Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Re: Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Z Ablewicza jeżdżą dwie linie, 2 i 12. Na stronie http://rozklad.komunikacja.tarnow.pl/ nie bardzo można doczytać której linii to był autobus. Z informacji krążących w necie myślę, że chodzi o autobus który z ronda wjeżdżał w Ableweicza. Lordzie, nie sądzę aby tam wybudowali sygnalizację świetlną. Obstawiam, że ZDiK nic tam nie zrobi. Dalsza wg mnie wersja to zmiana organizacji ruchu w wersji minimum, czyli przerwanie pierwszeństwa rowerzystów. Najdalsza wersja to jak już ktoś tu napisał to oznaczenie tam typowego ronda (mało realna moim zdaniem wersja).
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Można jeszcze przenieść przejście w głąb Ablewicza. Sądzę, że 20-30 metrów wystarczy. Wtedy zjeżdżający z ronda będą mieli łatwiej.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Niedawno kolejne zdarzenie na skrzyżowaniu ul. Jaracza i Ćwiklińskiej w Krzyżu z udziałem trzech samochodów. Mam nadzieję, że skończy się na kolizji a nie będzie to wypadek. Jedna z osób poszkodowana.
Od kilkunastu miesięcy Rada osiedla wnioskuje o wymalowanie oznakowania poziomego na podporządkowanych ulicach. Odzewu ze strony ZDiK-u brak.
Od kilkunastu miesięcy Rada osiedla wnioskuje o wymalowanie oznakowania poziomego na podporządkowanych ulicach. Odzewu ze strony ZDiK-u brak.
Uważasz że to rozwiąże problem ? Jadąc Ćwiklińską czy to w kierunku północnym czy też południowym widoczność jest bardzo słaba . A że Jarcza ma względnie równą nawierzchnie to ludzi nie jadą tamtędy 50 km/h. Choć wolałbym uniknąć kolejnych progów zwalniających. Już wystarczy.
No właśnie, tam są równorzędne skrzyżowania czy Jaracza jest główna?
Jaracza ma pierwszeństwo. Na Ćwiklińskiej z obu stron jest A-7.
Młoda dziewczyna w Seicento skasowała Ferrari
Ubezpieczyciel płacze.
Ubezpieczyciel płacze.
Więcej o tym ferrari:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg2
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg2
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
"Będzie kiedyś opowiadała wnukom, jak trafiła milion"
Komentarze to sól wiadomości
Komentarze to sól wiadomości
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Właśnie ekipa zaczyna malowanie skrzyżowań z ul. Jaracza (ulice podporządkowane). Oznakowanie poziome P-13 pojawi się na ul. Ćwiklińskiej, Bogusławskiego i Solskiego.
-
- Rhetor
Patrz czego trzeba było, żeby wymalowali oznakowanie poziome
Postuluję o zwiększenie ilości samochodów seicento w mieście! Będzie bezpieczniej!
Postuluję o zwiększenie ilości samochodów seicento w mieście! Będzie bezpieczniej!
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Spokojna, Elektryczna--- skarbonka. Nowa nawierzchnia, dwie 50 można zarabiać. Dziś kasjer przy parkingu Tamel, wjazd na starą piekarnię. Seans po 21.
Za piątym razem załapałem, że chodzi o to, że stoją z suszarką przy Tamelu Tam te kawałki po 70 km/h są bez sensu - zrobione chyba po to, żeby było wielkomiejsko
Fakt, trochę to ubarwiłem , hi, hi Ten cały odcinek od Shela po Mrówkę zawsze porównuję do obwodnicy Krosna, Też dwa pasy, rozdzielone trawą , pełno przejść, kilka skrzyżowań, kilka świateł ale na całym odcinku 70.