Koronawirus w Tarnowie
-
Autor tematu - Rhetor
Re: Koronawirus w Tarnowie
Tak, no AGH testuje prowadzących, ale z własnej inicjatywy.
U mnie nikt nikomu testów nie robi.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
U mnie nikt nikomu testów nie robi.
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Mam akurat kilku znajomych w kwarantannie po bezpośrednim kontakcie z osobami chorymi i ich przykład zaprzecza Twojemu przykładowi - żadnych testów nie mieli zrobionych - jeżeli nie mają objawów to po prostu wychodzą po 10 dniach. Tak jak pisałem testy w zakładach pracy najczęściej zleca i finansuje sam zakład, podobnie jest w klubach sportowych. Więc jednak poprosiłbym linka do jakiejś wypowiedzi kogoś z ministerstwa, że testy na osobach bezobjawowych poza wymienionymi wcześniej przypadkami (służba zdrowia i osoby z grupy dużego ryzyka) wciąż zlecane są przez państwo (czyli sanepid bo to on za to odpowiada).
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
PWSZ nie testuje, a dodatkowo otworzyła większość zajęć stacjonarnie. Ciekawe jaki efekt będzie miało to na zarażenia w Tarnowie. Co do testów, był tylko jakieś testy w Szkołach według inicjatywy Dyrektora szkoły. A ty masz jakieś potwierdzenie, że testuję się tylko objawowych? Bo nawet według Ministerstwa w strategii zamierzano testować bezobjawowców w dużych zakładch. Na czyj koszt tego nie wiem.
Potwierdzam, sam takie badania wykonałem, konkretnie są to badania w kierunku przeciwciał IGG i IGM, jeśli poziomy tych przeciwciał będą sugerowały infekcję w danym czasie to delikwent będzie kierowany na wymaz.
Powiem Wam, że moje wyniki wskazały, że z koronawirusem kontaktu w ogóle nie miałem. Z 4,5 tys. pracowników AGH (badania są dostępne dla wszystkich od nauczycieli akademickich przez administrację po sprzątaczki) już ponad 2,5 tys. zgłosiło się na testy, a jeszcze przez cały następny tydzień będą badania prowadzone.
A czy to jest inicjatywa AGH czy może Collegium Medicum UJ, które do badań załatwiło sobie dużą próbę różnorodnych osób to już nie mnie rozsądzać - ale korzyść wydaje się obustronna.
Przecież wkleiłem link do strony ministerstwa gdzie jest to napisane.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Koniec pandemii!
"Z udziałem Głównego Inspektora Sanitarnego oraz delegacji z poszczególnych stacji sanitarno-epidemiologicznych w Polsce na Jasnej Górze odbyła się 14. Pielgrzymka Inspekcji Sanitarnej. Modlono się o ustanie pandemii i siły do dalszej służby społeczeństwu."
I po sprawie, przecież to zadziała.
"Z udziałem Głównego Inspektora Sanitarnego oraz delegacji z poszczególnych stacji sanitarno-epidemiologicznych w Polsce na Jasnej Górze odbyła się 14. Pielgrzymka Inspekcji Sanitarnej. Modlono się o ustanie pandemii i siły do dalszej służby społeczeństwu."
I po sprawie, przecież to zadziała.
-
Autor tematu - Rhetor
Wy się śmiejecie a ja jestem teraz w Łodzi. W restauracji. Nikt tu nie nosi maseczki, ani obsługa, ani goście, nikt.
Dokładnie tak samo było w jednej z restauracji na trasie miedzy Mazurami a Warszawa tydzień temu. Wszystko jak dawniej bez obostrzeń.
Rozumiem koledzy, że spełniliście obywatelski obowiązek i powiadomiliście odpowiednie służby o łamaniu prawa, bo w przeciwnym razie jesteście jakby współwinni rozwoju pandemii. No chyba że co innego jest poużalać się na forum a co innego zderzyć się z niezręczną sytuacją w rzeczywistości....
http://www.doktormichal.com/ogolne/jak- ... ceptykami/
Dobra strona obalająca większośc mitów narosłych wokół covidu.
Dobra strona obalająca większośc mitów narosłych wokół covidu.
Świetny artykuł i żałosne komentarze "sceptyków".
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Dziś 10 w powiecie i 11 w mieście. Orientuję się ktoś czy to przypadki rozproszone czy ognisko? (w powiecie pewnie chodzi o Gromnik)
Obiło mi się o uszy, że w Nowym Szpitalu będzie oddział na 150 łóżek przeznaczony dla covidowców.
Na 100% jest za dużo pielęgniarek i lekarzy, więc z personelem nie będzie problemów.
Na 100% jest za dużo pielęgniarek i lekarzy, więc z personelem nie będzie problemów.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
https://tarnow.naszemiasto.pl/zakazonyc ... 5xY-DyNeY0
"To nie są jakieś ogniska. Duży przyrost mamy wśród osób, które przebywały na kwarantannie. To są w większości mieszkańcy powyżej czterdziestego roku życia, ale nie brakuje także trzydziestolatków - mówi Dorota Krakowska, zastępca prezydenta Tarnowa."
Dodatkowo czytałem, że rząd rozważa zamykanie wszystkich restauracji i pubów (wzorem innych państw) od 22 w całym kraju. Nie za bardzo widzę sens tej regulacji. Czy jak się ktoś zarazi po 22 to przechodzi chorobę ciężej czy jak? Obawiam się, że takie właśnie działania będą wodą na młyn tzw. koronasceptyków.
"To nie są jakieś ogniska. Duży przyrost mamy wśród osób, które przebywały na kwarantannie. To są w większości mieszkańcy powyżej czterdziestego roku życia, ale nie brakuje także trzydziestolatków - mówi Dorota Krakowska, zastępca prezydenta Tarnowa."
Dodatkowo czytałem, że rząd rozważa zamykanie wszystkich restauracji i pubów (wzorem innych państw) od 22 w całym kraju. Nie za bardzo widzę sens tej regulacji. Czy jak się ktoś zarazi po 22 to przechodzi chorobę ciężej czy jak? Obawiam się, że takie właśnie działania będą wodą na młyn tzw. koronasceptyków.