Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Re: Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
Cieiselczyk chcąc startować na prezydenta Polski postąpił podobnie i na szczęście wykryli, że podrabiał podpisy. Że chłop jeszcze nie miał wyroku jakieś skazanego za te wszystkie oszczerstwa każdej z opcji. Wyśmiewcze zdjęcia przerobione radnych.
-
- Rhetor
Obstawiam, że pkw, bo teraz ona jest administratorem tych danych.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
green123 jak wiesz, że tak oszukał, to dlaczego nie złożysz zawiadomienia do prokuratury?
Nie dziw się, że mu wszystko uchodzi bezkarnie, bo wszyscy co wiedzą jak, np. Ty cicho siedzą i nikt nie składa zawiadomienia. Prokuratura sama od siebie na pewno tym się nie zajmie.
Nie dziw się, że mu wszystko uchodzi bezkarnie, bo wszyscy co wiedzą jak, np. Ty cicho siedzą i nikt nie składa zawiadomienia. Prokuratura sama od siebie na pewno tym się nie zajmie.
Może nie do końca napisali ale coś o historji tarnowa a raczej o Janie Tarnowskim Hetmanie.
https://www.youtube.com/watch?v=3d5C-mQI6mM" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=3d5C-mQI6mM" onclick="window.open(this.href);return false;
RDN: Zarząd Województwa Małopolskiego zwrócił się do stowarzyszeń zawodowych i twórczych właściwych ze względu na rodzaj działalności prowadzonej przez Centrum Sztuki Mościce w Tarnowie z prośbą o cyt. opinię w sprawie odwołania Pani Agnieszki Kawy ze stanowiska dyrektora tej instytucji.
Jak zwykle pozbywa się z miasta osoby, które coś robią/działają na korzyść Tarnowa Tak samo było z kustoszami muzeum.Sytuacja w CSM będzie zapewne taka sama jak w Centrum Kultury Sokół w Nowym Sączu.Odwołano Antoniego Malczaka.Na jego miejsce wskoczył Andrzej Zarych z PiS-u.
Jak zwykle pozbywa się z miasta osoby, które coś robią/działają na korzyść Tarnowa Tak samo było z kustoszami muzeum.Sytuacja w CSM będzie zapewne taka sama jak w Centrum Kultury Sokół w Nowym Sączu.Odwołano Antoniego Malczaka.Na jego miejsce wskoczył Andrzej Zarych z PiS-u.
-
- Rhetor
Ciekawe, czy ta opinia wpłynie na decyzję?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Nie wpłynie, bo nie będzie żadnej opinii.W Centrum Sztuki Mościce nie ma związków zawodowych.Jan Kowalski pisze:Ciekawe, czy ta opinia wpłynie na decyzję?
-
- Rhetor
stowarzyszeń zawodowych i twórczychkari pisze:Nie wpłynie, bo nie będzie żadnej opinii.W Centrum Sztuki Mościce nie ma związków zawodowych.Jan Kowalski pisze:Ciekawe, czy ta opinia wpłynie na decyzję?
-
- Rhetor
Agnieszka Kawa jest szefową CSM od 2008 roku, powołana bez konkursu na czas nieokreślony. ustawa o prowadzeniu działalności kulturalnej wskazuje na powoływanie dyrektorów na czas określony.
oczywiście, w tle jest polityka, ale są też przepisy.
Tak,ale z tego co wiem, to w CSM takich nie ma. Prężnie działają za to związki zawodowe i twórcze w Tarnowskim Teatrze.Gdy Ciepiela ogłosił w czerwcu konkurs na Dyrektora Naczelnego tarnowskiej sceny to wówczas wyraziły pozytywną opinię o dyrektorze Balawejderze.Jan Kowalski pisze:stowarzyszeń zawodowych i twórczychkari pisze:Nie wpłynie, bo nie będzie żadnej opinii.W Centrum Sztuki Mościce nie ma związków zawodowych.Jan Kowalski pisze:Ciekawe, czy ta opinia wpłynie na decyzję?
-
- Rhetor
Otóż to. Jeżeli wystartuje w konkursie i odpadnie na rzecz jakiegoś politycznego kolesia to wtedy będzie powód do utyskiwania.Dorota1975 pisze:ustawa o prowadzeniu działalności kulturalnej wskazuje na powoływanie dyrektorów na czas określony.
W PWSZ też się ciekawie dzieje.
W miniony piątek odbyło się posiedzenie senatu uczelni, na którym odwołano autorów listu i oświadczenia dla mediów z Rady Uczelni. Krzysztofa Głomba i Roberta Tomasiewicza.
„Wkrótce senat PWSZ podejmie decyzję o uzupełnieniu Rady Uczelni” – mówi krótko Piotr Kopa, rzecznik prasowy Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Tarnowie.
Zródło:Tarnow.in
W miniony piątek odbyło się posiedzenie senatu uczelni, na którym odwołano autorów listu i oświadczenia dla mediów z Rady Uczelni. Krzysztofa Głomba i Roberta Tomasiewicza.
„Wkrótce senat PWSZ podejmie decyzję o uzupełnieniu Rady Uczelni” – mówi krótko Piotr Kopa, rzecznik prasowy Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Tarnowie.
Zródło:Tarnow.in
-
- Rhetor
O tym, że jest przymiarka do wywalenia dyrektorki CSM pisałem na tym forum w marcu: viewtopic.php?p=170322#p170322" onclick="window.open(this.href);return false;. No i stało się faktem. Nowy dyrektor z nadania jest obecnie zatrudniona tam jako wice czy ktoś taki. Wcześniej była w jakimś urzędzie w Krakowie.
Sugerujesz, że wiadomo już kto wygra konkurs?
A co do PWSZ - ja bym to zaorał i zrobił tam parking, więcej by pożytku z tego było. Uczelnia łamie przepisy, nie dochowuje terminów, nie posiada odpowiedniego statutu (jak czytałem). Ktoś to zgłasza do instytucji nadrzędnej, bo widzi, że jest źle. Rektor: to działanie na szkodę uczelni" i wywala niepokornych. Fajna ta uczelnia, taki folwark.
A co do PWSZ - ja bym to zaorał i zrobił tam parking, więcej by pożytku z tego było. Uczelnia łamie przepisy, nie dochowuje terminów, nie posiada odpowiedniego statutu (jak czytałem). Ktoś to zgłasza do instytucji nadrzędnej, bo widzi, że jest źle. Rektor: to działanie na szkodę uczelni" i wywala niepokornych. Fajna ta uczelnia, taki folwark.
-
- Rhetor
Sugeruję, że wiem. Mogę ci podać imię i nazwisko, jeśli się mylę - przeproszę.