Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

hurricane pisze:O to wejdzie pewnie w nią więcej niż jeden worek tego zimnego asfaltu, bo tracę powoli nadzieję, że dziury zaczną frezować i łatać jak przykazała sztuka...
Akurat ta dziura jest jakaś inna niż wszystkie. Brak w niej klasycznych ostrych krawędzi, to raczej takie solidne zagłębienie. Ale kilkunastocalowe opony samochodowe wpadają tam naprawdę głęboko.

Jeżeli teraz sypną w to worek "zimnego" asfaltu i udepczą cholewą, to po zastygnięciu będzie dało się wyjąć misowatą "formę". :)

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Wczoraj miałem przyjemność jechać do Skrzyszowa... od granicy Tarnowa nowiutki asfalt.
Tak się przyzwyczaiłem do równej drogi, tak mi się genialnie jechało, że wracając do naszego
wspaniałego grodu zostałem brutalnie sprowadzony na ziemie. Dziura w dziurze.

Natomiast na mojej ulicy gdzie dziur jest tysiące różnej maści (jak w całym Tarnowie), wczoraj niespodzianka ;) załatali jedną z dziur na ciepło - pytanie brzmi - dlaczego tylko jedną, skoro na około jeszcze tyle tego? :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

rzuf, bo innych im nikt nie zgłosił :P

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja "polecam" przejechać się przez Ładną w stronę Trzemesnej... ulica wygląda jak krowa w ciapki, a jak się jeździ to można sobie wyobrazić.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Keleos, Ładną czy Łękawicę?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Hmm nie znam dokładnych granic.. jedzie się lwowską za szpital do Ładnej, skręca w prawo w stronę Skrzyszowa i nie pamiętam - albo to przed Skrzyszowem, za Ładną, albo za Skrzyszowem, przed Łękawicą/Trzemesną..
Nigdy nie byłem dobry z geografii regionu ; P

kilof
Obywatel

Post autor: kilof »

Ciekawa dziura (jeżeli to można nazwać dziurą) znajduje się na Orkana od strony Woli Rzędzińskiej. Taki ładny zapadnięty prostokąt ;) Tak to wygląda. Około 120 cm długości a szerokość na cały jeden pas.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ja wiem które ulice będą za rok wyglądały jak po bombardowaniu. Wszystkie po których zrobią objazdy w czasie remontów innych ulic. Dobrym tego przykładem jest np. Gomoły i Ochronek. Jak robili rondo, to puścili tamtędy ruch. Samochody zniszczyły drogę totalnie. Po otworzeniu ronda oczywiście nikt nie wyremontował zniszczonych ulic. Teraz boję się tamtędy jeździć.
To samo czeka Piłsudskiego i Brodzińskiego.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Keleos pisze:Hmm nie znam dokładnych granic.. jedzie się lwowską za szpital do Ładnej, skręca w prawo w stronę Skrzyszowa i nie pamiętam - albo to przed Skrzyszowem, za Ładną, albo za Skrzyszowem, przed Łękawicą/Trzemesną..
Nigdy nie byłem dobry z geografii regionu ; P
Mój post:
Wysłany: 23-04-2010, 23:55
Mi sie najbardziej podoba sytuacja:
W Skrzyszowie albo jeszcze w Ładnej jest wytwórnia Poldimu. Wożą z tamtad asfalt, czy inne ciulostwo na cala polskę. A droga dojazdowa do nich a równocześnie droga łącząca Skrzyszów z Ładną jest dziurawa jak ser szwajcarski ;p

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Te ulewy robią coś strasznego z ulicami. Co rusz pojawiają się zupełnie nowe lokalizacje na dziurawej mapie Tarnowa a stare zwiększają swoją pojemność. Na przykład ul. Wilsona między Szujskiego a Mościckiego wygląda jak poligon po ćwiczeniach wojskowych. Na styku Konarskiego z Narutowicza z kolei powstała olbrzymia wyrwa, której nawet na pierwszy rzut oka nie widać, bo zalana. Ale współczuję w nią wjeżdżającym.

Jeżeli jeszcze z tydzień temu po tarnowskich ulicach jeździło się źle, to teraz jest to już koszmar.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

farciarzgilmore pisze:Wczoraj zauważyłem, że nowa nawierzchnia na ul. Nadbrzeżnej Górnej "ucieka" z ulicy na chodnik :P dosłownie ucieka !! Dokładnie w miejscu, jadąc od supermarketu Alma w kierunku nowego mostu jakieś 10 metrów przed skrętem na most, jezdnia od środka pęka (robi się duża szpara) i ucieka w prawo na chodnik (wychodzi na krawężnik). Istne jajca !!
Można też zwrócić uwagę na chodniki wzdłuż ul. Nadbrzeżnej Górnej, kostka na nich rozchodzi się.
Ważne, że biznes się kręci i robota jest non stop :)
Śpieszę z informacją:
Nawierzchnia ta została wykonana przez wykonawcę robót jak się dowiedziałem "w prezencie" - gratis. Oczywiście zostanie to naprawione również gratis przez wykonawcę...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

allachabdar
Obywatel

Post autor: allachabdar »

Panowie, czy nie wie ktoś z Was, czy jest planowany remont drogi nr 973, która na odcinku od Niedomic do tzw pól klikolwskich jest w stanie tragicznym :?: choć tragiczny to chyba za mało powiedziane... czerwiec już jest i nie robi się NIC, żadnych remontów :evil: zresztą łatanie dzir nic nie da, nowa nawierzchnia przydała by się bo już jest tak tam nawalone łat i dziur że jeżdzi się po tym okropnie :-x :!:

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Ja nie wiem, ale za to - w ramach programu utrzymania ciągłości pracy dla tarnowskich drogowców - łatają koleiny na JP II w nawierzchni robionej 2-3 lata temu, w dzień oczywiście bo w nocy nic nie jeździ więc nie miałby kto podziwiać :lol:

Na TZDM jest też przetarg na remont Krakowskiej od zjazdu z obwodnicy do pierwszego skrzyżowania Krakowska-Koszycka-Czerwona.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

J
Na TZDM jest też przetarg na remont Krakowskiej od zjazdu z obwodnicy do pierwszego skrzyżowania Krakowska-Koszycka-Czerwona.
Czyli od dupy strony bo z tego co kojarzę ten odcinek nie jest zły, w porównaniu np. do tego co można spotkać na Lwowskiej.

Dziś miałem okazję jechać w okolice Wietrzychowic, przez Radłów. To co spotkamy tuż za Radłowem to nawet drogą nie można nazwać. Maskara.

allachabdar
Obywatel

Post autor: allachabdar »

słów brak... zamiast wykorzystywać środki unijne na rozwój infrastuktury, to ja nie wiem co te urzedasy robią :evil: za co oni kasę biorą :?: :!:
inna sprawa, że firmy któe budują drogii również robią to w taki sposób, że w cywilizowanym świecie by to nie przeszło.... po dwóch latach żeby nowa nawierzchnia spękana była i z dziurami to są kpiny po prostu :(
ale cóż oto smutna polska rzeczywistość :-x

ODPOWIEDZ