Salon Mercedesa w Tarnowie?
Salon Mercedesa w Tarnowie?
Salon Mercedesa w Tarnowie
To być może jeden z efektów zakończonego ostatnio Forum Małych i Średnich Przedsiębiorstw. Jednym z gości imprezy, organizowanej po raz dziesiąty w mieście Leliwitów, był Sobiesław Zasada. Podczas kuluarowych rozmów do ulokowania inwestycji w Tarnowie zachęcał go prezes Tarnowskiego Klastera Przemysłowego Wojciech Seremet.- Mowa o salonie firmowym marki Mercedes Benz – dodaje.
- Rozmawialiśmy o możliwościach i potencjale miasta - tłumaczy prezes. Sobiesław Zasada osobiście lub jego przedstawiciele przyjadą ponownie do Tarnowa ocenić ewentualne lokalizacje pod inwestycję. Jak na razie rozważane były nieruchomości należące do Klastera Przemysłowego, oraz tereny inwestycyjne miasta przy ulicy Błonie.
Prezes Seremet zapowiedział poszukiwanie kolejnych dogodnych miejsc. Jest on pełen optymizmu co do pomyślnego zakończenia rozmów.
Za intermaks.pl
To być może jeden z efektów zakończonego ostatnio Forum Małych i Średnich Przedsiębiorstw. Jednym z gości imprezy, organizowanej po raz dziesiąty w mieście Leliwitów, był Sobiesław Zasada. Podczas kuluarowych rozmów do ulokowania inwestycji w Tarnowie zachęcał go prezes Tarnowskiego Klastera Przemysłowego Wojciech Seremet.- Mowa o salonie firmowym marki Mercedes Benz – dodaje.
- Rozmawialiśmy o możliwościach i potencjale miasta - tłumaczy prezes. Sobiesław Zasada osobiście lub jego przedstawiciele przyjadą ponownie do Tarnowa ocenić ewentualne lokalizacje pod inwestycję. Jak na razie rozważane były nieruchomości należące do Klastera Przemysłowego, oraz tereny inwestycyjne miasta przy ulicy Błonie.
Prezes Seremet zapowiedział poszukiwanie kolejnych dogodnych miejsc. Jest on pełen optymizmu co do pomyślnego zakończenia rozmów.
Za intermaks.pl
Don't PIS me offĄĄ
Ja się nie podniecam - po pierwsze na dziś nie planuję zakupu samochodu bo mi jest nie potrzebny a po drugie niegdy nie kupił bym Merca, są rdzewiejące i awaryjne - czasy słynnej "beczki" i 2 milionów kilometrów przejechanych dawno minęły.
Nie dawno niemiecka Dekra zrobiła raport 3 - 5 letnich samochodów - ku zdziwieniu Niemców od klasy E bardziej niezawodna okazała się .... TA DA Skoda Oktavia. Niemcy przecierali oczy ze zdumienia.
Jak salon powstanie - to dobrze - zawsze to rozwój miasta, podatki, zatrudnienie i tak dalej.
Nie dawno niemiecka Dekra zrobiła raport 3 - 5 letnich samochodów - ku zdziwieniu Niemców od klasy E bardziej niezawodna okazała się .... TA DA Skoda Oktavia. Niemcy przecierali oczy ze zdumienia.
Jak salon powstanie - to dobrze - zawsze to rozwój miasta, podatki, zatrudnienie i tak dalej.
Dokładnie - Skoda wzięła technologię od VW i ją dopracowała. Zauważ, że Fabia to półtorej Polo, Oktavia to półtorej Golfa. A że są stosunkowo nową marką, na dodatek mającą zszarganą opinię z czasów komunistycznych - to się muszą starć, bardziej niż inni.
Mercedes jedzie na marce - znajomy ma dostawcze Sprintery, Vito, Viano i wszystkie mu zardzewiały - po roku od zakupu w salonie. Masakra.
Mercedes jedzie na marce - znajomy ma dostawcze Sprintery, Vito, Viano i wszystkie mu zardzewiały - po roku od zakupu w salonie. Masakra.
Nie wiem jak z tym jest u innych producentów, ale Skoda wprowadziła w wybranych modelach i oczywiście za dopłatą system automatycznego parkowania "kopertą". Podjeżdżamy do wolnego miejsca, wciskamy guzik, czujniki skanują przestrzeń i po zaakceptowaniu parametrów (odpowiednio duża przestrzeń) samochód sam wykonuje parkowanie między 2 innymi pojazdami.
Nie widziałem tego, ale sprzedawcy u Bączka mówią, że to działa pod warunkiem, że tej przestrzeni jest dostatecznie dużo. Cokolwiek wprawny kierowca poradziłby sobie spokojnie z parkowaniem w mniejszej "dziurze", której system w skodzie już nie zaakceptuje.
Nie widziałem tego, ale sprzedawcy u Bączka mówią, że to działa pod warunkiem, że tej przestrzeni jest dostatecznie dużo. Cokolwiek wprawny kierowca poradziłby sobie spokojnie z parkowaniem w mniejszej "dziurze", której system w skodzie już nie zaakceptuje.
Taki system jest u wielu producentów. I u każdego tak jest, że człowiek zaparkuje ciaśniej. Powód jest prosty - bezpieczeństwo - wystarczy chwilowe zakłócenie czujników i po zupie na przykład : Hak w samochodzie - którego nie wyłapią czujniki. Znajomy ma Audi Q7 i tam też ma taki system i też nie zaparkuje tam gdzie człowiek się wciśnie.
Roberto, nie wiem co lepsze, tereny zielone zwane dalej klastrem przemysłowym wg zapewnień min. Jakuba "dynamicznie się rozrastające", czy jakiś salon, choćby Łady . Poza tym na tamtym gruncie salon jest jak w mordę strzelił .
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.