"KOS" - byłem sceptyczny słysząc, że ma być to "polski Tarantiono" ale ogólnie reżyserowi udało się dowieść ten klimat. Film bardzo dobry, fabuła ciekawa i trzymająca w napięciu. Zupełnie inne podejście do przedstawiania historii. Jeden z niewielu polskich filmów historycznych w których tło historyczne jest właśnie tłem dla przedstawienia fabuły i bohaterów a nie jak zazwyczaj bohaterowie i fabuła są jedynie uzasadnieniem dla przedstawienia tła historycznego. Jedynie końcówka nieco mnie rozczarowała, bo pod koniec fabuła tak się zagęściła i skomplikowała, że spodziewałem się solidnej i potężnej eksplozji w finale a zobaczyłem zaledwie przyzwoite bum! Ogólnie 8/10
A wracając jeszcze do 1670. Byłem ostatnio w skansenie w Kolbuszowej - dekoracje z serialu wciąż stoją. Warto zobaczyć, i ogólnie polecam to miejsce bo to chyba najciekawszy skansen na południu Polski.
Polecam Film
Re: Polecam Film
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Jestem po pierwszych dwóch odcinkach "Szoguna" (Disney).
Doskonale się ogląda. Bogata scenografia, trup się ściele gęsto, podstępni politycy, niemoralni księża.
Polecam.
Doskonale się ogląda. Bogata scenografia, trup się ściele gęsto, podstępni politycy, niemoralni księża.
Polecam.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
-
- Rhetor
A to ja z westernowych klimatów z czystym sumieniem mogę polecić 1883, 1923 i Yellowstone - wszystko dostępne na skyshowtime. Śliczne widoki, świetna muzyka wkomponowana w ujęcia. Miałem obawy, że 5 sezonów Yellowstone to będzie taka trochę dynastia, ale dobrze się to ogląda. Sporo dramatyzmu.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Też polecam, świetnie zrobiony serial, ale oglądałbym w kolejności: Yellowstone, 1883, 1923LordRuthwen pisze: ↑29-02-2024, 00:14A to ja z westernowych klimatów z czystym sumieniem mogę polecić 1883, 1923 i Yellowstone
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
No ja właśnie w takiej oglądam (jestem na 1923), niemniej tak jak napisałem w swoim poście idzie chronologia wydarzeń.
Miałem nadzieję na akcję z tych fragmentów z przeszłości pokazywanych w Yellowstone, ale niestety nic z tego.
Miałem nadzieję na akcję z tych fragmentów z przeszłości pokazywanych w Yellowstone, ale niestety nic z tego.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Serial Fallout robi robotę, pomimo, że klimatem bardziej przypomina trzecią i czwartą część a nie klasyczną jedynkę i dwójkę. Jestem pozytywnie zaskoczony.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM