ROMAN CIEPIELA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
-
Autor tematu - Rhetor
Re: ROMAN CIEPIELA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?
To że kolega PO Karasiewicz dostał ciepłą posadkę w zamian za czynny udział w życiu partii to jedno. Lepsze jaja są takie:
05.03.2019r.
Kolejna zmiana organizacyjna dotyczy obszaru polityki społecznej. Z Wydziału Zdrowia i Polityki Społecznej wyodrębniano Referat Mieszkalnictwa, w wyniku czego powstał Wydział Mieszkalnictwa. Dyrektorem nowego wydziału została Teresa Ogrodnik.
http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/ta ... id,tm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Stworzono specjalny wydział, żeby przechować kolesia.
05.03.2019r.
Kolejna zmiana organizacyjna dotyczy obszaru polityki społecznej. Z Wydziału Zdrowia i Polityki Społecznej wyodrębniano Referat Mieszkalnictwa, w wyniku czego powstał Wydział Mieszkalnictwa. Dyrektorem nowego wydziału została Teresa Ogrodnik.
http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/ta ... id,tm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Stworzono specjalny wydział, żeby przechować kolesia.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Mnie to nie dziwi. Takich zmian będzie jeszcze zapewne kilka.
Jego wypowiedź jak go odwołali z mordu. Niech w końcu skończy się to kolesiostwo, bo tego wytrzymać nie mogę. Obie strony zmieniaja tylko stołki.Spodziewałem się dymisji. Ma ona dla mnie ewidentny podtekst polityczny. Kiedy zakładałem "Solidarność" robiłem to między innymi po to, by wszędzie nie byli obsadzani ludzie z PZPR. Teraz to wróciło, bo "swoich" upycha PiS - komentuje na gorąco Karasiewicz.
Ja żałuję, że w ZDiKu zdegradowali dyrektora Kluzę. Miał dobre spojrzenie na komunikację i na pewno nie byłby zwolennikiem cięć w kursowaniu autobusów, jakie przeprowadza magistrat.
Poczekajcie, zmiany na stołkach dyrektorskich i prezesowskich trwają i trwać jeszcze będą.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Nie znam Pana Kluzę, nie znam jego spojrzenia na komunikację.hurricane pisze:Ja żałuję, że w ZDiKu zdegradowali dyrektora Kluzę. Miał dobre spojrzenie na komunikację i na pewno nie byłby zwolennikiem cięć w kursowaniu autobusów, jakie przeprowadza magistrat.
Ale widzę miasto Tarnów w ostatnich latach i jako mieszkaniec to cieszę się że jest jakaś zmiana, nie wiem czy na lepsze ale czasem każda zmiana jest lepsza niż tkwienie w czymś co nie jest do końca fajne.
Mieć dobre pomysły nie zawsze jest zbieżne z bycie dobrym dyrektorem
Tak tylko dla celów statystycznych.
http://czastarnowa.ikac.pl/2019/06/04/b ... asiewicza/Zgłosiło się dwóch kandydatów. Komisja Rekrutacyjna w składzie:
Pan Roman Ciepiela – Prezydent Miasta Tarnowa – Przewodniczący Komisji,
Pani Dorota Krakowska – Zastępca Prezydenta do spraw Polityki Społecznej – Zastępca Przewodniczącego Komisji,
Pani Ewa Wrona – Dyrektor Wydziału Organizacyjnego Urzędu Miasta Tarnowa – Członek Komisji,
Pani Teresa Ogrodnik – pełniąca obowiązki Dyrektora Wydziału Mieszkalnictwa Urzędu Miasta Tarnowa – Członek Komisji,
Pani Mirosława Derlaga – inspektor w Referacie Organizacyjnym w Wydziale Organizacyjnym Urzędu Miasta Tarnowa – Sekretarz Komisji[
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
Autor tematu - Rhetor
A tymczasem:
Wniosek o nieudzielenie absolutorium prezydentowi Tarnowa został przegłosowany podczas wtorkowego posiedzenia komisji rewizyjnej stosunkiem głosów 4 do 2. Za dwa tygodnie nad nieudzieleniem Romanowi Ciepieli absolutorium za wykonanie budżetu, będą głosowali wszyscy radni.
Wniosek o nieudzielenie absolutorium prezydentowi Tarnowa został przegłosowany podczas wtorkowego posiedzenia komisji rewizyjnej stosunkiem głosów 4 do 2. Za dwa tygodnie nad nieudzieleniem Romanowi Ciepieli absolutorium za wykonanie budżetu, będą głosowali wszyscy radni.
Nowemu Sączowi zadłużenie w ciągu 3 ostatni lat spadło o 14 mln zł i wynosi nie całe 71 mln. Tarnów ma już 350 mln zadłużenia i jego wartość rośnie o 80 mln rocznie. W tym roku według planów ma być to około 550 mln. Pytanie tylko kiedy zadłużenie przekroczy pułap dochodów i miasto stanie się niewypłacalne.
Jest szansa na odwołanie jaśnie nam panującego. I to zupełnie legalnie bez wywozu na taczkach. Trzeba tylko oddać na niego głos.
http://www.rdn.pl/news/tarnowscy-radni- ... ndat-posla" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rdn.pl/news/tarnowscy-radni- ... ndat-posla" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Autor tematu - Rhetor
Liczę na rekordowy wynik. Pytanie co później się wydarzy. Kto kogo wystawi w wyborach.
Najbardziej mnie śmieszy to udawanie cnotki przez Robercika:
"Możliwy jest także start do niedawna radnego Roberta Wardzały z Koalicji Obywatelskiej, który został szefem tarnowskiego Klastra Przemysłowego."
Najbardziej mnie śmieszy to udawanie cnotki przez Robercika:
"Możliwy jest także start do niedawna radnego Roberta Wardzały z Koalicji Obywatelskiej, który został szefem tarnowskiego Klastra Przemysłowego."
Czyli każdy z nich może być nazwany oszustem, tak?
W końcu to jest oszustwo: "chcę być waszym radnym - głosujcie na mnie", a za chwilę "w sumie to nie chcę być waszym radnym - zamiast mnie będzie ktoś, na kogo nie głosowaliście. Ja chcę być posłem"
W końcu to jest oszustwo: "chcę być waszym radnym - głosujcie na mnie", a za chwilę "w sumie to nie chcę być waszym radnym - zamiast mnie będzie ktoś, na kogo nie głosowaliście. Ja chcę być posłem"
-
Autor tematu - Rhetor
Mają prawo oszukiwać. Ciekawszym jest to, że mieszkańcy mają prawo być oszukiwani i skrzętnie z tego prawa korzystając oddając głos na takich osobników.
Tylko jak to ma doprowadzić do zamiany Ciepieli na Wardzałę to ja nie wiem czy chcę takiej zamiany. PIS kandydata nie ma, wątpliwe jest aby Koprowski wystartował po raz kolejny, a Olszówka z Wardzałą mógłby przegrać.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
Autor tematu - Rhetor
Gdyby odpadł Ciepiela naturalnym kandydatem będzie Robercik. To będzie duża szansa dla ZP, pod warunkiem że wystawią kogoś sensownego, a nie starych pierdziochów. Wydaje mi się, że Pieczarka rozwaliłaby system.