Wschodnia obwodnica Tarnowa
Re: Wschodnia obwodnica Tarnowa
Na to pieniądze mamy. Ale jednocześnie tniemy rozkłady miejskich autobusów. Coś wykolejona ta logika transportowa. Będzie ITS z priorytetem dla komunikacji miejskiej, ale przy tej polityce transportowej, ten zbiorkom będzie woził powietrze...
I druga sprawa. Widziałem taki system parkingowy w Popradzie. Tylko tam sprawa dotyczy zdaje się placów parkingowych z zamkniętym systemem poboru (szlaban), a nie każdego stanowiska osobno. Nie jestem przekonany, czy będzie to działać tak, jak należy. Nie wiem, co będzie się wyświetliło na tablicach, ale jeżeli to będzie np. "STARE MIASTO 5 MIEJSC ", to jest to bez sensu, bo i tak trzeba będzie wjechać i szukać. Ale z kolei jak będzie "KRAKOWSKA 3 MIEJSCA" to też słabo, bo jest duże prawdopodobieństwo, że po pojeździe, tych miejsc już nie będzie. Chciałbym się mylić, ale słabo to widzę. Ale cóż, pożyjemy, zobaczymy...
I druga sprawa. Widziałem taki system parkingowy w Popradzie. Tylko tam sprawa dotyczy zdaje się placów parkingowych z zamkniętym systemem poboru (szlaban), a nie każdego stanowiska osobno. Nie jestem przekonany, czy będzie to działać tak, jak należy. Nie wiem, co będzie się wyświetliło na tablicach, ale jeżeli to będzie np. "STARE MIASTO 5 MIEJSC ", to jest to bez sensu, bo i tak trzeba będzie wjechać i szukać. Ale z kolei jak będzie "KRAKOWSKA 3 MIEJSCA" to też słabo, bo jest duże prawdopodobieństwo, że po pojeździe, tych miejsc już nie będzie. Chciałbym się mylić, ale słabo to widzę. Ale cóż, pożyjemy, zobaczymy...
Polecam wywiad z dyrektorem GDDKiA - Tarnów ma dać 56% kwoty... Oczywiście dla odmiany chodzi o temat wątka
No to sprawa jasna, i trzeba lobbować za subwencją z ministerstwa bo inaczej będzie kicha a nie obwodnica (bo niby skąd miasto ma wziąć finanse na wkład własny o jakim mówi pan dyrektor)Polecam wywiad z dyrektorem GDDKiA - Tarnów ma dać 56% kwoty... Oczywiście dla odmiany chodzi o temat wątka
ludzie ona musi powstać tak jak jest , nie ma czasu na dyskusje gorsze sorty, po prostu siła wyższa, nigdy sie wszystkim nie dogodzi
Patrząc na projekt to węzeł "Lwowska" będzie bardzo "fikuśny" , chyba jako jeden z ciekawszych węzłów w Małopolsce. Kibicuję mocno temu projektowi, mam nadzieję, że żadna obstrukcja wójta Kozioła temu przeszkodzi.
Gancarz może być groźniejszy od Kozioła.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ja pamiętam projekt tego węzła jako taką dziwną koniczynkę z dwupoziomowym rondem czy coś takiego.
Ale jakoś mi się wierzyć nie chce, że ta obwodnica powstanie w najbliższym czasie. I nie chodzi o protesty, ale o to, że kasy po prostu nikt nie ma.
Ale jakoś mi się wierzyć nie chce, że ta obwodnica powstanie w najbliższym czasie. I nie chodzi o protesty, ale o to, że kasy po prostu nikt nie ma.
A takie pytanie z czystej ciekawości do osób popierających WOT: Czy nadal popieralibyscie budowę obwodnicy gdyby Tarnów musiał do niej dołożyć swoją "cegiełkę" o wartości 200 mln? Znając oczywiście sytuację finansową miasta (wszak wszyscy jesteśmy odpowiedzialni poprzez swoje wybory za stan budżetu i nie ma co zwalac odpowiedzialności na tego czy innego radnego)
-
- Rhetor
Ja co prawda prawa głosu nie mam, ale uważam, że tak. To wydatek jednorazowy a późniejsze oszczędności związane z brakiem konieczności remontu dróg tranzytowych będą i tak duże.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
@TomaszTrn przecież Tarnów jest bogaty, jest w najlepszym okresie rozwoju czy jak to tam szło. Skoro ma kasę na zabawkę z zawiadywaniem ruchem i parkingami, to i na obwodnicę się znajdą. Najwyżej kolejne obligacje wypuści, a ludzi kupią, skoro jest tak super zarządzane, prawda?
Radio Kraków podaje dzisiaj:
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/ma ... oOnVjbPrU/
Oby słowa ciałem się stały wbrew partykularnym interesom niektórych osób głośno krzyczących.Do programu budowy 100 obwodnic zakwalifikowano 7 miast z województwa małopolskiego. Poza Makowem Podhalańskim są to: Nowy Targ, Tarnów, Piwniczna, Limanowa, Trzebinia oraz Wadowice.
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/ma ... oOnVjbPrU/
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Nie wiem dlaczego, ale nie wierzę w te rządowe programy, obwodnice, przystanki kolejowe, pks w każdej gminie, milion mieszkań, samochodów elektrycznych.