Koronawirus w Tarnowie
Re: Koronawirus w Tarnowie
Ludzie .... zaszczepienie 100 tyś. osób zajmie tydzień w całej Polsce (w wersji optymistycznej) a podobno mają być 2 dawki czyli za jakiś czas powtórne szczepienie ... trzeba stworzyć punkty szczepień + ludzi tylko do tego + nie ma do tego takich zamrażarek + transport specjalne samochody ... Ludzie zejdzcie na ziemię .
Eksperci oceniają że potrzeba 2-3 lata żeby zaszczepić 70-80% społeczeństwa a co będzie jak wirus się zmutuje i przerodzi się w COVID 20 ? ... bo i takie prognozy są .
Druga sprawa to to że nawet jeszcze produkcja nie ruszyła
Tak z innej beczki tu w pełnej krasie ''profesjonalizm'' rządzących :
''Michał Rogalski, który hobbystycznie zajmuje się statystyczną analizą danych dotyczących rozwoju epidemii w Polsce, twierdzi, że w rzeczywistości przekroczyliśmy próg "narodowej kwarantanny". "Gdy przeliczyć wskaźnik średniego siedmiodniowego przyrostu nowych przypadków na 100 tys. mieszkańców, z uwzględnieniem zgubionych przypadków z PSSE (jak informował p.o. GIS, Krzysztof Saczka, inspekcja wykryła nieścisłości w podawaniu liczby potwierdzonych przypadków zakażeń; w skali kraju ok. 22 tys. przypadków - łączna liczba z kilku tygodni - nie wpisano do statystyk .''
https://www.medonet.pl/koronawirus/koro ... 61166.html
''Zginęło '' 22 tyś przypadków i nie ma kwarantanny najpierw coś ustalą jakieś progi ,wytyczne a potem jest kombinatorka jak się z tego wymiksować
Eksperci oceniają że potrzeba 2-3 lata żeby zaszczepić 70-80% społeczeństwa a co będzie jak wirus się zmutuje i przerodzi się w COVID 20 ? ... bo i takie prognozy są .
Druga sprawa to to że nawet jeszcze produkcja nie ruszyła
Tak z innej beczki tu w pełnej krasie ''profesjonalizm'' rządzących :
''Michał Rogalski, który hobbystycznie zajmuje się statystyczną analizą danych dotyczących rozwoju epidemii w Polsce, twierdzi, że w rzeczywistości przekroczyliśmy próg "narodowej kwarantanny". "Gdy przeliczyć wskaźnik średniego siedmiodniowego przyrostu nowych przypadków na 100 tys. mieszkańców, z uwzględnieniem zgubionych przypadków z PSSE (jak informował p.o. GIS, Krzysztof Saczka, inspekcja wykryła nieścisłości w podawaniu liczby potwierdzonych przypadków zakażeń; w skali kraju ok. 22 tys. przypadków - łączna liczba z kilku tygodni - nie wpisano do statystyk .''
https://www.medonet.pl/koronawirus/koro ... 61166.html
''Zginęło '' 22 tyś przypadków i nie ma kwarantanny najpierw coś ustalą jakieś progi ,wytyczne a potem jest kombinatorka jak się z tego wymiksować
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Będą szczepienia od marca ........ na grypę
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Po 8 miesiącach pandemii ministerstwo zdrowia oprócz raportowania na Twitterze postanowiło utworzyć specjalną witrynę, ze szczegółowymi raportami na temat wirusa.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/GIS-wp ... 06654.html
A nie mówiłem, że jakby epidemia potrwała jeszcze 2-3 lata to zaczęli by to wszystko ogarniać.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/GIS-wp ... 06654.html
A nie mówiłem, że jakby epidemia potrwała jeszcze 2-3 lata to zaczęli by to wszystko ogarniać.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Już ogarnęli ... dzisiaj dodano te ''zaginione'' 22 tyś ... co prawda 540 zgonów ale mamy ''tylko'' 10 tyś . nowych zakażeń ...podobno lekarze mało testów zlecają ... to za niedługo znowu powrót do kolorowych stref ...żonglerka piękna ... nie przejmijcie się jeszcze bedzie wiele zmian decyzji w sumie nawet zima się jeszcze nie zaczęła haha do końca daleko .
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Dziwne te spadki są. Rozumiem jakby stale powoli stoponiowo spadało ale od czwartku mamy spadek z 24 tysięcy na 10 tysięcy. Jak to niby uzasadnić? Bo sam weekend i mniej wykonanych testów to za mało. Może znowu gdzieś zrobiły się jakieś zastoje w raportowaniu/testowaniu.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Protesty lewicowych aktywistów zaburzyły procedurę zliczania wyników testów.defekator pisze: ↑24-11-2020, 14:55Dziwne te spadki są. Rozumiem jakby stale powoli stoponiowo spadało ale od czwartku mamy spadek z 24 tysięcy na 10 tysięcy. Jak to niby uzasadnić? Bo sam weekend i mniej wykonanych testów to za mało. Może znowu gdzieś zrobiły się jakieś zastoje w raportowaniu/testowaniu.
19-latek odkrył rozbieżności w raportach Powiatowych i Wojewódzkich stacji Sanepidu - rząd potwierdza rozbieżność 22 tys. przypadków - sposób na rozwiązanie problemu... zakazać powiatowym stacjom Sanepidu publikowania raportów o zakażeniach - jak za Gierka - jesteśmy krajem wiecznej szczęśliwości.
Co do wyników ostatnich dni... pojutrze Słońce Narodu vel premier Morawiecki ogłosi zwycięstwo nad epidemią. Skąd to wiem - przecież to widać - przed wczoraj 20 tysięcy, wczoraj 15, dzisiaj 10, jutro będzie 5 tysięcy, a pojutrze 5, ale nie tysięcy tylko przypadków ogółem . Widzę, że robią wszystko, żeby te dane przestały być w oczach rozumujących ludzi mało wiarygodne, bo ich wyborcy będą Bogu dziękować za ten rząd...
Co do wyników ostatnich dni... pojutrze Słońce Narodu vel premier Morawiecki ogłosi zwycięstwo nad epidemią. Skąd to wiem - przecież to widać - przed wczoraj 20 tysięcy, wczoraj 15, dzisiaj 10, jutro będzie 5 tysięcy, a pojutrze 5, ale nie tysięcy tylko przypadków ogółem . Widzę, że robią wszystko, żeby te dane przestały być w oczach rozumujących ludzi mało wiarygodne, bo ich wyborcy będą Bogu dziękować za ten rząd...
Serio zakazali tych publikacji przez powiatowe i wojewódzkie stacje Sanepidu ?hurricane pisze: ↑24-11-2020, 15:0919-latek odkrył rozbieżności w raportach Powiatowych i Wojewódzkich stacji Sanepidu - rząd potwierdza rozbieżność 22 tys. przypadków - sposób na rozwiązanie problemu... zakazać powiatowym stacjom Sanepidu publikowania raportów o zakażeniach - jak za Gierka - jesteśmy krajem wiecznej szczęśliwości.
To ja ich pochwaliłem za rządową stronę na której ma być więcej szczegółowych danych a oni coś takiego odwalają? Przecież to zaczyna wyglądać jak w tym memie:
No przynajmniej wszystko teraz już się będzie zgadzać, bo to oznacza pozbawienie jakiejkolwiek możliwości weryfikacji podawanych przez rząd danych. Sprawa jest więcej niż śmierdząca a te działania podejmowane po ujawnieniu rozbieżności w danych dotyczących zachorowań wyglądają fatalnie.
Jak mi się już wydaje, że oni w żaden sposób negatywnie nie są mnie już w stanie zaskoczyć to zaraz się okazuje, że dno jest jeszcze niżej niż myślałem.
Tato leży w nowym szpitalu na koronawirusa, tyle oto dostał sałaty na obiad... jak ludzie mają szybko wracać do zdrowia jak takie wielkie porcje dostaja na obiad
Maciek
Tak, doczytałem już. Słyszałem o tej stronie centralnej już wczoraj ale byłem przekonany, że to będzie po prostu miejsce, gdzie te wszystkie dane podawane będą razem, taki dodatek do raportów stacji powiatowych i wojewódzkich. Tymczasem ich reakcją na zarzuty braku transparentności w raportowaniu jest jeszcze większe zmniejszenie tej transparentności. Bo po co ktoś ma ich sprawdzać i błędy wytykać?
Teraz to już mogą sobie spokojnie wpisywać tyle, ile im będzie pasować. Nie ma nawet sensu patrzeć ile podadzą w TV na pasku, bo to nie będzie miało nic wspólnego z rzeczywistością. Załatwili sobie problem tłumaczenia się z pomyłek - prosto i genialnie.
Nie rozumiem tych zarzutów, przecież jest oczywiste, że centralne raportowanie sprowadzi się do tego, że każdy test będzie posiadał kolejny numer, ponadto publicznie dostępna będzie informacja o tym teście taka jak : wynik, data i miejsce wykonania, wiek i płeć pacjenta; dzięki czemu każdy test będzie weryfikowalny przez każdą osobę, która została przetestowana; a z drugiej strony różne instytucje, matematycy, analitycy, lekarze, oraz zwykli obywatele będą mogli ocenić w jakim miejscu epidemii się znajdujemy.
Ostatnio zmieniony 24-11-2020, 16:42 przez bart11, łącznie zmieniany 1 raz.
19 latek ich upokorzył i musieli zmienić ''system raportowania'' haha .... takiego kabaretu jaki uprawia rząd pisu to nawet za komuny nie było Urban to chyba oczy ze zdumienia przeciera codziennie:)
https://www.facebook.com/MZGOVPL - tutaj to dopiero jest kabaret
https://www.facebook.com/MZGOVPL - tutaj to dopiero jest kabaret
Ty tak na serio, czy to jakiś sarkazm? Centralne sterowanie jeszcze nigdy nie przyniosło nic dobrego.bart11 pisze: ↑24-11-2020, 16:38centralne raportowanie sprowadzi się do tego, że każdy test będzie posiadał kolejny numer, ponadto publicznie dostępna będzie informacja o tym teście taka jak : wynik, data i miejsce wykonania, wiek i płeć pacjenta; dzięki czemu każdy test będzie weryfikowalny przez każdą osobę, która została przetestowana; a z drugiej strony różne instytucje, matematycy, analitycy, lekarze, oraz zwykli obywatele będą mogli ocenić w jakim miejscu epidemii się znajdujemy.