Nie oglądałeś sesji RM na której radni PiS, Mierzejewska uwalili metodę od wody? Poszukaj na
https://tarnow.esesja.pl/
Nie oglądałeś sesji RM na której radni PiS, Mierzejewska uwalili metodę od wody? Poszukaj na
Skoro przyjechali i zamieszkują to również wytwarzają dodatkowe odpady za które właściciel budynku powinien zapłacić.LordRuthwen pisze: ↑27-07-2022, 09:421. Przyjeżdżają do ciebie siostrzeńcy/bratanki na wakacje, jest ich załóżmy 3, bo w sumie czemu nie, na dwa tygodnie, co w takim wypadku? Oni są mieszkańcami czy nie? Dwa tygodnie to już zobowiązują do opłaty za kolejne 3 osoby czy nie? A jak będzie to nie 14 a 13 dni? Albo 15?
Ty poważnie czy dla piany to napisałeś?LordRuthwen pisze: ↑27-07-2022, 09:422. Masz awarie o której nie wiesz - gdzieś coś cieknie, od dawna więc zużycie wody również od dawna masz duże.
Przykład z czapy. Nastolatkę należy edukować i uświadomić jej, że wodę należy oszczędzać. Tak na marginesie, boli Cię, że 40 minut leje wodę. Sprawdź sobie rachunek. Jaki % stanowi woda a jaki kanalizacja? Dlaczego nie boli Cię duża opłata (kanalizacja) za kąpiel nastolatki?
Nadinterpretujesz, tu raczej chodzi o studentów zjeżdżających na wakacje a nie na jeden dzień.LordRuthwen pisze: ↑27-07-2022, 12:04Jestem też ciekaw czy zgłaszasz każdorazowe odwiedziny kogokolwiek w twoim domu, bo zgodnie z tą logika powinieneś jeśli ktokolwiek zostanie u ciebie na choćby jedną noc.
Skoro nie pobierała wody to co mierzył wodomierz?LordRuthwen pisze: ↑27-07-2022, 12:04Teściowa miała uszkodzony kran, przez co mieszadło cały czas mieszało wodę, kilka lat i cały czas się rzucała o wysokie rachunki za ciepłą wodę z mpec. Ile razy przychodziłem to słyszałem szum wody ale jako że to stary blok to zwałem na sąsiadów. Raz zostałem tan dłużej i poszedłem za szumem, po wymianie baterii kuchennej rachunek za ciepłą wodę spadł 5-krotnie.
Podaj podstawę prawną na podstawie której UM może zweryfikować liczbę osób zamieszkujących a nie zameldowanych.
Dokładnie taka była idea naliczania opłaty za odpady na podstawie zużycia wody za półrocze.
1. Zużycie wody nie ma nic wspólnego z ilością produkowanych odpadów przez gospodarstwo domowe, natomiast liczba osób już tak (brakujących trzeba ich poszukać..a może ich nie ma i nie będzie? Spis pokaże).