tarnowskie MPK
Re: tarnowskie MPK
Czyli kolejny minus się pojawił. Według osoby z komentarzy na FB wynika, że zakup biletu miesięcznego odbywa się na konkretny miesiąc. To znaczy, że np. kupując bilet miesięczny 10.01 mamy go tylko do 1 lutego. Ciekawego czy to prawda, co może być prawdą, ponieważ w Voyagerze była podobna zasada.
-
- Rhetor
Dziś widziałem autobus linii T07 (chyba) i Vito Mądla z Ryglic :-D
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Nie ma takiej linii, jest T03 lub T27.
-
- Rhetor
Dlatego napisałem chyba, jechał Gumniska od lwowskiej w stronę Konarskiego.
Szczerze, biorąc pod uwagę napełnienia kursów w niedzielę i święta, to busy typu sprinter w dni świąteczne na kilku tych gminnych liniach będą zupełnie wystarczające. Nie popieram busiarstwa jako takiego, jednak duży autobus 12-metrowy z dwiema, trzema osobami na pokładzie to trochę ekonomicznie słabo wygląda.
To T07 to mogło być 107. Taka linia do Lisiej Góry i dalej.LordRuthwen pisze:Dlatego napisałem chyba, jechał Gumniska od lwowskiej w stronę Konarskiego.
Wysłane z mojego H8266 przy użyciu Tapatalka
Zmiany zmiany zmiany
Prezes opuszca pokład http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/ta ... e-z-pracy/
Prezes opuszca pokład http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/ta ... e-z-pracy/
a tak mi się przypomniało, czy ktoś wie jak zakończyła się sprawa potrącenia rowerzysty z sierpnia? bo gdzieś mi umknęło
A ja mam wrażenie, że ten super system wyświetlaczy działa coraz gorzej. Kilka razy zauważyłem, że na wyświetlaczu pojawia się czas do przyjazdu autobusu, potem schodzi do zera, miga, znika(!) a autobusu nadal nie ma.
Wygląda tak, jakby już te lokalizatory GPS w autobusach nie działały, a tablice wyświetlają czasy przyjazdu według rozkładu, a nie rzeczywiste.
Wygląda tak, jakby już te lokalizatory GPS w autobusach nie działały, a tablice wyświetlają czasy przyjazdu według rozkładu, a nie rzeczywiste.
A ten system kiedykolwiek działał:
Wyświetla listę przyjazdów pierwsza pozycja za 9 minut druga 12:00 trzecie za 15 minut totalny absurd.
Dla mnie to jakiś program typu beta który dostaliśmy do testowania, a ktoś jeszcze za niego zapłacił.
Jeździłem przez ostatni tydzień autobusami i naprawdę ten system to jakaś kpina.
System sterowania światłami też.
Taka kasa wydana a efekt zerowy, albo minimalny.
Cóż Tarnów lubi wydawać wszystkie pieniądze na bezsensowne projekty, które sprawdzają się w wielkich aglomeracjach.
Ciekawy jestem ile na system świateł i system mpk, reklamy w mpk, rowery w mpk, itd.. wydano kasy.
Wyświetla listę przyjazdów pierwsza pozycja za 9 minut druga 12:00 trzecie za 15 minut totalny absurd.
Dla mnie to jakiś program typu beta który dostaliśmy do testowania, a ktoś jeszcze za niego zapłacił.
Jeździłem przez ostatni tydzień autobusami i naprawdę ten system to jakaś kpina.
System sterowania światłami też.
Taka kasa wydana a efekt zerowy, albo minimalny.
Cóż Tarnów lubi wydawać wszystkie pieniądze na bezsensowne projekty, które sprawdzają się w wielkich aglomeracjach.
Ciekawy jestem ile na system świateł i system mpk, reklamy w mpk, rowery w mpk, itd.. wydano kasy.
Weź przestań...
Wesoły Romek zaraz Ci powie, że mamy najlepszy system komunikacji w Polsce.
A co do reszty, zgadzam się. Miliony zmarnowano na bezsensowne w skali Tarnowa projekty.
Wesoły Romek zaraz Ci powie, że mamy najlepszy system komunikacji w Polsce.
A co do reszty, zgadzam się. Miliony zmarnowano na bezsensowne w skali Tarnowa projekty.
-
- Archont
Zdarza się, że autobus przyjeżdża 2 minutki przed czasem i odjeżdża nie czekając na tych co przychodzą na przystanek zgodnie z rozkładem. Zdarzyło mi się to już kilka razy i zanim dobiegłam, obejrzałam tył autobusu.
-
- Rhetor
Tak de facto, jeśli autobus jedzie niezgodnie z rozkładem i np spóźnisz się na pociąg czy cokolwiek, to przysługuje ci z tego tytułu odszkodowanie. Rolą zarządcy floty jest takie ustawianie rozkładów, żeby brały pod uwagę możliwe korki a autobus przyjeżdżający za wcześnie powinien poczekać na swoją porę odjazdu a nie kontynuować i powiększać niezgodność.
Tyle, że rozkłady układa ZDiK, a nie MPK . Rolą kierującego jest dostosowanie się do rozkładów jazdy. W Krakowie na studiach nieraz zdarzało mi się jechać autobusem wlokącym się 20-30 km/h, bo kierowca chciał utrzymać planowy rozkład przy zbyt dużym czasie międzyprzystankowym w rozkładzie (głównie wieczorami tak było).
-
- Rhetor
No bywa, tak to właśnie powinno wyglądać.
Znaczy nie tak, rozkład powinien brać pod uwagę mniejszy ruch, od tego mają badania natężenia.
Znaczy nie tak, rozkład powinien brać pod uwagę mniejszy ruch, od tego mają badania natężenia.