I cyk... nie działa, drzwi otwarte... Co jest?
Ano menel wsadził łom, bo szukał puszek.
Analogowy hacking
I cyk... nie działa, drzwi otwarte... Co jest?
Ja podejrzewam że problem wynika z tego że i w Tarnowie tych niepłacących wcale nie ma tak dużo i tak czy siak bez podwyżek by się nie obeszło... A tak można to tłumaczyć tym że inni nie płacą, i akurat niski przyjęty wskaźnik zużycia wody jest zupełnie przypadkowy bo tak wyszło z wyliczeń...defekator pisze: ↑09-03-2021, 08:12Dlatego właśnie zastanawia mnie indolencja magistratu w rozwiązaniu problemu osób niepłacących za śmieci. Wszystkie dane już mają a taką kwerendę krzyżową byłby w stanie wykonać ogarnięty praktykant w zwykłym excellu. Zasłanianie się danymi osobowymi też nie przekonuje bo teoretycznie nie potrzeba tutaj żadnych danych wrażliwych - tylko adres oraz liczba osób pod nim występujących w dokumentacji.
Ale 5-6% mniejsze rachunki za śmieci to już coś. Dodatkowo jak wieść się rozniesie, że szukają i wykrywają niepłacących część może skorygować zeznania samemu.
Całkiem jak u mnie, a co jakiś czas drzwi do altany są uszkodzone.LordRuthwen pisze: ↑09-03-2021, 09:42I tak i nie, na bloku teściowej jest monitoring a menele okoliczne są znane.
To trzeba cisnąć administratora żeby znalazł delikwenta. U niej to działa.kato pisze:Całkiem jak u mnie, a co jakiś czas drzwi do altany są uszkodzone.LordRuthwen pisze: ↑09-03-2021, 09:42I tak i nie, na bloku teściowej jest monitoring a menele okoliczne są znane.
Masz na myśli MPGK? Jeżeli tak to jesteś w błędzie. Dzisiaj brakującą kwotę w systemie pokrywamy z budżetu miasta czyli naszych podatków. Wyłapanie niepłacących spowoduje, że ta dopłata będzie mniejsza.
Głowy nie dam ale chyba w Polsce nie ma gminy która mogłaby pochwalić się takim sukcesem.