Inwestycje w mieście AD 2017 - Hala Jaskółka
Re: Inwestycje w mieście AD 2017 - Hala Jaskółka
Wie ktoś jak wygląda sprawa szpitala tymczasowego na hali jaskółka? I czy Budimex robi to jako rekompensata za opóźnienia i obniżenie wartości kar umownych? I czy w ogóle zapłacili jakieś kary?
Odpowiednio, bez komentarza (bo wszystko szeroko wiadomo):
1) Bez zmian, czyli nic się nie dzieje.
2) Nie.
3) Tak.
1) Bez zmian, czyli nic się nie dzieje.
2) Nie.
3) Tak.
http://tarnow.net.pl/articles/s/i/31995 ... -zabytkiem
Młyn Szancera wpisany na listę zabytków. Coś mi się widzi, że oznacza to kolejną "trwałą ruinę" w centrum.
Młyn Szancera wpisany na listę zabytków. Coś mi się widzi, że oznacza to kolejną "trwałą ruinę" w centrum.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
"Zabytek" z XIX wieku...
Po co trzymać takie paskudztwo, które ZAWSZE było szpetne?
Po co trzymać takie paskudztwo, które ZAWSZE było szpetne?
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Przecież to można by było zrobić tak, jak z dworkiem przy ul. Batorego - "wyburz to do spodu, ale jak będziesz budował nowe, to ma to być idealna bryła starego młyna - nie ważne, jak w środku urządzona".
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Dlaczego piszecie o Młynie w temacie Jaskółki?
Bo mi się pomyliły tematy i zamieszczając info przeczytałem tylko pierwszą część tutułu.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Cyrk na kółkach
https://tarnow.naszemiasto.pl/arena-jas ... 15-8476651
https://tarnow.naszemiasto.pl/arena-jas ... 15-8476651
Polska Noc Kabaretowa to duże widowisko, podczas którego występują gwiazdy polskiej sceny kabaretowej. W Arenie Jaskółka Tarnów 23 października mieli się zaprezentować Igor Kwiatkowski, Kabaret Skeczów Męczących, Kabaret Smile, Kabaret Młodych Panów, Kabaret Nowaki i Kabaret K2. Termin imprezy zbliża się wielkimi krokami, ale tarnowski obiekt, w którym ma się odbyć, nie jest jeszcze dostosowany do tego typu wydarzeń. Arena Jaskółka, po tym jak przekształcono ją w szpital tymczasowy musi przechodzić obecnie wiele zabiegów, aby powróciła do dawnego wyglądu.
- W tym momencie nawierzchnia została zeszlifowana i zdemontowano boksy strukturalne. Zabezpieczono też otwory, które były wywiercone w płycie głównej. Nawierzchnia jest teraz przygotowywana do pierwszego malowania - mówi w rozmowie z "Gazetą Krakowską" Arkadiusz Marszałek, dyrektor Tarnowskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji.
Występ znanych kabaretów w październiku w Arenie Jaskółka Tarnów niemożliwy
W sumie nawierzchnia ma być malowana trzy razy. Później muszą na nią zostać naniesione odpowiednie linie i napisy. Obiekt do czasu zakończenia prac jest w zarządzie Ministerstwa Aktywów Państwowych. Według ustaleń TOSiR ma przejąć Arenę Jaskółka Tarnów w ostatnich dniach października.
Tymczasem na stronach agencji artystycznej, która organizuje Polską Noc Kabaretową w Tarnowie nie pojawiła się żadna informacja o zmianie terminy imprezy. Wciąż prowadzona jest sprzedaż biletów na 23 października.
- Na obecną chwilę nie mamy informacji ze strony obiektu, żeby termin musiał być zmieniony. Jeśli zostanie to potwierdzone, to na pewno wszyscy klienci zostaną o tym poinformowani - słyszymy od przedstawicieli agencji artystycznej Eskander, która organizuję widowisko kabaretowe w Arenie Jaskółka Tarnów.
Dyrektor TOSiR mówi jednak wprost, że to wydarzenie na pewno nie odbędzie się w październiku.
- Trzeba sobie jasno powiedzieć, że to wydarzenie jest odwołane i pewnie będzie przeniesione na inny termin - podkreśla dyrektor Marszałek.
-
- Rhetor
Ja się tam może nie znam, ale coś co jest robione jako tymczasowe nie powinno być wykonane jako tymczasowe, czyli posiadać możliwość szybkiego demontażu i przywrócenia formy właściwej? Na prawdę nie było nikogo, kto by wymyślił sposób mocowania nie niszczący płyty głównej?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
To samo masz na hali w Gumniskach - wszystko było przykręcane na stałe do parkietu i trzeba wyremontować nawierzchnię, żeby dało się tam cokolwiek zagrać
-
- Rhetor
Nie, żeby coś, ale żeby zmontować stabilną konstrukcję na podłodze nie trzeba jej niszczyć mając do dyspozycji ściany, które zresztą łatwiej naprawić. I to mówię ja, w żadnym wypadku nie budowlaniec
Wysłane z mojej budki telefonicznej