Pomysły na promocje Tarnowa

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

czemu 'oj trixie'? kwestia wykupienia czasu reklamowego - w warszawskim metrze reklamy na monitorach lecą na okrągło.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Mr Greenback pisze: A ludzie dalej myślą że to na Śląsku (mylą nas z Tarnowskimi Górami!)
Z tym się nie zgodzę mam znajomych z Tarnowskich gór i mówili mi, że gdy powiedzą komuś gdzie mieszkają to każdy pyta czy to gdzieś pod Tarnowem i gdzie tam są góry.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ad - chodzi o to, że trix nie przeczytał dokładnie postu Mishy i mu rzyga, że nie ma po co w Tarnowie reklamować Tarnowa, podczas gdy Misha nie pisał o Tarnowie...
misha, reklama miasta byłaby dobra tak jak zauważyłeś w autobusach czy telebimach, autobusach czy gdzie tam indziej, ale nie u nas w mieście tylko Krakowie Brzesku, Bochni, Rzeszowie, NS itp. Przeciez nie będziemy reklamować swojego miasta w swoim mieście.

Misha napisał, że w innych miastach.
Taki spot moze być puszczony w KolejTV, w monitorach w komunikacji miejskiej innych miast,

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

MTar pisze:
Mr Greenback pisze: A ludzie dalej myślą że to na Śląsku (mylą nas z Tarnowskimi Górami!)
Z tym się nie zgodzę mam znajomych z Tarnowskich gór i mówili mi, że gdy powiedzą komuś gdzie mieszkają to każdy pyta czy to gdzieś pod Tarnowem i gdzie tam są góry.
Ludzie z pólnocnych rejonów kojarzą Tarnów+Góry.I Tarnowskie Góry to dla nich oczywista oczywistość :mrgreen:
Pami etajcie, że te cytaty jakie wkleiłem pochodza z ust NASZEGO PREZYDENTA MIASTA. Ten człowiek NIE MOŻE MIEĆ zlej oceny sytuacji Tarnowa jak sugeruje trix :P
A teraz do rzeczy bo wychodzę na czwartkowe jazzy. Widziałem osobiscie spoty Świetokrzyskiego. Lubelskiego. Kampanie Prasowe Głogowa, Wrocławia. Białka Tatrzańska także się reklamowała jak pamiętam. To te jakie zapadły mi w pamięć. Czy koszt spotu i emisji W tv przewyzsza pensje czterech osób rocznie plus daniny pt.składki do ZUS i podatki od ich pensji? Raczej nie.A efekt murowany. 8)
Ostatnio zmieniony 27-05-2010, 20:14 przez Mr Greenback, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Nie wiem czemu ja, jak to nie moje wiekopomne słowa :P. Być może Keleos jest do mnie uprzedzony, zasadniczo :P.

Wracając do zagadnienia moim skromnym zdaniem najlepsza reklamą miasta sa..... drogi. W dzisiejszych czasach dziur na dziurze, narzekaniach kierowcy na koleiny, piasek na zakrętach itp, bardzo rozsądne, a przede wszystkim pożyteczne, dla nas mieszkańców byłyby drogi równe jak szyba. Dlaczego ??. Z dróg korzystają wszyscy bez wyjątku, bezpośrednio (samochód czy autobus) czy pośrednio (jako konsument innych dóbr). Drogi są zdecydowanie dla wszystkich (nie tak jak teatr czy nowe boisko sportowe które być może jest komuś potrzebne, ale budowę domu zaczyna się od fundamentu a nie malowania ścian) i każdy z ich dobrego stanu wyniesie jakieś korzyści. Załóżmy że Tarnów na terenie całego miasta ma super infrastrukturę drogowa. Przyjeżdża, czy przejeżdża jegomość z Kalisza Szczecina czy Lublina, na granicy miasta widnieje piękna nowoczesna tablica (może być coś takiego jak ta na początku tego wątku) z nazwą, i RóWNO z nią asfalt na jezdni zmienia się w elegancką nawierzchnię betonową. która towarzyszy naszemu gościowi aż do wyjazdy z granic miasta. Po wyjeździe z granic miasta przeciętnie spostrzegawczy kierowca zorientuje się że jak jechał przez "jakiś" Tarnów to jedyne co mu towarzyszyło w czasie jazdy to szum opon, praca silnika, i czuć powiem chłodnego powietrza na łokciu. Działą tu zasada kontrastu, wjeżdżamy ze złego w dobre, a potem ze dobrego w złe, łatwo wyczuć. Taki kierowca powie potem w Szczecinie Elblągu że: najlepsze drogi to mają w Tarnowie. Takie stwierdzenie, na tle dziur i kolein w innych miastach to wręcz słodycz, i czysta reklama najwyższych lotów.
Czy pomysł jest zły ??. Chyba nie, jest dobry z korzyścią dla wszystkich poza........ tymi którzy nie mają w tym interesu. Może na tym zakończę.
Nikomu nic nie rzygam, to była taka luźna uwaga i tyle, interpretujesz jak chcesz, nie miałem nic rzygiwlego na myśli.

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Riczi pisze: Jak tutaj nawet niektórzy stwierdzają jesteśmy nawet agresywni w tym zakresie.
I to mi się właśnie nie podoba. Nikt nie lubi jak mu się coś narzuca i agresywnie do tego namawia. Może trochę subtelności. Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale ostatnio modną formą reklamy miast są filmy i seriale nagrywane w tych miastach. Trochę to kosztuje ale daje wymierne efekty. Przykładem tego jest chociażby Sandomierz (Ojciec Mateusz). to miasteczko ma niespełna 25 tyś mieszkańców, a teraz każdy w Polsce wie gdzie to jest. Być może Tarnowa nie stać na cały serial, ale np w Krakowie jest nagrywana "Majka" podobno serial dość popularny. Na pewno za odpowiednią opłatą dało by się nagrać jakiś odcinek w Tarnowie. Taka mała sugestia dla widza, że małopolska to nie tylko Kraków.

Keleos
Rhetor

Trixie, masz jak upośledzone dziecko - na obrazku. I nie pieprz, że to nie Twoje słowa.
Załączniki
trix.png
trix.png (42.21 KiB) Przejrzano 4933 razy

trix
Rhetor

Keleos, K...a mać czy ty czytałeś co napisałem przedtem do ku...y nędzy ?? Że to taka luźna uwaga, tego mi też ku..a nie wolno ?? Czy napisałem gdzieś że to nie moje słowa ??. Czy się tego wyrzekłem ????????? NIE !!!!!.

Chciałbym z tego miejsca najserdeczniej przeprosić użytkownika forum misha za moje niestosowne, wręcz napastliwe zachowanie z mojej strony, do jego osoby.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Keleos
Rhetor

Keleos, K...a mać czy ty czytałeś co napisałem przedtem do ku...y nędzy ?? Że to taka luźna uwaga, tego mi też ku..a nie wolno ?? Czy napisałem gdzieś że to nie moje słowa ??. Czy się tego wyrzekłem ????????? NIE !!!!!.
Cytat z postu powyżej:
Nie wiem czemu ja, jak to nie moje wiekopomne słowa :P . Być może Keleos jest do mnie uprzedzony, zasadniczo :P .
:roll:

Zaczynam wierzyć w naszą starą teorię, że spod konta "trix" pisze kilku uczniów gimnazjum na zmianę. Chłopaki - chyba mieliśmy rację.

trix
Rhetor

Nie spodziewam się po Tobie że ogarniesz mój geniusz :P.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

A czy jest gdzieś lista konkretnych rzeczy, które te 5 osób od promocji miasta zrobiło dla jego promocji w ostatnim czasie ? Ostatnio rzucił mi się w oczy autobus komunikacji miejskiej oklejony koszmarnym napisem Tarnów na tle jakiś kwiatków czy czegoś takiego.
To chyba promocja na wypadek jak by jakiś tarnowianin nie wiedział gdzie mieszka albo jakiś turysta nie wiedział gdzie przyjechał.
A rację ma Mr Greenback, że nawet kilka profesjonalnych spotów w TV zrobiło by więcej niż gościnne programy poranne w jakiejś telewizji robione z Tarnowa raz na ruski rok. Koszt by był spory, ale i potencjalne zyski znacznie większe.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

trix
Rhetor

Ponieważ nawet Jakub zgadza się w kwestii, że urzędników jest za dużo, proponuje żeby zredukować etaty z 5 do 3. Część jednej pensji przeznaczyć na premie za dobre pomysły, cokolwiek to znaczy, resztę przy tak sporej dziurze w kasie, można zaoszczędzić.

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

Nie wiem czy ktoś wspominał ale myślę że panowie mogliby wpłynąć na promocję Tarnowa. Pytanie tylko czy by chcieli...

http://www.youtube.com/watch?v=lbhAnq-BwYY

Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

angelo pisze:Nie wiem czy ktoś wspominał ale myślę że panowie mogliby wpłynąć na promocję Tarnowa. Pytanie tylko czy by chcieli...

http://www.youtube.com/watch?v=lbhAnq-BwYY

Pozdrawiam.
Chłopaki są niesamowite. Własnie taki spot byłby na miejscu.Gdzie młodzi ludzie własnie w ten sposób mkną przez miasto.Zaczynają na Marcince -panorama na miasto.Rozdzielają się.I zaczynają swój bieg. Urywki dotyczące budynków z oddali-najazd kamery na budynek-chłopaki pokonują kolejne przeszkody, a tymi byłyby najatrakcyjniesze miejsca w mieście. Wszystko w konwencji filmu akcji z zastosowaniem podzielonego ekranu w stylu,widać jak kilka osób robi coś nadal. I na koniec spotykają się wszyscy pod Ratuszem. Po to by np.Riczi przybił im piątki i powiedział: Jesteśmy dynamiczni. Napis Tarnów. The end.
W między czasie dla podkreślenia jakieś pojawiające się napisy z hasłami typu: I LO, Poczta Głowna, PWSZ, Mauzoleum Bema. Lista przykładowa.

PS. Widzieliście w tym filmie jak zmalowane sa budynki? Od razu rzuciło mi się w oczy. DRAMAT!
PS2. Zrobiłem "scenariusz" za darmo. W biurze Marki miasta nie pobieram pensji hehehe
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Pomysł mega, ale bez Ricziego... i Podzielonego ekranu... lepiej chyba poprostu skoki kamery z jednego do drugiego, bo podzielony ekran popsułby efekt. No i żadnych napisów w trakcie biegu. Pozatym wszystko jak mówisz, i na końcu jakiś odpowiedni slogan reklamowy np. "Tarnów Czujesz to ?"
koniecznie białą czcionką na czarnym tle. To mocniej działa na podświadomość

@edit po 2 min

Kurcze to naprawdę byłoby mocne.... jeszcze z taką muzyczką jak na tym filmiku, i przy napisie nagle cisza. Kurcze już to widzę oczami wyobraźni. Kraków i jego gołębie wymiękają :P

ODPOWIEDZ