Remonty ulic w Tarnowie
-
- Rhetor
Re: Remonty ulic w Tarnowie
I żółty pyłek w maju włażący wszędzie gdzie się tylko da
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ten żółty pyłek akurat ma lecznicze właściwości
-
- Rhetor
Ja to odbieram całkowicie inaczej, chyba, że lecznicze jest kichanie w serii po 10-12 razy kilkanaście razy dziennie
-
- Archont
Na rondzie tymczasowym na Słonecznej coś robią od kilku dni, wiecie co tam mają dokładniej zmienić?
Podnoszą przejścia dla pieszych, wykonują ścieżki rowerowe i małą architekturę. Wszystko fajnie tylko czas na to wybrali chyba najgorszy z całego roku. Ruch przed świętami jest ogromny i zakorkowali tam wszystkie drogi.farciarzgilmore pisze: ↑21-12-2023, 11:01Na rondzie tymczasowym na Słonecznej coś robią od kilku dni, wiecie co tam mają dokładniej zmienić?
-
- Archont
A już się bałem, że ktoś wpadnie na głupi pomysł i zrobi dodatkowy pas do prawo skrętu. A to jednak tak bardzo potrzebne progi. Oczywiście poprzednie dwa zdania to ironia.
Oni tam jakieś 50cm przy krawężniku od strony południowej zdarli, coś pokopali, wymienili krawężniki i zasypują. Jakoś nie widzę tam dodatkowej ścieżki, tylko jakieś dziwne łatanie, bo dziury kawałek dalej nadal są.
A od strony wschodniej, to już całkiem pomysłu nie mam co robią. Oprócz korków
A od strony wschodniej, to już całkiem pomysłu nie mam co robią. Oprócz korków
Zrobiłem foto podsumowanie remontu ulicy Szkotnik. Zdjęcia zrobione są w 4 rzutach w odstępie czasowym 13 miesięcy. I przy okazji załapała się też cała budowa Aldiego.
https://www.facebook.com/DroneShowTRN/p ... UEF1KRs2Yl
https://www.facebook.com/DroneShowTRN/p ... UEF1KRs2Yl
-
- Rhetor
To może jeszcze ja swoje spostrzeżenia odnośnie remontu skrzyżowania Gumniska - Braci Saków - Okrężna:
Nie wiem jaki mają harmonogram, ale rondo wygląda na gotowe, brakuje jeszcze północnego pasa jezdni na Gumniskiej. Na wyłączonym odcinku koło Delikatesów Centrum powstawiali znaki i krawężniki, może jest szansa na puszczenie tamtędy ruchu przynajmniej od Gumniskiej zamiast Przekątną, która zresztą została w dniu wczorajszym połatana. Lotnicza dziś była łatana.
Nie wiem jaki mają harmonogram, ale rondo wygląda na gotowe, brakuje jeszcze północnego pasa jezdni na Gumniskiej. Na wyłączonym odcinku koło Delikatesów Centrum powstawiali znaki i krawężniki, może jest szansa na puszczenie tamtędy ruchu przynajmniej od Gumniskiej zamiast Przekątną, która zresztą została w dniu wczorajszym połatana. Lotnicza dziś była łatana.
W końcu będzie remont Lwowskiej od Orkana do ronda przy Okrężnej.
https://rdn.pl/247006/tarnow-coraz-bliz ... wiadukcie/
Ja bym od razu widział rondo zamiast skrzyżowania Lwowska/Orkana. Tam jest hektar miejsca na duże rondo nawet z bypassami. Nawet "tymczasowe"
Ja bym od razu widział rondo zamiast skrzyżowania Lwowska/Orkana. Tam jest hektar miejsca na duże rondo nawet z bypassami. Nawet "tymczasowe"
Oczywiście, że tam powinno być rondo. No ale wiesz, skończy się na "powinno być". Na Hodowlanej też powinno być a jest gdzie indziej.Goscinny pisze: ↑11-04-2024, 16:03W końcu będzie remont Lwowskiej od Orkana do ronda przy Okrężnej.
W tym miejscu rondo na tak, ale z sygnalizacją świetlną.
Jak "duże ronda" w Krakowie, Rzeszowie itd., czy nawet w Nowym Sączu.
O może być jak w NS, z sekundnikami i takimi fajnymi kamerami
Jak "duże ronda" w Krakowie, Rzeszowie itd., czy nawet w Nowym Sączu.
O może być jak w NS, z sekundnikami i takimi fajnymi kamerami
Opowiem Wam historię pewnej ulicy w naszym mieście.
Była dziurawa jak ser szwajcarski, ale łatania nie było.
Mimo zgłoszeń do zarządcy. Ba, nie było nawet oznakowania.
Kilka osób uszkodziło na tych dziurach samochody.
W międzyczasie przeprowadzono doraźnie łatanie, ale tylko tych największych dziur. Male zostały.
Po poinformowaniu zarządcy o zdarzeniu informacja, że szkodę można zgłosić bezpośrednio do ubezpieczyciela.
Po zgłoszeniu do ubezpieczyciela, przez prawie dwa miesiące (!) Miasto nie przyjęło na siebie winy i odsyła od Annasza do Kajfasza. Brak odpowiedzi do ubezpieczyciela to brak pieniędzy dla poszkodowanych z OC zarządcy drogi. Postępowanie ubezpieczeniowe wstrzymane, w związku z brakiem odpowiedzi miasta w terminie.
Teraz na drodze tej znowu zaczęły wychodzić dziury. Te, które przy poprzednim łatania były małe, teraz są duże.
Miasto odmawia łatania w trybie pilnym, powołując się na to, że dziury nie zagrażają bezpieczeństwu, a w innych miejscach w mieście zagrażają, i te ulice są priorytetowe.
Ergo: nie łatamy dziur na swojej drodze, a jak ktoś uszkodzi samochód, to udajemy, że nas nie ma. Kurtyna.
Była dziurawa jak ser szwajcarski, ale łatania nie było.
Mimo zgłoszeń do zarządcy. Ba, nie było nawet oznakowania.
Kilka osób uszkodziło na tych dziurach samochody.
W międzyczasie przeprowadzono doraźnie łatanie, ale tylko tych największych dziur. Male zostały.
Po poinformowaniu zarządcy o zdarzeniu informacja, że szkodę można zgłosić bezpośrednio do ubezpieczyciela.
Po zgłoszeniu do ubezpieczyciela, przez prawie dwa miesiące (!) Miasto nie przyjęło na siebie winy i odsyła od Annasza do Kajfasza. Brak odpowiedzi do ubezpieczyciela to brak pieniędzy dla poszkodowanych z OC zarządcy drogi. Postępowanie ubezpieczeniowe wstrzymane, w związku z brakiem odpowiedzi miasta w terminie.
Teraz na drodze tej znowu zaczęły wychodzić dziury. Te, które przy poprzednim łatania były małe, teraz są duże.
Miasto odmawia łatania w trybie pilnym, powołując się na to, że dziury nie zagrażają bezpieczeństwu, a w innych miejscach w mieście zagrażają, i te ulice są priorytetowe.
Ergo: nie łatamy dziur na swojej drodze, a jak ktoś uszkodzi samochód, to udajemy, że nas nie ma. Kurtyna.
-
- Rhetor
@TomekMKM brak odpowiedzi nie wstrzymuje biegu, obowiązuje tu KPA i jest tu jawne działanie na szkodę, bo w związku z premedytacyjną zwłoką naliczane będą odsetki (oczywiście trzeba takie żądanie zawrzeć).
U mnie na ulicy już jest jazda slalomem (centrum miasta). Zgłaszałem dwa razy, cisza.