baru pisze: ↑08-02-2022, 12:20
Ja osobiście sobie chwalę umawianie się na godziny, przynajmniej mogę sobie zaplanować wyjście i wiem, że nie będę czekał 2h bo akurat wszyscy się zeszli.
Ale tak jak ktoś wyżej napisał, nie zawsze można wszystko przewidzieć, szczególnie w sprawach służbowych, czasem pojawia się coś nagle i wtedy można było iść to załatwić od ręki, też bez większych kolejek, a teraz trzeba czekać na termin. A często to dopiero pierwszy krok w jakiejś sprawie, w kolejnym znów termin i wszystko się wydłuża niesamowicie.
baru pisze: ↑08-02-2022, 12:20
Co do "umilacza pracy" i komentarza "bo nikt nie krzyczy"... do cholery gdzie my żyjemy, że ktoś ma z mordą wyjeżdżać na druga osobę.
Dlatego, że nie zawsze opóźnienie wynika z procedury. Ja nie mówię, że każdy ma tam przychodzić i krzyczeć czy zwracać uwagę, ale uwierz mi, jak złożona przez ciebie dokumentacja idzie z pokoju do pokoju dwa tygodnie - to coś jest kurde nie w porządku, bo nikt mi nie wmówi, że w urzędzie jest tyle pracy, że nie ma jak dokumentacji przekazać. A to kolejne dni wydłużania (sztucznie!) procedury. Koniec końców ktoś się wreszcie poskarży wyżej i przeważnie okazuje się, że praca przyspiesza w zawrotnym tempie. Nie mówię tego ani do nikogo personalnie, ale z racji pracy zawodowej mam sporo do czynienia z instytucjami publicznymi i firmami prywatnymi i porównanie choćby tempa pracy mam jak na dłoni i to porównanie niestety nie wypada korzystnie dla instytucji. I to nie tylko na tym polu.
I o to mi tylko chodzi o czym sam też piszesz. Wszędzie się można zarazić, urzędnicy też mają normalne życie, dzieci, sklepy, restauracje, rozrywki i nie tylko petenci mogą przynieść wirusa do miejsca pracy - oni sami również. Więc skoro wszyscy żyjemy w identycznych warunkach, to dlaczego urząd ma być zamknięty, a firmy prywatne, sklepy, branża usług - wszystko pracuje "w miarę" normalnie? Jak ktoś świetnie wykonuje swoją pracę zdalnie i pasuje mu praca z domu (ja np. nie przepadam, wolę biuro) to niech tak pracuje, dla mnie żaden problem. Ale jeżeli odbija się to na jakości obsługi no to niestety tego nie bardzo akceptuję.