Wątpie na razie w remont w związku z tym że A4 ma przechodzić nad 973. W zwiazku z tym będzie pewnie mocno uczęszczana przez pojazdy budowy.allachabdar pisze:Panowie, czy nie wie ktoś z Was, czy jest planowany remont drogi nr 973, która na odcinku od Niedomic do tzw pól klikolwskich jest w stanie tragicznym choć tragiczny to chyba za mało powiedziane... czerwiec już jest i nie robi się NIC, żadnych remontów zresztą łatanie dzir nic nie da, nowa nawierzchnia przydała by się bo już jest tak tam nawalone łat i dziur że jeżdzi się po tym okropnie
Remonty ulic w Tarnowie
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
A4 będzie przebiegać nad 973. Tam będzie wiadukt WA-80. Tu jest mapa:
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 81&page=27
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 81&page=27
pozdrawiam
petr
petr
Po trzech tygodniach wróciłem do Tarnowa i co? Ulice nadal dziurawe jak sito.
A na Krakowskiej widziałem Panów... z workiem zimnego asfaltu.
To już jest po prostu kompromitacja, w ostatnich latach jeszcze nigdy nie było takiego dziadostwa.
A na Krakowskiej widziałem Panów... z workiem zimnego asfaltu.
To już jest po prostu kompromitacja, w ostatnich latach jeszcze nigdy nie było takiego dziadostwa.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Rhetor
- Kontakt:
ciężko się z Tobą nie zgodzić...hurricane pisze:To już jest po prostu kompromitacja, w ostatnich latach jeszcze nigdy nie było takiego dziadostwa.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Obywatel
pozwólcie, że wrócę jeszcze do "drogi" 973, którą niestety codziennie jadę kilkakrotnie do tarnowa, kilka dni temu drogowcy załatali kilka - dosłownie kilka dziur na odcinku może 50 metrów ale i tak na tym krótkim odcinku dziur jest znacznie więcej....
czy oni łatają tylko te otwory, które im ktoś zgłasza do załatania ??? jak to wygląda ???
gdzie / komu należy to zgłosić i jak
mam trochę wolnego czasu i mógłbym nawet gdyby zaszła potrzeba przejść się po tej drodze i zrobić im mapę z zaznaczonymi wyrwami do załatania
czy oni łatają tylko te otwory, które im ktoś zgłasza do załatania ??? jak to wygląda ???
gdzie / komu należy to zgłosić i jak
mam trochę wolnego czasu i mógłbym nawet gdyby zaszła potrzeba przejść się po tej drodze i zrobić im mapę z zaznaczonymi wyrwami do załatania
A na Narutowicza koło wodociągów, panowie obsypują z worka studzienkę asfaltem "instant", która została ładnie opłukana z poprzedniej łatki. Kurcze, fajnie że są te dziury, ludzie mają prace................... .hurricane pisze:A na Krakowskiej widziałem Panów... z workiem zimnego asfaltu.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Ale czemu się dziwicie TZDM kupił sobie 100 ton takiej mieszanki za notabene 54 900 zł więc sobie łatają dziurki. Jak jest kupione to trzeba gdzieś wrzucić.trix pisze:A na Narutowicza koło wodociągów, panowie obsypują z worka studzienkę asfaltem "instant", która została ładnie opłukana z poprzedniej łatki. Kurcze, fajnie że są te dziury, ludzie mają prace................... .hurricane pisze:A na Krakowskiej widziałem Panów... z workiem zimnego asfaltu.
Problem nieudaczników zarządzających drogami można rozwiązać tylko poprzez aktywizację emerytów i rencistów cierpiących na brak zajęcia; będzie to kosztowało kilka stówek góra 2-3 tysiące na rupiecia jakiegoś, byle stał na 4 kołach i był w stanie się na nich toczyć oraz przejść badanie techniczne i trochę paliwa. Trzeba do oporu wpadać w jedną i to samą dziurę za każdym razem uszkadzając felgę (w sumie można wozić uszkodzoną w bagażniku i ją tylko z niego wyciągać) i każdorazowo zgłaszać uszkodzenie na policję, uzyskać notatkę i wnioskować o odszkodowanie. Za n-tym razem dziurę zrobią porządnie. A potem trzeba tak z następną obok aż porządnie zrobią całą ulicę. Potem następną ulicę, itp. Jak sprężymy seniorów problem ulic i sposobu ich remontowania załatwimy w kilka lat.
Ja po wiosennym remoncie zawieszenia poważniej myślę o skarżeniu TZDM-u z okazji permanentnego i z premedytacją niszczenia mojego auta setkami dziur, bo przecież krasnoludki tego asfaltu nie wydłubują.
Ja po wiosennym remoncie zawieszenia poważniej myślę o skarżeniu TZDM-u z okazji permanentnego i z premedytacją niszczenia mojego auta setkami dziur, bo przecież krasnoludki tego asfaltu nie wydłubują.
Możesz skargę złożyc,uszkodzic pojazd a i tak wystarczy nie wiedziałem o dziurze lub dziurach i leżysz.Tak w TZDM sprawy się załatwia aby nie płacic odszkodowania.Więc róbmy zdjęcia dziur,zgłaszajmy do nich za potwierdzeniem a potem...........żeby nie było że namawiam ale po to aby nie było dyżurne"nie wiedziałem" które pozostawia kierowcę samemu sobie.
Dziś jest 8 czerwiec dzieje się cos na tych ulicach wymienionych poniżej ?
Harmonogram remontów cząstkowych nawierzchni bitumicznych :
CZERWIEC
Okrężna, Braci Saków, Witosa, Brodzińskiego, Bema, Goldhammera, Bernardyńska, Narutowicza, Limanowskiego, os. Legionów, Akacjowa, Romanowicza, Kasprowicza, Piotrowskiego, Stanisza, Jarzębinowa, Głogowa, Topolowa, Białych Klonów, Orkana, M. Dąbrowskiej, Graniczna, Garbarska, Pracy, Ćwiklińskiej, Woszczerowicza, Zelwerowicza, Dunikowskiego, Kassali, Skorupki, Prusa, Sportowa, Kolejowa, Sienkiewicza, Daleka, Pasterska, Mokra, Armii Krajowej.
LIPIEC
Rogoyskiego, Legionów, PCK, Piłsudskiego, Langiewicza, Bajdy, Buczka, Vetulani, Brauna, Kasprzyków, Beskidzka, Antalla, Jara, Dojazd, Lelewitów, Makuszyńskiego, Gojawiczyńskiej, Tuwima, Al.Tarnowskich, Nowy Świat, Główna, Równoległa, Staffa, Lelewela, Fredry, Chyszowska, Wiejska, Rolnicza, Czarnowiejska, Ablewicza, Środkowa, Dmowskiego, Jastruna.
http://www.tzdm.tarnow.pl/apache2-defau ... wstwa.html
Opublikowane - Październik 24, 2009
Do zakresu obowiązków Działu Technicznego należy całokształt spraw z zakresu utrzymania dróg i mostów, a w szczególności:
- prowadzenie ewidencji posiadanej dokumentacji technicznej ulic i mostów oraz bieżące jej aktualizowanie,
- opracowywanie planów wieloletnich i rocznych,
- sporządzanie sprawozdań statystyki remontów oraz przestrzegania terminowości,
- planowanie robót utrzymaniowych w pasach drogowych,
- przygotowanie i prowadzenie przetargów na roboty utrzymaniowe zlecane obcym jednostkom,
- zlecanie i nadzór nad robotami utrzymaniowymi wykonywanymi przez Dział Wykonawstwa oraz inne jednostki,
- stałe przeglądy techniczne dróg i mostów,
- wydawanie zezwoleń, pobieranie opłat na zajęcie pasa drogowego, umieszczenie urządzeń oraz reklam w pasie drogowym,
- organizowanie przetargów na roboty projektowe i budowlane,
- utrzymanie sygnalizacji świetlnych,
- utrzymywanie oznakowania poziomego i pionowego ulic,
- administrowanie parkingami, ----> Strefa płatnego parkowania <----
- prowadzenie ewidencji osób ukaranych podwyższonymi opłatami parkingowymi,
- dystrybucja kart parkingowych,
- wydawanie zezwolenia na przejazd pojazdów o podwyższonym tonażu,
- prowadzenie spraw odzkodowawczych związanych ze złym stanem drogi,
- prowadzenie spraw związanych z oczyszczaniem pasów drogowych,
- prowadznie akcji zimowej,
- sporządzanie planów na sadzenie i wycinki drzew.
Harmonogram remontów cząstkowych nawierzchni bitumicznych :
CZERWIEC
Okrężna, Braci Saków, Witosa, Brodzińskiego, Bema, Goldhammera, Bernardyńska, Narutowicza, Limanowskiego, os. Legionów, Akacjowa, Romanowicza, Kasprowicza, Piotrowskiego, Stanisza, Jarzębinowa, Głogowa, Topolowa, Białych Klonów, Orkana, M. Dąbrowskiej, Graniczna, Garbarska, Pracy, Ćwiklińskiej, Woszczerowicza, Zelwerowicza, Dunikowskiego, Kassali, Skorupki, Prusa, Sportowa, Kolejowa, Sienkiewicza, Daleka, Pasterska, Mokra, Armii Krajowej.
LIPIEC
Rogoyskiego, Legionów, PCK, Piłsudskiego, Langiewicza, Bajdy, Buczka, Vetulani, Brauna, Kasprzyków, Beskidzka, Antalla, Jara, Dojazd, Lelewitów, Makuszyńskiego, Gojawiczyńskiej, Tuwima, Al.Tarnowskich, Nowy Świat, Główna, Równoległa, Staffa, Lelewela, Fredry, Chyszowska, Wiejska, Rolnicza, Czarnowiejska, Ablewicza, Środkowa, Dmowskiego, Jastruna.
http://www.tzdm.tarnow.pl/apache2-defau ... wstwa.html
Opublikowane - Październik 24, 2009
Do zakresu obowiązków Działu Technicznego należy całokształt spraw z zakresu utrzymania dróg i mostów, a w szczególności:
- prowadzenie ewidencji posiadanej dokumentacji technicznej ulic i mostów oraz bieżące jej aktualizowanie,
- opracowywanie planów wieloletnich i rocznych,
- sporządzanie sprawozdań statystyki remontów oraz przestrzegania terminowości,
- planowanie robót utrzymaniowych w pasach drogowych,
- przygotowanie i prowadzenie przetargów na roboty utrzymaniowe zlecane obcym jednostkom,
- zlecanie i nadzór nad robotami utrzymaniowymi wykonywanymi przez Dział Wykonawstwa oraz inne jednostki,
- stałe przeglądy techniczne dróg i mostów,
- wydawanie zezwoleń, pobieranie opłat na zajęcie pasa drogowego, umieszczenie urządzeń oraz reklam w pasie drogowym,
- organizowanie przetargów na roboty projektowe i budowlane,
- utrzymanie sygnalizacji świetlnych,
- utrzymywanie oznakowania poziomego i pionowego ulic,
- administrowanie parkingami, ----> Strefa płatnego parkowania <----
- prowadzenie ewidencji osób ukaranych podwyższonymi opłatami parkingowymi,
- dystrybucja kart parkingowych,
- wydawanie zezwolenia na przejazd pojazdów o podwyższonym tonażu,
- prowadzenie spraw odzkodowawczych związanych ze złym stanem drogi,
- prowadzenie spraw związanych z oczyszczaniem pasów drogowych,
- prowadznie akcji zimowej,
- sporządzanie planów na sadzenie i wycinki drzew.