Internetowa Skrzynka Radnego

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Ale większa - w Polsce jest cała masa gmin gdzie od lat nie wydaje się NIC, słownie nic. Po za tym o ile się nie mylę to utrzymania infrastruktury przeciwpowodziowej nalezy do Wijewództwa a nie Miasta.

Autor tematu
Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Wnioski na dzisiejszą sesję Rady Miejskiej:

http://www.kubakwasny.pl/aktualnosci.php?id=160

- można jeszcze pewne rzeczy na bieżąco modyfikować, sesja trwa! ;)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ad. 6
A tam czasem nie miał powstać Orlik?
Jeśli tak to po co wydawać kasę na remont czegoś co przestanie istnieć?

Autor tematu
Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

LordRuthwen pisze:Ad. 6
A tam czasem nie miał powstać Orlik?
Jeśli tak to po co wydawać kasę na remont czegoś co przestanie istnieć?
Orlik powstaje w północnej części osiedla, na jego utrzymanie będą łożyły wspólnie miasto, spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe. Na terenie SP 9 miało powstać boisko Orlik + , ale program ten - skierowany został jedynie do gmin wiejskich. Środki są w budżecie, ale nie ma pewności czy wystarczy dla SP 9 stąd chociaż wymiana nawierzchni na poliuretanową (czy jak to się tam nazywa:P) bo sytuacja jest tragiczna!

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Jakub Kwaśny pisze:Wnioski na dzisiejszą sesję Rady Miejskiej:

http://www.kubakwasny.pl/aktualnosci.php?id=160

- można jeszcze pewne rzeczy na bieżąco modyfikować, sesja trwa! ;)
Jakżesz mi miło, że moja propozycja w sprawie spotu reklamowego doczekała sie materializacji. :mrgreen: Póki co w formie wniosku, ale przynajmniej będziemy wiedzieli co kto powiedział w tej sprawie.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Odnośnie punktu piątego wielkie dzięki Kuba. Ale chyba miałeś rację, że z tym remontem trzeba będzie poczekać do ukończenia budowy dwóch bloków przy tejże ulicy. Bloki buduje TBS i przewidywane zakończenie budowy jest bodajże na 2011 rok.

Pozdrawiam

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

podoba mi się punkt 3. Mam nadzieje że coś wyjdzie z tego parkingu zresztą to moja propozycja z TFI. Tylko gdy ją tam pisałem nie miałem pojęcia, że ma to choć minimalne szanse na realizacje.

Autor tematu
Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

MTar pisze:podoba mi się punkt 3. Mam nadzieje że coś wyjdzie z tego parkingu zresztą to moja propozycja z TFI. Tylko gdy ją tam pisałem nie miałem pojęcia, że ma to choć minimalne szanse na realizacje.
Temi już też o tym pisało ... zatem, postanowiłem wzmocnić i swym wnioskiem tę ideę ;)

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

A zapytałeś czy człowiek 'dwa w jednym' MiR i Dyrektor TZDM pobiera jedną czy dwie pensje?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Jakubie, dowiedz się czy da się w naszym mieście wprowadzić coś takiego o czym pisze Ravir:
jeśli straż miejska dostanie potwierdzone zgłoszenie, że za znakiem B-36 oraz T-24 (np koło słonia na pasie do skrętu w prawo i jazdy prosto), to czy nie mogliby podpisać umowy z jakąś prywatną firmą zajmującą się holowaniem pojazdów, żeby ta, oczywiście odpłatnie, ściągnęła ów pojazd, za co zostanie pociągnięty za portfel właściciel?
W ten sposób bardzo szybko nauczy się niektórych nie parkowania tam gdzie nie wolno, a i do budżetu by wpłynęło co nieco, tylko trzeba podnieść opłaty za parking do 300 zł za wstawienie i kolejne 300 za każdą dobę.

Autor tematu
Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

LordRuthwen pisze:Jakubie, dowiedz się czy da się w naszym mieście wprowadzić coś takiego o czym pisze Ravir:
jeśli straż miejska dostanie potwierdzone zgłoszenie, że za znakiem B-36 oraz T-24 (np koło słonia na pasie do skrętu w prawo i jazdy prosto), to czy nie mogliby podpisać umowy z jakąś prywatną firmą zajmującą się holowaniem pojazdów, żeby ta, oczywiście odpłatnie, ściągnęła ów pojazd, za co zostanie pociągnięty za portfel właściciel?
W ten sposób bardzo szybko nauczy się niektórych nie parkowania tam gdzie nie wolno, a i do budżetu by wpłynęło co nieco, tylko trzeba podnieść opłaty za parking do 300 zł za wstawienie i kolejne 300 za każdą dobę.
Ależ dowiadywałem się już ...

I chyba swego czasu już o tym pisałem. Tarnowski Klaster swego czasu chciał na czymś takim zarabiać bo to żyła złota. Jednak bez politycznej decyzji z góry... nikt tematu nie ruszy!

Jeśli byłoby przyzwolenie a wręcz sugestia: "wszystkie karygodnie zaparkowane samochody na lawete i na parking" już dawno mielibyśmy z tym porządek w Tarnowie.

A widziałem kiedyś w Bułgarii takie fajne lawety co biorą samochód w taki sposób, że stają obok, podstawiają coś od spodu i tak jakby na szelkach kładą na pakę. Trwa to może 3-4 minuty i samochodu nie ma. Te nasze obecne lawety to niestety - czas załadowania samochodu to nieraz nawet i 20 minut. Zależy w jakim miejscu zaparkowany.

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Rozumiem, że przyzwolenia nie ma i nie będzie? Kto o tym decyduje? Prezydent, Rada Miasta?
Tarnów to za małe miasto, ci na "górze" pewnie się boja o swoich kolesiów i rodzinę. Mieliby z tym za dużo kłopotów, więc po co sobie mają życie utrudniać?

Autor tematu
Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Wnioski na LII sesji Rady Miejskiej w dniu 24 czerwca 2010 r.

http://www.kubakwasny.pl/aktualnosci.php?id=162

Zapraszam do zapoznania się :)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

pkt 3 - informuję, że w związku z ustawieniem szlabanów na ww parkingu zaczął on w końcu spełniać swoją funkcję - parkingu dla petentów, którzy mają do załatwienia sprawę w banku (BGŻ), Enion czy US - pierwsza godzina jest bezpłatna, co pozwala spokojnie załatwić sprawy - a od chwili ustawienia szlabanów miejsce na parkingu jest ZAWSZE :)

Może by rozszerzyć ten wniosek o działkę naprzeciw budynku Lwowska 92-96, jest pusta, a w ewentualnych przyszłych warunkach zabudowy zawrzeć warunek, że na działce ma też być zlokalizowany parking dostępny dla ludności np na 200-300 miejsc...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Ja tam nie widzę problemów mieszkańców., Wytraczy ze kazdy parkujący ma naklejkę za szybą. Nie masz takiej tzn.ze nie jestes mieszkancem osiedla i mandat 100 PLN od SM. Działa to w każdym cywilizacyjnym kraju i powinno i u nas. Oczywiście warunkiem KONIECZNYM jest zapewnienie miejsc parkingowych petentom.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

ODPOWIEDZ