Czy Klaster trzeba jak najszybciej zaorać i zapomnieć ?
Re: Czy Klaster trzeba jak najszybciej zaorać i zapomnieć ?
Ja mam pytanie, dlaczego przewodniczącym rady nadzorczej Tarnowskiego Klastra Przemysłowego jest historyk z Krakowa Andrzej Wyrobiec? Serio, nie było nikogo z Tarnowa, kto mógłby sprawować rolę nad tą spółką tarnowską? I czemu mnie to nie dziwi, że to członek Platformy Obywatelskiej.
-
- Rhetor
Wyrobiec to zasłużony funkcjonariusz PO. Po tym jak matka, żona miłośniczka ponownie weszła w swoją pierwszą pasję, Wyrobiec dostał od partyjnego kolegi stołeczek pełniącego obowiązki (P.O.), który następnie oddał wybranemu w jednoosobowym konkursie koledze partyjnemu Misie.... Wardzale.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
- Rhetor
No i mamy wreszcie zmiany w TARR. Nowickiego pożegnano, a w zamian
Sławomir Pater - Prezes Zarządu
Tomasz Całka - Wiceprezes Zarządu
Żeby uzupełnić informacje, Sławomir Pater (startował w wyborach na burmistrza Brzeska z ramienia PiS), a Tomasz Całka to były wicestarosta bocheński (Solidarna Polska). Tak, że ten... Zamienił stryjek. Stanowiska do przechowywania kolegów, jak w TKP.
Sławomir Pater - Prezes Zarządu
Tomasz Całka - Wiceprezes Zarządu
Żeby uzupełnić informacje, Sławomir Pater (startował w wyborach na burmistrza Brzeska z ramienia PiS), a Tomasz Całka to były wicestarosta bocheński (Solidarna Polska). Tak, że ten... Zamienił stryjek. Stanowiska do przechowywania kolegów, jak w TKP.
-
- Rhetor
Ale zobacz na TARR.. Tak wszystko działa. Partyjniactwo popłaca. Myślisz, ze jakby np. K15 miał na coś wpływ to byłoby inaczej??? To tak po prostu działa !green123 pisze:Ja mam pytanie, dlaczego przewodniczącym rady nadzorczej Tarnowskiego Klastra Przemysłowego jest historyk z Krakowa Andrzej Wyrobiec? Serio, nie było nikogo z Tarnowa, kto mógłby sprawować rolę nad tą spółką tarnowską? I czemu mnie to nie dziwi, że to członek Platformy Obywatelskiej.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
RDN:
TARR od 5 lat generuje straty. obecnie jest to niemal milion.
Brawo partyjniactwo! Brawo Nowicki!
TARR od 5 lat generuje straty. obecnie jest to niemal milion.
Brawo partyjniactwo! Brawo Nowicki!
http://www.rdn.pl/news/tarnowski-klaste ... owy-juz-20" onclick="window.open(this.href);return false;
Prezes zaoszczędził na żarówkach, to się bawią
Prezes zaoszczędził na żarówkach, to się bawią
-
- Rhetor
To jest jakaś żenada. Prezes z nadania partyjnego przyjmuje gratulacje, jakby stworzył TKP, a nie był jego pracownikiem od pół roku.
-
- Rhetor
Niespodziewana zmiana w zarządzie "Koltaru" - spółce-córce Grupy Azoty. Z funkcji prezesa spółki został odwołany Piotr Golemo. Zastąpił go Piotr Toczek, który był wiceprezesem.
Piotr Toczek pochodzi z Otmuchowa na opolszczyźnie. Jest działaczem Prawa i Sprawiedliwości. Pełni funkcję skarbnika w powiecie nyskim. Od minionego poniedziałku zarząd pracuje w trzyosobowym składzie. Piotr Toczek ma dwóch zastępców: Tadeusza Gancarza z Tarnowa i Andrzeja Ruska z Puław.
https://tarnow.naszemiasto.pl/tarnow-ni ... c1-7352387" onclick="window.open(this.href);return false;
Coś pisaliście o politycznych rozdaniach..hmmmm
Piotr Toczek pochodzi z Otmuchowa na opolszczyźnie. Jest działaczem Prawa i Sprawiedliwości. Pełni funkcję skarbnika w powiecie nyskim. Od minionego poniedziałku zarząd pracuje w trzyosobowym składzie. Piotr Toczek ma dwóch zastępców: Tadeusza Gancarza z Tarnowa i Andrzeja Ruska z Puław.
https://tarnow.naszemiasto.pl/tarnow-ni ... c1-7352387" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Ja pisałem, że politycy PO i PiS traktują polityczne rozdania jak normę.Mr Greenback pisze:polka-ma-nowego/ar/c1-7352387
A Ty wierzysz, że jak by Platforma wygrała wybory to prezesami nadal będą ludzie z Pisu?Mr Greenback pisze:Niespodziewana zmiana w zarządzie "Koltaru" - spółce-córce Grupy Azoty. Z funkcji prezesa spółki został odwołany Piotr Golemo. Zastąpił go Piotr Toczek, który był wiceprezesem.
-
- Rhetor
A Ty uważasz, że ktokolwiek trzymałby ludzi wsadzonych do spólki, w sytuacji gdy ich jedyna kompetencja to partyjniactwo? Gancarz tez nie kończył bynajmniej studiów MBA... Trzeci noname bo z Puław. Pewnie z rady parafialnej jakiegoś ichniejszego kościoła...wejss pisze:A Ty wierzysz, że jak by Platforma wygrała wybory to prezesami nadal będą ludzie z Pisu?Mr Greenback pisze:Niespodziewana zmiana w zarządzie "Koltaru" - spółce-córce Grupy Azoty. Z funkcji prezesa spółki został odwołany Piotr Golemo. Zastąpił go Piotr Toczek, który był wiceprezesem.
Byłem i jestem za sprywatyzowaniem wszystkiego. Do cna.
Mr Greenback pisze:A Ty uważasz, że ktokolwiek trzymałby ludzi wsadzonych do spólki, w sytuacji gdy ich jedyna kompetencja to partyjniactwo? Gancarz tez nie kończył bynajmniej studiów MBA... Trzeci noname bo z Puław. Pewnie z rady parafialnej jakiegoś ichniejszego kościoła...wejss pisze:A Ty wierzysz, że jak by Platforma wygrała wybory to prezesami nadal będą ludzie z Pisu?Mr Greenback pisze:Niespodziewana zmiana w zarządzie "Koltaru" - spółce-córce Grupy Azoty. Z funkcji prezesa spółki został odwołany Piotr Golemo. Zastąpił go Piotr Toczek, który był wiceprezesem.
Byłem i jestem za sprywatyzowaniem wszystkiego. Do cna.
Gancarz pracuje w Koltarze od początku powstania tej spółki córki. Podobnie było z prezesem Golemo, który przeżył wszystkie rządy. Ale przez konsolidację i wchłonięcie 4 spółek chyba w Puławach, Kędzierzynie i Policach tamte spółki domagały się własnego szefa. Tak pewnie było. Gdyby nie Koltar z Tarnowa to by tych firemek w Puławach nie było.
-
- Rhetor
Problem w tym, że w normalnie funkcjonujących spółkach, jest zarząd i rada nadzorcza, która kontroluje, aby spółka funkcjonowała jak najlepiej. W wypadku spółek miejskich, czy spółek skarbu państwa w najlepszym wypadku chodzi o to, żeby szefowie z nadania jak najmniej spieprzyli. Że też nikt jeszcze nie złożył pozwu o działanie na niekorzyść spółki poprzez zatrudnienie tumana na prezesa.
-
- Rhetor
Bo musiałby go złożyć akcjonariusz w wypadku spółki SA lub udziałowiec w przypadku spółki zoo. A tutaj zawsze udziałowcem lub akcjonariuszem jest samorząd/skarb państwa/spółka z udzaiłem skarbu państwa. Także ten...Jan Kowalski pisze:Problem w tym, że w normalnie funkcjonujących spółkach, jest zarząd i rada nadzorcza, która kontroluje, aby spółka funkcjonowała jak najlepiej. W wypadku spółek miejskich, czy spółek skarbu państwa w najlepszym wypadku chodzi o to, żeby szefowie z nadania jak najmniej spieprzyli. Że też nikt jeszcze nie złożył pozwu o działanie na niekorzyść spółki poprzez zatrudnienie tumana na prezesa.
Fakt. Mnie także to dziwi ...Jan Kowalski pisze:Że też nikt jeszcze nie złożył pozwu o działanie na niekorzyść spółki poprzez zatrudnienie tumana na prezesa.