Nie Bellowi a Antonio Meucci zawdzięczamy możliwość telefonowania. To on wynalazł telefon. Bella było za to stać na patent, ale znacznie już później. I dlatego powszechnie mylnie uważa się go za wynalazcę.Mr Greenback pisze: To nie miasto Tarnow wymyslilo telefony tylko (wg legend)-Bell! i to dzieki niemu moge zadzwonic do TZDM i zglosci dziury w jezdni.
Czat z prezydentem
-
- Rhetor
Napisałem przecież WG LEGEND....gushman pisze:Nie Bellowi a Antonio Meucci zawdzięczamy możliwość telefonowania. To on wynalazł telefon. Bella było za to stać na patent, ale znacznie już później. I dlatego powszechnie mylnie uważa się go za wynalazcę.Mr Greenback pisze: To nie miasto Tarnow wymyslilo telefony tylko (wg legend)-Bell! i to dzieki niemu moge zadzwonic do TZDM i zglosci dziury w jezdni.
Jakubie nie usprawiedliwiaj Prezydenta. Najpierw mówił o agresywnej promocji, a teraz mówi ze nie lubi słowa "agresywność". Czyli na RM mówił to co chieli radni usłyszeć, a wczoraj pisał internautom to co myśli?
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Jestem rozczarowany i to zaj*. O dupę rozbić te czaty. Teraz już wiem skąd ten pomysł z czatem. Poprostu tutaj można odpowiadać na pytania, na które sie chce i w zasadzie wiele osób nawet o tym wiedzieć nie będzie.
Zreszta pytanie odnośnie szatni piłkarzy, które padło na zcacie i odpowidź Prezydenta jest dokładnie taka sama jak przez ostatnie 2-3 lata, gdzie przynajmniej trzy razy juz mówił dokładnie to samo i obiecywał, że remont jest w planie.
Zreszta pytanie odnośnie szatni piłkarzy, które padło na zcacie i odpowidź Prezydenta jest dokładnie taka sama jak przez ostatnie 2-3 lata, gdzie przynajmniej trzy razy juz mówił dokładnie to samo i obiecywał, że remont jest w planie.
-
Autor tematu - Rhetor
Jestem rozczarowany i to zaj*. O dupę rozbić te czaty. Teraz już wiem skąd ten pomysł z czatem. Poprostu tutaj można odpowiadać na pytania, na które sie chce i w zasadzie wiele osób nawet o tym wiedzieć nie będzie.
czat jest po to, by chwalić się kontaktem z mieszkańcami.
odpowiedzi asekuracyjne bardzo, niestety. To już czwarty czat i w zasadzie nadal mało konkretów. No i gratulacje dla moderatora za wpuszczanie nic nie wnoszących wpisów - osobistych przepychanek i głupich komentarzy, zamiast kolejnych pytań...
-
- Rhetor
Właśnie byłem w szkole i pytałem o strop. Nie ma z nim żadnych problemów. Więc ten Unista to jakiś skurczybyk, który po prostu chce z premedytacją i perfidią zaszkodzić V LO. Jak Palikot pytający, czy prezydent nie ma czasem problemu z alkoholem...
Urząd Miasta powinien po zasięgnięciu informacji u dyrekcji zainteresowanej strony umieścić na swojej stronie oficjalne dementi. Dziwię się, że Prezydent podczas czatu nie kazał jednemu z asystentów wykonać telefonu do dyrekcji, bo w 2 minuty wiedziałby, że wszystko jest w porządku. Zamiast tego wkleił ładnie przygotowaną odpowiedź...
Urząd Miasta powinien po zasięgnięciu informacji u dyrekcji zainteresowanej strony umieścić na swojej stronie oficjalne dementi. Dziwię się, że Prezydent podczas czatu nie kazał jednemu z asystentów wykonać telefonu do dyrekcji, bo w 2 minuty wiedziałby, że wszystko jest w porządku. Zamiast tego wkleił ładnie przygotowaną odpowiedź...
-
- Proedroj
-
- Obywatel
Drodzy Internauci,
Po pierwsze ogromnie dziękuję za tak znakomitą frekwencję podczas ostatniego czatu, za Waszą aktywność i wszystkie, a może zwłaszcza za trudne, pytania.
Udzielenie odpowiedzi na ponad 70 pytań w ciągu 60 minut to, moim zdaniem, znakomity wynik. Jeśli chodzi o cenzurę na czacie, to uważam, że Wasze opinie w tym zakresie są bezzasadne – zawsze publikujemy odpowiedzi na pytania, które nie weszły do czatu, robimy to najszybciej jak tylko możemy. A poza tym - spójrzcie uczciwie i przeczytajcie czat – czy na pewno, Waszym zdaniem, Prezydent odpowiadał jedynie na łatwe i przyjemne pytania? Na pewno nie.
Nawiązując do wypowiedzi Hurricane, to pragnę zapewnić, że Miejski Inżynier Ruchu, pan Andrzej Mikuta nie jest „martwą duszą”, jak najbardziej istnieje w Urzędzie i jest to bez wątpienia fachowiec z zakresu inżynierii drogowej. To ten pan, który na Tarnowskim Portalu Konsultacji Społecznych regularnie odpowiada m.in. na pytania pana Tomasza Drwala.
Nawiązując do wypowiedzi użytkownika Mr Greenback, sugeruję uważniej czytać protokoły z sesji Rady Miejskiej.
Druidzie, pragnę Cię utwierdzić w przekonaniu, że stan techniczny budynku V LO nie zagraża bezpieczeństwu uczniów. Potwierdza to również Dyrekcja V LO. Ostatnio Wydział Strategii napisał projekt termomodernizacji placówek oświatowych, planowana inwestycja dotyczy także m.in. V LO. W wakacje planujemy remont dachu oraz malowanie szkoły.
Kibiców, schowanych pod różnymi pseudonimami, zachęcam do osobistego kontaktu z Panem Prezydentem. Szef tarnowskiego samorządu oczekuje na spotkanie z Wami.
Pozdrawiam, Dorota Kunc – Pławecka, Rzecznik Prezydenta Tarnowa.
Po pierwsze ogromnie dziękuję za tak znakomitą frekwencję podczas ostatniego czatu, za Waszą aktywność i wszystkie, a może zwłaszcza za trudne, pytania.
Udzielenie odpowiedzi na ponad 70 pytań w ciągu 60 minut to, moim zdaniem, znakomity wynik. Jeśli chodzi o cenzurę na czacie, to uważam, że Wasze opinie w tym zakresie są bezzasadne – zawsze publikujemy odpowiedzi na pytania, które nie weszły do czatu, robimy to najszybciej jak tylko możemy. A poza tym - spójrzcie uczciwie i przeczytajcie czat – czy na pewno, Waszym zdaniem, Prezydent odpowiadał jedynie na łatwe i przyjemne pytania? Na pewno nie.
Nawiązując do wypowiedzi Hurricane, to pragnę zapewnić, że Miejski Inżynier Ruchu, pan Andrzej Mikuta nie jest „martwą duszą”, jak najbardziej istnieje w Urzędzie i jest to bez wątpienia fachowiec z zakresu inżynierii drogowej. To ten pan, który na Tarnowskim Portalu Konsultacji Społecznych regularnie odpowiada m.in. na pytania pana Tomasza Drwala.
Nawiązując do wypowiedzi użytkownika Mr Greenback, sugeruję uważniej czytać protokoły z sesji Rady Miejskiej.
Druidzie, pragnę Cię utwierdzić w przekonaniu, że stan techniczny budynku V LO nie zagraża bezpieczeństwu uczniów. Potwierdza to również Dyrekcja V LO. Ostatnio Wydział Strategii napisał projekt termomodernizacji placówek oświatowych, planowana inwestycja dotyczy także m.in. V LO. W wakacje planujemy remont dachu oraz malowanie szkoły.
Kibiców, schowanych pod różnymi pseudonimami, zachęcam do osobistego kontaktu z Panem Prezydentem. Szef tarnowskiego samorządu oczekuje na spotkanie z Wami.
Pozdrawiam, Dorota Kunc – Pławecka, Rzecznik Prezydenta Tarnowa.
Rzecznik UMT
Dorota Kunc-Pławecka
Dorota Kunc-Pławecka
-
- Rhetor
Dziękuję za szybką reakcję - zarówno miasta jak i Dyrekcji. Cieszę się, że po wakacjach młodzież wróci do odnowionego budynku... Miło by było, gdyby to pytanie zostało usunięte z zapisu czatu jako wprowadzające w błąd opinię publiczną, bo ewidentnie zostało zadane nie po to, żeby uzyskać informacje od Pana Prezydenta, ale żeby wprowadzić pewne insynuacje.
Nie dają mi jednak spokoju motywy, które kierowały użytkownikiem "UNISTA" - pytanie było zupełnie pozbawione jakichkolwiek podstaw, wystrzelone jak z innej bajki - ewidentnie w celu obniżenia wiarygodności szkoły w czasie trwania naboru. Naprawdę się ktoś w Palikota zapatrzył... Jeśli konkurencja musi się uciekać do takich sztuczek, to świadczy tylko o ich desperacji i braku merytorycznych podstaw do rywalizacji z V LO.
Nie dają mi jednak spokoju motywy, które kierowały użytkownikiem "UNISTA" - pytanie było zupełnie pozbawione jakichkolwiek podstaw, wystrzelone jak z innej bajki - ewidentnie w celu obniżenia wiarygodności szkoły w czasie trwania naboru. Naprawdę się ktoś w Palikota zapatrzył... Jeśli konkurencja musi się uciekać do takich sztuczek, to świadczy tylko o ich desperacji i braku merytorycznych podstaw do rywalizacji z V LO.
Ostatnio zmieniony 10-06-2010, 15:42 przez Marcin Zaród, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak rozumiem ten wpis jest jedynie kometą na naszym forum. Od początku kadencji tarnowskie fora internetowe są ziemią zakazaną dla Prezydenta i jego Rzecznika.
Czaty raz na jakiś czas (przed wyborami) nie wystarczą. Internauci wyrobili sobie już zdanie o tym, jak UMT ich traktuje. Zapewne jak "Pudelka".
Gdyby rzecznik UMT był obecny na forach internetowych od dawna, Prezydent nie musiałby udawać nawiązywania kontaktów z internautami.
Rozumiem, że istnieje taki trup jak TPKS, gdzie oprócz jednego urzędnika, nikt nie odpowiada na pytania. Tylko po co go utrzymywać, skoro przez dwa lata nazbierało się tam przepuszczonych tematów tyle, co tutaj jest tworzone przez miesiąc?
Jak widać, ludzie żyją problemami miasta, szkoda tylko, że urzędnicy tego nie robią. Wszelkie informacje dot. rozwoju, inwestycji, projektów itd. są zdobywane przez użytkowników "po znajomości" - tak powinno być?
Na nieszczęście dla Prezydenta, nasza "Agora" jak też i inne fora są niezależne. My nie moderujemy pytań trudnych, nie kasujemy postów wytykających błędy UMT. Nie kasujemy też postów chwalących UMT i jego działania.
Na nieszczęście nie jesteśmy związani z żadnym ugrupowaniem politycznym.
Co więcej - widać, że z naszych dyskusji korzystają też "stare" media, bo czasami czytuję jakieś artykuły w gazetach, które dziwnym trafem zajmują się problemami, które wcześniej zostały tutaj poruszone.
Gdyby tak Rzecznik UMT w miarę możliwości poczytała to forum, spisała sobie pytania do Prezydenta i jego urzędników i na nie odpowiedziała - bylibyśmy zadowoleni.
Osobiście nie liczę na to, bo taka gwałtowna zmiana postępowania, może być niebezpieczna dla zdrowia, jak sugeruje jeden z posłów.
Czaty raz na jakiś czas (przed wyborami) nie wystarczą. Internauci wyrobili sobie już zdanie o tym, jak UMT ich traktuje. Zapewne jak "Pudelka".
Gdyby rzecznik UMT był obecny na forach internetowych od dawna, Prezydent nie musiałby udawać nawiązywania kontaktów z internautami.
Rozumiem, że istnieje taki trup jak TPKS, gdzie oprócz jednego urzędnika, nikt nie odpowiada na pytania. Tylko po co go utrzymywać, skoro przez dwa lata nazbierało się tam przepuszczonych tematów tyle, co tutaj jest tworzone przez miesiąc?
Jak widać, ludzie żyją problemami miasta, szkoda tylko, że urzędnicy tego nie robią. Wszelkie informacje dot. rozwoju, inwestycji, projektów itd. są zdobywane przez użytkowników "po znajomości" - tak powinno być?
Na nieszczęście dla Prezydenta, nasza "Agora" jak też i inne fora są niezależne. My nie moderujemy pytań trudnych, nie kasujemy postów wytykających błędy UMT. Nie kasujemy też postów chwalących UMT i jego działania.
Na nieszczęście nie jesteśmy związani z żadnym ugrupowaniem politycznym.
Co więcej - widać, że z naszych dyskusji korzystają też "stare" media, bo czasami czytuję jakieś artykuły w gazetach, które dziwnym trafem zajmują się problemami, które wcześniej zostały tutaj poruszone.
Gdyby tak Rzecznik UMT w miarę możliwości poczytała to forum, spisała sobie pytania do Prezydenta i jego urzędników i na nie odpowiedziała - bylibyśmy zadowoleni.
Osobiście nie liczę na to, bo taka gwałtowna zmiana postępowania, może być niebezpieczna dla zdrowia, jak sugeruje jeden z posłów.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ba nawet się do tego przyznają ;-) pewnie spora ich część (jedna o której wiemy:P) jest tu aktywna, mniej lub bardziej jawnie.Goscinny pisze:Co więcej - widać, że z naszych dyskusji korzystają też "stare" media, bo czasami czytuję jakieś artykuły w gazetach, które dziwnym trafem zajmują się problemami, które wcześniej zostały tutaj poruszone.
Agora - twoje źródło informacji jako nowe hasło promocyjne
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Ze co proszę ? Protokół z sesji RM z kwietnia.Prezydent Ścigała przy mikrofonie.oddaje głos:D.Kunc-Pławecka pisze: Nawiązując do wypowiedzi użytkownika Mr Greenback, sugeruję uważniej czytać protokoły z sesji Rady Miejskiej. Pozdrawiam, Dorota Kunc – Pławecka, Rzecznik Prezydenta Tarnowa.
"Bardzo dobrze, że na sesji budżetowej mówimy o promocji miasta na zewnętrznym rynku, na forum ogólnopolskim, międzynarodowym, i że państwo oceniliście naszą obecność w ten oto sposób. Rzeczywiście stosunek nakładu do efektu można uznać za rewelacyjny. Pięć osób pracujących w Wydziale Marki Miasta oraz inni pracownicy urzędu, którzy włączają się w inicjatywy podejmowane przez ten wydział, osiągają efekt taki, że nas widać w Polsce, że wytworzyła się moda na Tarnów. Jak tutaj nawet niektórzy stwierdzają jesteśmy nawet agresywni w tym zakresie. Promocja miasta Tarnowa ma oczywisty cel. Cel jest oczywiście jak najbardziej gospodarczy, ponieważ Tarnów ma być rozpoznawalny, znany, mamy zachęcić do odwiedzin Tarnowa. Mamy zachęcić do tego, żeby Tarnów poznać jako miejsce dobre, miłe, sympatyczne, gorące, a czasem szokujące.
Potwierdza slowa przedmówcy. To zgadza się czy nie z hasłem AGRESYWNIE? Potwierdza?Bo na pewno nie zaprzecza!
Promocji brak, prestiżu tym bardziej. Konkretnie- na temat: gdzie nas widziano, gdzie o nas pisano DOBRZE(niewliczamy akcji "Krew za bilet") i czy to nazwiemy AGRESYWNA KAMPANIĄ czy POPULISTYCZNĄ, czy POZYTYWNĄ to proszem o przykłady. Tego, a także ij i KONKRETÓW zabrakło póki co w wypowiedziach pana Ścigały.
PS. DO JAKUBA: który to pismak jest na naszym forum? Bo nie rozszyfrowałem.A jak wiecie pozostaje anonimowym.Bynajmniej nie jestem Gallem
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
O i dziękuję za poinformowanie mnie i innych Panią Rzecznik, że teraz MIRem jest Pan Mikuta, podejrzewam, że jest to dobra osoba na dobrym miejscu, na pewno będzie lepiej niż za poprzednika.
I właśnie po to są pytania - bo ja nie wiedziałem do tej pory kto jest MIRem, bo nie było jasnej i klarownej informacji w tym temacie ze strony UMT. Stąd moje domniemania o podwójnym stołku dla pana Musiała.
Mam tylko nadzieję, że Pan Mikuta będzie się w stanie przebić ze swoimi propozycjami przez TZDM i swojego byłego bezpośredniego szefa...
I właśnie po to są pytania - bo ja nie wiedziałem do tej pory kto jest MIRem, bo nie było jasnej i klarownej informacji w tym temacie ze strony UMT. Stąd moje domniemania o podwójnym stołku dla pana Musiała.
Mam tylko nadzieję, że Pan Mikuta będzie się w stanie przebić ze swoimi propozycjami przez TZDM i swojego byłego bezpośredniego szefa...
Być może to prawda, bardzo bardzo mało razy dwa to jest bardzo mało. Wszystko się zgadza :].I jak słysze kolejny raz, że miasto jest super, bo podwoiło wydatki na sport kwalifikowany, to otwiera mi sie nóż w kieszeni !
Przepraszam, czy to jest wyścig z nagrodami ??.D.Kunc-Pławecka pisze:Udzielenie odpowiedzi na ponad 70 pytań w ciągu 60 minut to, moim zdaniem, znakomity wynik.
Czat można uznać z PRowski sukces, ponieważ zainteresowanie było DUŻE, i to zdaje się w urzędzie jest satysfakcjonujące.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.