Połączenie Warsztatowa (Krakowska) - Tuchowska
Połączenie Warsztatowa (Krakowska) - Tuchowska
Takiego wątku chyba jeszcze nie było.
Info z Tarnowskiej.TV
https://www.tarnowska.tv/wiadomosci/701 ... e-do-rzadu
Info z Tarnowskiej.TV
https://www.tarnowska.tv/wiadomosci/701 ... e-do-rzadu
Re: Połączenie Warsztatowa (Krakowska) - Tuchowska
Skoro ktoś może wybudować domki bez żadnego trybu zgodnie z ustawą covidowską to liczę, że nasz rząd nie pożałuje kasy z Funduszu Przeciwdziałania COVID-19 na tę inwestycję.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ciekawy jest termin realizacji, 8 lat to trochę długo jak na tak krótką drogę, mimo jej skomplikowanego przebiegu.
I jak dostaną nawet kasę, to.... zlikwidują skrzyżowanie na którym właśnie zamontowano drogi system zarządzania sygnalizacją świetlną. Ale to za nasze, więc po co się przejmować, prawda? I ja tam widzę jakiś wiadukt Więc 8 lat to zdecydowanie za krótko
Umknęło mi kluczowe słowo w Tarnowie- wiadukt.
Ma ktoś może dojście do jakiś bardziej szczegółowych map/planów?
Ten czas, 8 lat to chyba rezerwa na użeranie się z PKP przy moście nad torami (moście, bo tez będzie nad Wątokiem) .
Według mnie, przy tej dziurze budżetowej jaka się szykuje 150 mln zł. to generalnie trochę dużo i obawiam się, że rząd nie będzie skory do takiej szczodrości, zwłaszcza dla miasta, w którym rządzi skądinąd kiepski prezydent z rodowodem PO.
Poza tym, od razu widać brak współpracy na linii Miasto Tarnów/Gmina Tarnów/Wójewództwo, bo ten łącznik powinien powstać razem z odgałęzieniem i nowym węzłem na południowej obwodnicy i obwodnicą Tarnowca w ciągu drogi wojewódzkiej. Gdyby samorządy złożyły wspólny projekt to od razu byłby on wyżej punktowany. A poza tym rozwiązywałby on więcej problemów regionu. Ja już takie koncepcje zgłaszałem kiedyś.
Według mnie, przy tej dziurze budżetowej jaka się szykuje 150 mln zł. to generalnie trochę dużo i obawiam się, że rząd nie będzie skory do takiej szczodrości, zwłaszcza dla miasta, w którym rządzi skądinąd kiepski prezydent z rodowodem PO.
Poza tym, od razu widać brak współpracy na linii Miasto Tarnów/Gmina Tarnów/Wójewództwo, bo ten łącznik powinien powstać razem z odgałęzieniem i nowym węzłem na południowej obwodnicy i obwodnicą Tarnowca w ciągu drogi wojewódzkiej. Gdyby samorządy złożyły wspólny projekt to od razu byłby on wyżej punktowany. A poza tym rozwiązywałby on więcej problemów regionu. Ja już takie koncepcje zgłaszałem kiedyś.
Nie rozumiem pchania na siłę tej drogi do Tuchowskiej. Skrzyżowanie nowej drogi z Tuchowską oraz zaraz obok wjazd na obwodnice będą newralgicznym i korkującym się miejscem. Nie można podłączyć tej drogi bezpośrednio do obwodnicy? Na przykład można ją poprowadzić wzdłuż linii kolejowej do Nowego Sącza, nie budując wiaduktu nad ową linią. Wydaje mi się, że byłoby taniej i nie byłoby korkujących się miejsc
Oczywiście, że byłoby lepiej, tylko myślenie strategiczne w regionie tarnowskim jest upośledzone od lat... Zamiast rozwiązywać problemy wspólne samorządy wolą się żreć między sobą.
Ma ktoś może jakieś dokładniejsze mapki jak ta droga miałaby iść? I czy coś w ogóle dzieje się w temacie?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Mapka planowanych dróg jest dostępna na stronie Zintegrowanego Systemu Informacji Przestrzennej:
http://www.zsip.umt.tarnow.pl/isdp/44_s ... ikacja.pdf
http://www.zsip.umt.tarnow.pl/isdp/44_s ... ikacja.pdf
-
- Archont
Ta mapka ma już 7 lat i jest mocno nieaktualna.
Zmartwię Cię. Mapka jest z obowiązującego Studium i jest aktualna.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Archont
Np. połączenie węzła Tarnów Zachód z Mościcami oraz węzła Mościce (z rysunku) z węzłem Krakowska jest nieaktualne. Podobnie połączenie Wody/Rozwojowa z ul. Mościckiego zostało inaczej rozwiązane. Droga biegnie POD torami na al. Tarnowskich, a nie NAD. Już nie mówiąc o WOT.
To jednak chyba lista pobożnych życzeń sprzed 7 lat
To jednak chyba lista pobożnych życzeń sprzed 7 lat