Azoty Unia Tarnów
-
- Rhetor
- Kontakt:
Oj warto było warto Wielki szacun dla kibiców, którzy pomogli w "osuszaniu" toru ;-)
Ale determinacja był, świetna jazda Vaculika, Ułamek też nie zawiódł... w ogóle mamy drużynę , która faktycznie może powalczyć
Ale determinacja był, świetna jazda Vaculika, Ułamek też nie zawiódł... w ogóle mamy drużynę , która faktycznie może powalczyć
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Z Gazów rachunki przychodza też prognozowane, ale i tu i tu można co miesiąc/dwa dzwonić i podawać stan licznika - wtey prognozy wyrzucasz i czekasz tylko na fakturę za stan faktyczny.Versacz pisze: czy to trzeba płacić czy można normalnie tak jak dawniej.
Dalej nie dostałem prognozowanej faktury, czy ja mieszkam gdzieś na Kamczatce???
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
A żeby troszkę do tematu wątku powrócić - ustalono już terminy spotkań przełożonych z powodu żałoby narodowej:
24.06.2010 - Włokniarz Częstochowa - Tauron Azoty Tarnów
01.07.2010 - Polonia Bydgoszcz - Tauron Azoty Tarnów
Natomiast najbliższy mecz w Tarnowie planowo powinien się odbyć 4 maja 2010 (4 kolejka). Jaskółki będą podejmowały na swoim torze drużynę Cealeum Stali Gorzów z Tomaszem Gollobem i Nickim Pedersenem na czele.
Natomiast jako ciekawostkę należy potraktować fakt, że już od ponad dwóch tygodni zespół z Tarnowa jest liderem Ekstraligi
24.06.2010 - Włokniarz Częstochowa - Tauron Azoty Tarnów
01.07.2010 - Polonia Bydgoszcz - Tauron Azoty Tarnów
Natomiast najbliższy mecz w Tarnowie planowo powinien się odbyć 4 maja 2010 (4 kolejka). Jaskółki będą podejmowały na swoim torze drużynę Cealeum Stali Gorzów z Tomaszem Gollobem i Nickim Pedersenem na czele.
Natomiast jako ciekawostkę należy potraktować fakt, że już od ponad dwóch tygodni zespół z Tarnowa jest liderem Ekstraligi
29 Kwietnia sa zawody Finał Krajowych Eliminacji do mistrzostw świata w półfinale tej imprezy walcza min. Ułamek, Kołodziej, Prostasiewicz itd. Czołówka krajowa. Zawody beda pewnie ciekawe i zapraszam wszystkich
Żużel to nie tylko liga
Żużel to nie tylko liga
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
No i udało się rozegrać kilka meczy i okazało się że mecz z Zieloną Górą to tzw. "miłe złego początki" Po okazałym zwycięstwie nadeszły kolejne 4 porażki i Unia Tarnów czyli Azoty Tauron Tarnów zajmuje aktualnie ostatnie miejsce w ligowej tabeli.
Porażki w Toruniu i Lesznie były poniekąd "planowane" chociaż rozmiar przegranych może zastanawiać (26:64, 32;58) Szczególnie bolesna okazała się porażka u siebie z drużyną Gorzowa (43:46) a wczorajszy przegrany mecz z Lesznem pokazał jaką naprawdę drużyną dysponujemy. Liderzy: Ułamek (10 pkt w 6 startach), Pedersen (4 pkt w 4 st), Kasprzak (0 pkt w 2 st) - przy takiej postawie nawet dobre występy Vaculika, Rempały czy Hougaarda nie zdają się na nic.
W następną niedzielę do Tarnowa przyjeżdża drużyna Betardu Wrocław z liderem cyklu SGP Kenethem Bjerre i trzykrotnym mistrzem świata Jasonem Crumpem. Porażka w tym meczy definitywnie przekreśli szanse na awans do czołowej szóstki więc trener Marian Wardzała ma tydzień czasu aby jakoś przekonać zawodników że może czasami warto coś wygrać.
Porażki w Toruniu i Lesznie były poniekąd "planowane" chociaż rozmiar przegranych może zastanawiać (26:64, 32;58) Szczególnie bolesna okazała się porażka u siebie z drużyną Gorzowa (43:46) a wczorajszy przegrany mecz z Lesznem pokazał jaką naprawdę drużyną dysponujemy. Liderzy: Ułamek (10 pkt w 6 startach), Pedersen (4 pkt w 4 st), Kasprzak (0 pkt w 2 st) - przy takiej postawie nawet dobre występy Vaculika, Rempały czy Hougaarda nie zdają się na nic.
W następną niedzielę do Tarnowa przyjeżdża drużyna Betardu Wrocław z liderem cyklu SGP Kenethem Bjerre i trzykrotnym mistrzem świata Jasonem Crumpem. Porażka w tym meczy definitywnie przekreśli szanse na awans do czołowej szóstki więc trener Marian Wardzała ma tydzień czasu aby jakoś przekonać zawodników że może czasami warto coś wygrać.
Liczmy na to, że Wrocław nie znajdzie do niedzieli zaległych pieniędzy dla Kenetha Bjerre i przybędzie bez lidera GP do nas na mecz.
W innym przypadku, to i z Wrocławiem będzie ciężko o punkty po tym co wczoraj zobaczyłem na tarnowskim torze.
Wiedziałem że będzie ciężko w tym sezonie, ale nie przypuszczałem że aż tak ciężko.
W innym przypadku, to i z Wrocławiem będzie ciężko o punkty po tym co wczoraj zobaczyłem na tarnowskim torze.
Wiedziałem że będzie ciężko w tym sezonie, ale nie przypuszczałem że aż tak ciężko.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Obserwując wypowiedzi Pana gushmana na temat żużla od razu można się zorientować, że ma słabą wiedze na temat tego sportu.gushman pisze:Myślę, że Wrocław się spręży i przyjadą z Bjerre. Wszak już w najbliższą niedzielę WTS może zapewnić sobie spokojny ligowy byt. Wczoraj o mało nie trzasnęli Częstochowy i wg mnie w pełnym składzie z Unią wygrać im już się uda.
W związku z tym, że jestem fanką speedway'a i przeżywam występy naszej drużyny wpis Pana gushmana bardzo mnie uspokoił.
Teraz skoro w pana opinii przegramy ja jestem już spokojna o wygraną Tarnowa z Wrocławiem 6 czerwca.
Taki wpis tak wielkiego znawcy daje swego rodzaju gwarancje, że bedzie odwrotnie
Moim zdaniem Tarnów pokona Wrocław i obym nie musiała pózniej odwoływać moich słów