Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Lepsze to niż kolejna Biedronka czy też Lidl. Chociaż lokalizacja nieco dziwna.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Jeśli wjazd będzie od Szujskiego, to robimy zakłady, czy miasto uzgodni ten wjazd PRZED zakończeniem remontu Szkotnika, czy po kilku miesiącach od jego zakończenia będzie kolejny - żeby zrobić ten wyjazd?
Oczywiście że po kilku miesiącach - tak nakazuje tradycja
-
- Archont
A mówią, że Tarnowian coraz mniej i mają coraz mniej pieniędzy. Kto będzie kupował w tych sklepach?
Ale pierdzielenie. To nie otwiera się Armani, Gucci, salon Ferrari, Lamborghini. Otwiera się spożywczak....japoneczka01 pisze:A mówią, że Tarnowian coraz mniej i mają coraz mniej pieniędzy. Kto będzie kupował w tych sklepach?
Spożywczak, który da pracę ludziom, dostawcom i budowlańcom... I może wtedy będą tam kupować bo zarobią.
Na Jana Pawła poniżej nowo budowanej stacji będzie kolejna Biedra i Pepco. Do tego budynki biurowe.
-
- Archont
A ruch tirów jeszcze przez kolejne pewnie 8 lat będzie przez JPII. Współczuję mieszkańcom, tam już jest ruch przeogromny a za chwilę korki w tym miejscu to będzie normalność. Światła przy wyjeździe z osiedla to już mus.
Super. Gemini nie można rozbudować, bo ta nieszczęsca Zara czy tam inny sklep odzieżowy zabiją lokalne osiedlowe sklepy. A tymczasem Biedronki i Pepco pojawiają się w ilościach hurtowych. Oczywiście bez żadnego wpływu na lokalne osiedlowe sklepy.
@6k6
Pełna zgoda. Dodatkowo kolejna Biedronka w mieście nie tworzy absolutnie żadnej wartości dodanej dla mieszkańców a dodatkowo zabiera tereny inwestycyjne na których mogłoby powstać coś ciekawszego. Ten teren przy JPII ma spory potencjał i po rostu szkoda go na kolejną Biedronkę i sklep ze śmieciami z Chin.
A tak na marginesie nie rozumiem co ludzie widzą w tych Biedronkach. Przecież to już od dawna nie jest tani sklep a ostatnio nawet jeden z droższych.
Pełna zgoda. Dodatkowo kolejna Biedronka w mieście nie tworzy absolutnie żadnej wartości dodanej dla mieszkańców a dodatkowo zabiera tereny inwestycyjne na których mogłoby powstać coś ciekawszego. Ten teren przy JPII ma spory potencjał i po rostu szkoda go na kolejną Biedronkę i sklep ze śmieciami z Chin.
A tak na marginesie nie rozumiem co ludzie widzą w tych Biedronkach. Przecież to już od dawna nie jest tani sklep a ostatnio nawet jeden z droższych.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Głównie to, że to są "sklepiki osiedlowe", bo biedry są powciskane często w blokowiska. Tak po prostu. Ja w biedrach nie kupuję, ogólnie mam problem ze sklepami o większej powierzchni, bo zakupy tam trwają bardzo dużo czasu. Raz na miesiąc jakiś oszą żeby chemię i zapasy srajtaśmy uzupełnić a spożywka to w delikatesach centrum - wchodzę i po 5-10 minutach wychodzę ze wszystkim co mi potrzebne.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jeśli to teren prywatny to nie ma co oczekiwać że powstanie tam Muzeum Historii Naturalnej, ale niezaprzeczalnie inwestycje w Tarnowie = Biedronka i Pepco. Tak typowo po tarnowsku, z rozmachem
-
- Archont
Pamiętam tę kamienicę z Szujskiego. Wykwaterowanych mieszkańców przeniesiono do mojego bloku. Do dziś żałują poprzedniego mieszkania.
Wygrzebuję starego posta, bo utkwiło mi to w pamięci. Wychodzi na to, że jednak nie Rossmann, a dm - są już reklamy na ogrodzeniu.Goscinny pisze: ↑22-08-2022, 19:37Na pewno - najprawdopodobniej Pepco w Zenicie zostanie przeniesione na Lwowską.LordRuthwen pisze: ↑22-08-2022, 15:34Ale i Pepco i Rossman jest 300m dalej koło Kauflandu, na pewno?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Fakt, nawet na mapach Google już jest pin z tym sklepem.
W sumie fajnie, bo Rossmann będzie mieć konkurencję.
W sumie fajnie, bo Rossmann będzie mieć konkurencję.