Czat z prezydentem
Grabią sobie "władze", grabią! Pani Rzecznik znajduje czas raz na kwartał, by tutaj zaglądnąć. W mieście gołym okiem widać zaniedbania, ale co tam. Ważne, że w 60 minut udało się odpowiedzieć na 70 pytań Jest sukces, jest się czym chwalić. Czasy M. Golca już nie wrócą. Prezydenta nie wybiorę, nie ma na kogo głosować, lepiej w ten dzień na ryby jechać, niż popełnić znów błąd
-
- Rhetor
Boruta, z tymi zaniedbaniami to bym nie przesadzał.
Wielokrotnie już pisałem na tym forum, że jak 35 w tym mieście żyję, wreszcie w Tarnowie coś się dzieje i to z rozmachem (przebudowy skrzyżowań, wyburzenia kamienic, rozbudowa basenu za parkiem, przeniesienie kapłanówki, mocne inwestycje w technika i szkoły uczące zawodu).
Ostatnio drogowcy ruszyli do akcji też z całej pary (np. ulica Szujskiego). A trzeba im przyznać, że przez cały kwiecień i maj lało, więc te remonty i tak wcześniej by poszły się gryźć.
Jeśli faktycznie Pan Mikuta jest MiRem, to też cool.
Narzekajmy więc tam, gdzie jest o co, bo mnie takie "programowe" narzekania albo programowe chwalenie po prostu wkurza. Tak to niech sobie na Wiejskiej działają, a nie u nas na podwórku lokalnym.
Wielokrotnie już pisałem na tym forum, że jak 35 w tym mieście żyję, wreszcie w Tarnowie coś się dzieje i to z rozmachem (przebudowy skrzyżowań, wyburzenia kamienic, rozbudowa basenu za parkiem, przeniesienie kapłanówki, mocne inwestycje w technika i szkoły uczące zawodu).
Ostatnio drogowcy ruszyli do akcji też z całej pary (np. ulica Szujskiego). A trzeba im przyznać, że przez cały kwiecień i maj lało, więc te remonty i tak wcześniej by poszły się gryźć.
Jeśli faktycznie Pan Mikuta jest MiRem, to też cool.
Narzekajmy więc tam, gdzie jest o co, bo mnie takie "programowe" narzekania albo programowe chwalenie po prostu wkurza. Tak to niech sobie na Wiejskiej działają, a nie u nas na podwórku lokalnym.
I Nowodąbrowską pod górkę do ul. Błonie asfaltują na nowo... Szkoda tylko, że akurat teraz a nie o jakiejś przyjaźniejszej dla kierowców porze dnia/tygodnia, ale dobre i to.
Tarnowska szklanka wypełniona jest w połowie. Dla jednych jest to powodem do zadowolenia, dla innych to brakujące pół jest nie do przyjęcia. Jedni i drudzy mają rację. Ale nigdy nie ma tak, żeby nie mogło być lepiej.
Tarnowska szklanka wypełniona jest w połowie. Dla jednych jest to powodem do zadowolenia, dla innych to brakujące pół jest nie do przyjęcia. Jedni i drudzy mają rację. Ale nigdy nie ma tak, żeby nie mogło być lepiej.
A kto za to zapłaci ??. Dziura w budżecie miasta wg różnych danych ( z tego wątku ) wzrosła znacznie. To jest wg Ciebie sukces i " coś się dzieje" ??.Druid pisze:Wielokrotnie już pisałem na tym forum, że jak 35 w tym mieście żyję, wreszcie w Tarnowie coś się dzieje i to z rozmachem (przebudowy skrzyżowań, wyburzenia kamienic, rozbudowa basenu za parkiem, przeniesienie kapłanówki, mocne inwestycje w technika i szkoły uczące zawodu).
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
- Rhetor
- Kontakt:
O dobrze, że mi przypomniałeś kolejną wpadkę Komorowskiego! Podczas debaty na UW! Miał mówić o zrównoważonym rozwoju, ale nie bardzo wiedział co to ...Weredyk pisze:Keleosie a ja wybieram zrownowazony rozwój:)
- kolejny pokaz indolencji w tematach ciut bardziej szczegółowych! Polecam nagranie tej debaty i moment o zrównoważonym rozwoju. Że też nikt tego nie wyłapał :P
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Rozumiem, że Grzegorz Napieralski we wszystkim jest biegły? Polecam wszystkim jak poczciwa starsza Pani ukazała bezkonkrecie także i lewicowego kandydata... Oo link nawet znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY.Jakub Kwaśny pisze:- kolejny pokaz indolencji w tematach ciut bardziej szczegółowych!
To ja powiem za Pana Napieralskiego starszej Pani skąd weźmie pieniądze, ano z naszej kieszeni, socjaliści zawsze podnoszą podatki, żeby spełniać socjalne zachcianki społeczeństwa... lub pewnych jego grup... A socjalizm czy ten ostry czy ten demokratyczny zawsze kończy się katastrofą, czego przykład poniżej...
Napieralski wzoruje się na Zapatero, fajny wzór do naśladowania, Hiszpania dynda sobie nad grecką przepaścią...
Wróćmy lepiej do czatu z JE RŚ...
-
- Rhetor
- Kontakt:
A czy ja tak napisałem? Ja od mojego kandydata, czy nawet Prezydenta ktokolwiek nim nie będzie nie wymagam by był omnibusem w każdej dziedzinie. Ale szanuję polityków, którzy potrafią powiedzieć szczerze:hurricane pisze: Rozumiem, że Grzegorz Napieralski we wszystkim jest biegły?
"ja się nie znam na tym i na tym, są od tego specjaliści, należy się temu bliżej przyjrzeć"
Napieralski powiedział ogólnikowo, żę służba zdrowia powinna być bezpłatna i ja się z tym zgadzam. Skąd na to wziąć pieniądze? Niestety tego się chyba bał powiedzieć, że z budżetu, lub podniesienia składki zdrowotnej (czyli de facto podatku) ale jest jeszcze kilka mniej popularnych sposobów na uzdrowienie polskiej służby zdrowia: począwszy od zmiany stylu zarządzania na bardziej managerski i wynikowy, poprzez częściową komercjalizację publicznych szpitali. (komercjalizację nie prywatyzację) - i podaję to jako ewentualny sposób a nie mój postulat. Bo ja akurat szczegółowej wiedzy na ten temat nie posiadam. Więc nie chcę przesądzać ...
hurricane ... co do socjalizmu, to wybacz, ale katastrofą nie kończy się wprowadzanie reform socjalistycznych, czy socjaldemokratycznych, albo czysto liberalnych czy neoliberalnych ... katastrofy są tam gdzie wprowadza się złe rozwiązania. W Grecji rządziła prawica, nie socjaliści, w stanach neoliberalni chciwi kapitaliści doprowadzili do katastrofy na skalę światową, czego Grecja ma teraz skutki ...
a w Chinach - jakże socjalistycznych, wręcz komunistycznych - wzrost jak był tak jest ...
Nie ma reguły, powtarzam nie ma reguły. Czemu nie mówimy o kryzysie w krajach skandynawskich?
-
- Rhetor
Chiny, Komorowski, Napieralski, kraje skandynawskie.... Temat o wyborach prezydenckich jest w innym dziale Szykujcie pytania pod nastepny czat, wyłapujcie błedy i [piszcie o nich. Ja sie chcę pochwalić, że zostały mi załatane dziury w jezdni na mojej ulicy , kiedy w czwartek wysłałem AGRESYWNE (heheh) pismo do TZDM. Czyli działa jak sie ich opieprzy.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
- Kontakt:
pochwal się co to za ulica...Mr Greenback pisze:Chiny, Komorowski, Napieralski, kraje skandynawskie.... Temat o wyborach prezydenckich jest w innym dziale Szykujcie pytania pod nastepny czat, wyłapujcie błedy i [piszcie o nich. Ja sie chcę pochwalić, że zostały mi załatane dziury w jezdni na mojej ulicy , kiedy w czwartek wysłałem AGRESYWNE (heheh) pismo do TZDM. Czyli działa jak sie ich opieprzy.
Te pieniądze nie znikają z kupki bo są, za te pieniądze się zadłużamy, a dług trzeba spłacić. Ja wiem że ostatni w UE jest moda na bankructwa, ale to nie znaczy ze musimy brać z nich przykład.Keleos pisze:Mając do wyboru
a) pieniądze znikają, nic się nie dzieje
b) pieniądze znikają, sporo się dzieje
Ja wybieram b), trixie.
-
- Rhetor
Nie bądź cwany wicePREZYDENCIEJakub Kwaśny pisze:pochwal się co to za ulica...Mr Greenback pisze:Chiny, Komorowski, Napieralski, kraje skandynawskie.... Temat o wyborach prezydenckich jest w innym dziale Szykujcie pytania pod nastepny czat, wyłapujcie błedy i [piszcie o nich. Ja sie chcę pochwalić, że zostały mi załatane dziury w jezdni na mojej ulicy , kiedy w czwartek wysłałem AGRESYWNE (heheh) pismo do TZDM. Czyli działa jak sie ich opieprzy.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell