Tak. A może jeszcze frytki do tego?
Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Też mogłyby być bo nie wszyscy lubią słodkie torty.
Według zapewnień Polskich Linii Kolejowych o długo wyczekiwanym zakończeniu przebudowy przejazdu pod wiaduktem na al. Tarnowskich na miejscu wciąż trwają prace. Terminem zakończenia i oddania przejazdu do odbioru miał być koniec czerwca, niestety po raz kolejny termin został przesunięty.
Kurde, trzeba będzie ich przy następnym pytaniu o koniec robót zapytać także o rok :/ Tak dla pewności.
https://www.tarnowska.tv/wiadomosci/632 ... ec-remontu
Wychodzi na to, że długo się nowym wiaduktem nie nacieszymy. Zaraz zamknie go Miasto, żeby robić ul. Tuchowską. No świetnie
Wychodzi na to, że długo się nowym wiaduktem nie nacieszymy. Zaraz zamknie go Miasto, żeby robić ul. Tuchowską. No świetnie
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Niekoniecznie - z planów wynika, że 95% prac nie będzie wykonywanych przy wiadukcie - "tylko" wiadukt drogowy (i tutaj będę bardzo ciekawy czy kolejarze faktycznie zrobili drogę pod spodem w odpowiedni sposób i obejdzie się bez jej rozwalania i pogłębiania - jakoś tak z tyłu głowy mi siedzi, że może być śmiesznie).
Pieniędzy nie ma na światło w nocy i na koszenie trawy a na nową Tuchowską będą. Zapomnijcie. Za 10 lat tej drogi nie będzie
Dokładnie tak ...niech to w końcu otworzą i niech stąd idą
Kochanowskiego dalej nieprzejezdna nic się tam nie dzieje to tak na stałe ma zostać ?
Kochanowskiego dalej nieprzejezdna nic się tam nie dzieje to tak na stałe ma zostać ?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
No i mamy od wczoraj wahadło przy wiadukcie na Dąbrowskiego. Ulica Stanisza zamknięta. Wg. https://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/t ... -tarnowie/
Na razie leci wszystko na światłach i sytuacja jest taka, że korek od Mlektaru do Tuchowskiej a w przeciwnym kierunku pusto ... Oby się to zmieniło tak jak mówiła rzeczniczka.- Jezdnia będzie zawężona, prace będą prowadzone połówkowo. Wykonawca zapewni ręczne sterowanie ruchem drogowym od godziny 6 do 17, natomiast w nocy będzie wprowadzona sygnalizacja świetlna. Dla ułatwienia w czasie tych prac ruch będzie prowadzony przez teren budowy od odcinkiem ulic Małeckiego i Dąbrowskiego - mówi Dorota Szalacha z Polskich Linii Kolejowych.
Ale przecież jest alternatywa jeżdżę tamtędy codziennie i nie widzę problemu po co się pchać na Dąbrowskiego i później sie prosić jeszcze o wpuszczenie na Tuchowską jak ta sama droga przez Konarskiego i kolo cmentarza na Tuchowską.
Fakt nie zaznaczyłem, ja jechałem od Tuchowskiej do miasta. Po godzinie 7 to korek jest i koło cmentarza i na nowym wahadle.
Tak przy okazji - czy na skrzyżowaniu Tuchowska/Konarskiego nie znalazło by się miejsce na malutkie rondo tymczasowe? Chociaż pas do włączania się do ruchu robi robotę, ale chyba płynniej było by z rondem?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Rondo w stylu brytyjskim, tzn. z "kropką" na środku może by rozwiązało sprawę ale Polacy nie ogarniają nawet najprostszych rond turbinowych....
@irekjj Oj, bez przesady z tym nieogarnianiem - fakt, pierwsze rondo na Szkotnik/Klikowska/Słowackiego było nie lada wyzwaniem dla kierowców, ale teraz na prawdę jest o wiele wiele lepiej. Pewnie, że niektórym kierowcom brakuje "tego czegoś" co powoduje szybki start na rondzie, ale to raczej wyjątki potwierdzające regułę. Obserwacje trzydziestoletnie, więc wiem o czym piszę.
Dzisiaj około 14 próbowałem się przemieszczać w rejonie Tuchowskiej, Konarskiego i Ziaji (dla mnie to będzie Ziaji zawsze) i jest to po prostu dramat.
Zastanawiam się, czemu nie ma policji przy murze więzienia? Tam w pół godziny natrzepaliby miesięczną normę mandatową, jakby się w kilka patroli przyczaili...
A najbardziej martwi to, że ta wąska droga pod wiaduktem w Al. Tarnowskich będzie jedynym wjazdem od południa do Tarnowa. Nie rozwiąże to żadnych problemów komunikacyjnych w tym rejonie, a nawet je spotęguje. I chociażby dlatego RŚ należał się pobyt tam gdzie był...
Zastanawiam się, czemu nie ma policji przy murze więzienia? Tam w pół godziny natrzepaliby miesięczną normę mandatową, jakby się w kilka patroli przyczaili...
A najbardziej martwi to, że ta wąska droga pod wiaduktem w Al. Tarnowskich będzie jedynym wjazdem od południa do Tarnowa. Nie rozwiąże to żadnych problemów komunikacyjnych w tym rejonie, a nawet je spotęguje. I chociażby dlatego RŚ należał się pobyt tam gdzie był...