Czat z prezydentem

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Fakt faktem taki czat powinien być w późniejszych godzinach.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

huziu pisze:Fakt faktem taki czat powinien być w późniejszych godzinach.
Przecież prezydent dobrze wie, że pracownicy UM nie maja co robić, a już w szczególności pomiędzy 14 a 15, stąd taka godzina ;)

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Jako, ze ja mam co robic między 14-15 to niech ktoś zada pytanie: CO UMT zamierza robić z plagą komarów? Czy zamierza zrobić opryskiwanie znane z NORMALNYCH KRAJÓW, w których władze miejskie dokonuja tego typu działań bez względu na powódź, czy też zamierza UMT olać sprawe (kolokwialnie mówiąc) i czekać aż same pójdą sobie(czyli czekac na nadejście zimy!). I żeby nie było że zamierzają-konkretnie co kto i kiedy!!!!!! Plaga bez dwóch zdań jest. W centrum miasta latają juz od godzin popołudniowych i nie da się normalnie przejść.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

Mr Greenback pisze:CO UMT zamierza robić z plagą komarów?
Kiedyś napisałem na PKS'ie:
Tomasz Drwal pisze:Odnośnie komarów nie uzyskałem odpowiedzi, czy jakieś kroki są podejmowane w tej sprawie? Ten park to wylęgarnia, a w szczególności właśnie staw i bagna powstałe po ostatnich ulewach.
Daniel Antoniewski pisze:Niestety, w naszym klimacie komary są o tej porze roku nieuniknionymi towarzyszami człowieka i innych ssaków. Upalna i wilgotna pogoda sprawiła, że ostatnio rzeczywiście pojawiło się ich nieco więcej niż zwykle, szczególnie w okolicach zbiorników wodnych oraz na terenach zadrzewionych i zakrzewionych jak np. parki. Pomimo postępu nauki i techniki nie wymyślono jednak skutecznego sposobu na znaczące ograniczenie ich populacji. Podejrzewam, że Pana pytanie ma związek z pojawiającymi się w prasie doniesieniami o opryskach przeciw komarom. W Tarnowie również były prowadzone takie opryski, między innymi w rejonie placu zabaw na Piaskówce. Mogą one częściowo zmniejszyć uciążliwość owadów, jednak zasięg i skuteczność tych zabiegów jest bardzo ograniczona nie da się opryskać środkami chemicznymi całego miasta a komary w krótkim czasie przemieszczają się z sąsiednich terenów (łąki, sady, ogródki działkowe i t.p.). Mogę jedynie doradzić ograniczenie popołudniowych i wieczornych spacerów (przed południem nasi skrzydlaci towarzysze są znacznie mniej aktywni) oraz stosowanie powszechnie dostępnych preparatów i urządzeń odstraszających i owadobójczych.

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Tomasz Drwal pisze:
Mr Greenback pisze:CO UMT zamierza robić z plagą komarów?
Kiedyś napisałem na PKS'ie:
Tomasz Drwal pisze:Odnośnie komarów nie uzyskałem odpowiedzi, czy jakieś kroki są podejmowane w tej sprawie? Ten park to wylęgarnia, a w szczególności właśnie staw i bagna powstałe po ostatnich ulewach.
Daniel Antoniewski pisze:Niestety, w naszym klimacie komary są o tej porze roku nieuniknionymi towarzyszami człowieka i innych ssaków. Upalna i wilgotna pogoda sprawiła, że ostatnio rzeczywiście pojawiło się ich nieco więcej niż zwykle, szczególnie w okolicach zbiorników wodnych oraz na terenach zadrzewionych i zakrzewionych jak np. parki. Pomimo postępu nauki i techniki nie wymyślono jednak skutecznego sposobu na znaczące ograniczenie ich populacji. Podejrzewam, że Pana pytanie ma związek z pojawiającymi się w prasie doniesieniami o opryskach przeciw komarom. W Tarnowie również były prowadzone takie opryski, między innymi w rejonie placu zabaw na Piaskówce. Mogą one częściowo zmniejszyć uciążliwość owadów, jednak zasięg i skuteczność tych zabiegów jest bardzo ograniczona nie da się opryskać środkami chemicznymi całego miasta a komary w krótkim czasie przemieszczają się z sąsiednich terenów (łąki, sady, ogródki działkowe i t.p.). Mogę jedynie doradzić ograniczenie popołudniowych i wieczornych spacerów (przed południem nasi skrzydlaci towarzysze są znacznie mniej aktywni) oraz stosowanie powszechnie dostępnych preparatów i urządzeń odstraszających i owadobójczych.
Ten facet to mówi na poważnie?? Jeżeli to jest człowiek Prezydenta to w takim razie Prezydent głosu mojego nie dostanie, skoro we własnym mieście mam nie chodzić po ulicy! :evil: :evil: :evil:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Cieszcie się, że w ogóle
1) zapytanie zostało przepuszczone przez cenzurę i pojawiło się na TPKS
2) jakakolwiek odpowiedź została udzielona

ja pod koniec kwietnia wysłałem post do działu Edukacja (w sprawie rankingu liceów i wartości dodanej) i nawet się tam nie pojawił... w ogóle ostatni nowy wpis w edukacji datuje się na koniec marca... Kuba, możesz w moim imieniu pogratulować osobom, które się tym zajmują?

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Druid pisze:Cieszcie się, że w ogóle
1) zapytanie zostało przepuszczone przez cenzurę i pojawiło się na TPKS
2) jakakolwiek odpowiedź została udzielona

ja pod koniec kwietnia wysłałem post do działu Edukacja (w sprawie rankingu liceów i wartości dodanej) i nawet się tam nie pojawił... w ogóle ostatni nowy wpis w edukacji datuje się na koniec marca... Kuba, możesz w moim imieniu pogratulować osobom, które się tym zajmują?
Pobawiłem się w KOMPETENTNEGO URZEDNIKA I ZADĄŁEM SAM SOBIE PYTANIA ORAZ UDZIELIŁEM ODPOWIEDZI W STYLU ANTONIEWSKIEGO:
1) dlaczego miasto nic nie robi z remontami dziurawych dróg? Odpowiedz: Zalecam jeździć samochodem terenowym.Albo zalecam chodzić na piechotę.Taniej i zdrowiej i nie trzeba jeździć po dziurawych drogach.
2) w szkole mojego syna grasuje banda złodzieji.Co zamierza zrobic z tym UMT? Odpowiedź: niech syn zmieni szkołę,
3) budynek przy ulicy XYZ zawala sie. Stwarza niebezpieczeństwo. Odpowiedź: prosze omijac go z daleka, bo jak sie zawali to może się stać komuś krzywda.
:lol: :lol: :lol:
Chyba ktos pomylił misje urzędnika z etatem w urzędzie. TO WY BARANY JESTEŚCIE DLA NAS A NIE MY DLA WAS! JAK MACIE PROBLEM ZE ZROZUMIENIEM TEGO TO ZWOLNIJCIE SIĘ, BO NA WASZE MIEJSCE JEST WIELU MŁODYCH I CHĘTNYCH LUDZI, KTÓRYM SIĘ BĘDZIE CHCIAŁO PRACOWAĆ!

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Trick polega na tym, że wg mojej wiedzy w UM pracuje wielu młodych ludzi, którym się chce pracować. TO oni zachrzaniają przy organizacji różnych większych eventów w stylu Forum Inwestycyjne czy Dni Tarnowa (często po godzinach w ramach wolontariatu). Problem w tym, że za TPKS odpowiadają chyba zupełnie inni ludzie (z chlubnym wyjątkiem Pana Mikuły)...

Dziwię się Prezydentowi, bo chyba powinien sobie zdawać sprawę, że to, jak jest obsługiwany TPKS ma bezpośredni wpływ na jego wizerunek wśród internautów... Nie mam na przykład pojęcia, dlaczego posty nie są zamieszczane automatycznie, tylko muszą zostać przepuszczone przez cenzurę. Jeśli przy logowaniu się na TPKS trzeba podać swoje imię i nazwisko, to po kiego jakieś dziwne zasady? TO przecież nie quasi-anonimowe forum onetu, tylko portal aspirujący do poważnej instytucji umożliwiającej konsultacje (sic) społeczne...

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

PO tym, jak uzyskał poparcie PO i jak kontrkandydatów nie widać, wyraźnie zaczyna olewać mieszkańców. Za to ma czas, by dziekować firmom za pomoc przy powodzi np. w głównym paśmie reklamowym Eski.

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Deto pisze:PO tym, jak uzyskał poparcie PO i jak kontrkandydatów nie widać, wyraźnie zaczyna olewać mieszkańców. Za to ma czas, by dziekować firmom za pomoc przy powodzi np. w głównym paśmie reklamowym Eski.
Dziękuje jako SZEF SZTABU ANTYKRYZYSOWEGO. Brzmi jakby dziękował sam Naczelny Wódz
:lol: :lol: :lol: Mnie osobiście zaczeło zrażać do niego to , że firmuje jakiś dziwnych ludz, którzy mentalnie zatrzymali sie okolo 20 lat temu, a od tego pójdą z każdym kto im pozwoli zachowac stołki. Nie stawia na młodzież, która bylaby najbardziej wierna bo jak wiadomo--młodzi to idealiści. Dla mnie fatalny kandydat, paradoksalnie lepszych nie widać. :-x

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Trik polega na tym, że ci młodzi ludzie nawet gdyby chcieli, to nie mogą zostać dyrektorami/kierownikami wydziałów i referatów. Albowiem, aby otrzymać stanowisko kierownicze w danym wydziale UM (w drodze konkursu) trzeba.... mieć praktykę na podobnym stanowisku w jednostkach samorządowych. I kółko się zamyka. Skąd my to znamy: "mój mąż jest z zawodu dyrektorem".

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Druid pisze:ja pod koniec kwietnia wysłałem post do działu Edukacja (w sprawie rankingu liceów i wartości dodanej) i nawet się tam nie pojawił... w ogóle ostatni nowy wpis w edukacji datuje się na koniec marca... Kuba, możesz w moim imieniu pogratulować osobom, które się tym zajmują?
tak też zrobie i znów poruszę sprawę TPKS'u ...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Gościnny - przykład takiego zamkniętego koła można zaobserwować znacznie niżej.

Szukając pracy pewien 'manager' mi wyłożył kawę na ławę: "Nikt panu nie da pracy za biurkiem, jeśli pan nigdy wcześniej nie pracował za biurkiem".

To tak jakby mnie nikt na studia II stopnia miał nie przyjąć, jeśli nie mam jeszcze tytułu majstra ; d

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

A ja sobie przygotowałem kilka trudnych pytań, zobaczymy czy czatowa cenzura je przepuści :P.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Deto pisze:Za to ma czas, by dziekować firmom za pomoc przy powodzi np. w głównym paśmie reklamowym Eski.
Widać nie tylko J Kaczyński kręci politycznego loda na powodzi....... .
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

ODPOWIEDZ