się tego paskudztwa. Na dodatek obok znajduje się tarnowskie centrum informacji. Słaba wizytówka dla miasta. Z drugiej strony właściciel może zejdzie z ceny, jak nie będzie miał chętnych na zakup.