Koronawirus w Tarnowie
Re: Koronawirus w Tarnowie
Przypadek z autobusu MPK.
Gość siedzi w maseczce - poprawnie założonej.
W pewnym momencie zsuwa ją na brodę i... zaczyna kaszleć.
Kurtyna.
Gość siedzi w maseczce - poprawnie założonej.
W pewnym momencie zsuwa ją na brodę i... zaczyna kaszleć.
Kurtyna.
Ja tylko przypomnę że były minister zdrowia szumowski mówił że on nie wie po co ludzie chodzą w maseczkach ....profesor
Tak że ten zastosował się
Moim zdaniem na ulicach nie powinno nosić się maseczek tylko w pomieszczeniach zamkniętych .
Tak że ten zastosował się
Moim zdaniem na ulicach nie powinno nosić się maseczek tylko w pomieszczeniach zamkniętych .
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Co do kościołów to chyba w żadnym nie są zachowane jakieś limity. W niedziele z reguły 3 albo 4 razy więcej niż powinno być, a dodatkowo są jeszcze tacy, którzy nie noszą masek, bo nie wierzą w koronawirusa. Gdy ich zapytałem czemu nie noszą, to odpowiadają, że maski nic nie dają albo, że jak to do Boga w masce. Oczywiście po dłuższej rozmowie okazuję się, że dana osoba miała już koronawirusa, ale przeszła dość lekko. Właśnie przez takie zachowania z pandemii wyjdziemy dopiero jak zaszczepi się większość społeczeństwa.
To ma sens. Bóg człowieka w masce może nie rozpoznać i obecności na niedzielnej mszy nie zaliczy. Albo pomyli z sąsiadem i na niego ześle wszystkie wymodlone dobra i łaski co byłoby nawet gorsze niż męki piekielne za niezaliczoną mszę
Swoją drogą nie rozumiem czemu kościoły nie wprowadzą większej ilości mszy lub biskup nie wyda dekretu, że msza w tygodniu liczy się tak jak niedzielna. Przecież powinno im zależeć aby wierni im zbytnio nie poumierali. A to co się dzieje w kościołach w kontekście trzeciej fali ze zjadliwszymi szczepami wirusa dobrze się nie skończy. Wydawałoby się, że Kościołowi powinno zależeć na tych co jeszcze do kościoła chodzą.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
@defekator: na przykładzie komisji d/s pedofilii wnoszę, że liczy się tylko "tu i teraz". A potem? Choćby potop.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
Autor tematu - Rhetor
Narodowy program "Ksiądz w każdym mieszkaniu". Nie przechodzi obojętnie, bądź bliżej Boga przyjmując księdza pod swój dach!
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Dlaczego pies musi nieustannie powtarzać stare sztuczki? Żeby nie zapomniał.
To się nazywa tresura.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
2 tyg po środzie popielcowej mamy 93 pozytywy na 180 testów. Brawo
Nie zwalaj na kościoły! Tak nie wolno - przecież to wina tych, co byli z Zakopanem.
Wychodzi na to, że gdyby zamknęli Kościoły byłoby już po pandemii.
Piękny wysyp przypadków w Tarnowie i okolicach dawno tak dużo nie było ! ....na kontrole Policji przed kościołami chyba nie ma co liczyć tak jak i na sam kościół ... czy tak trudno postawić księdza przed mszą żeby liczył ludzi ? ... czy to zadanie przekracza jakieś nadludzkie granice ? ... żeby potem mi nie było płaczów i zdziwienia jak za jakiś czas będzie wysyp pogrzebów .
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Nie byłoby. Ale gdyby ludzie kulturalnie przestrzegali tam zasad to nowych przypadków byłoby na pewno mniej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Dzwonić na policję i do sanepidu, jeśli limity są przekraczane. Wiadomo komendanci są służalczy wobec władzy, ale niepodjęcie interwencji będzie powodowało, że wizerunek policji będzie kopał jeszcze głębiej w mule na dnie niż teraz. Więc podejmować będą choć pewnie bez konsekwencji.