Ja nikogo nie oskarżam o żadną winę.Jan Kowalski pisze:Jeżeli w tym miejscu jest tylko jeden pas, to nie ma znaczenia, czy pani będzie zjeżdżała z ronda z jego prawej, czy lewej strony. Ubzdurałeś sobie, ze tam są dwa pasy, chociaż kilka osób i fakty pokazują, ze tak nie jest. Kierowca jadący za nią, najpierw zajechał na pas do skrętu w prawo (nie jechał nieczytelnie tylko popełnił wykroczenie), następnie zatrąbił, mimo iż nie było sytuacji zagrożenia (popełnił wykroczenie) następnie wjechał na powierzchnię wyłączoną sugerując swoim zachowaniem próbę wyprzedzania w miejscu niedozwolonym (kolejne wykroczenie). Tymczasem ty postanowiłeś forsować teorię, że winna jest kierująca pojazdem przed nim. Gwarantuję, że po zgłoszeniu tego filmu na policję to nagrywający dostałby kilka mandatów. Przestań propagować teorie niezgodne z przepisami.
Chcę tylko pokazać jak tak mały (ale widzę dla niektórych ciężki do zrozumienia) gest na drodze poprawia czytelność zachowań. Dwa pasy przytoczyłem tylko jako możliwość powstania przy pozostawieniu miejsca z prawej lub lewej strony. Często sami to robimy przy skręcie w lewo, ale przy skręcie w prawo jakoś widzę z tym problem. Powtarzam także że nie oceniam zachowania kierowcy Nagrywającego, chciałem zwrócić tylko uwagę na czytelność manewrów, której tutaj nie ma!. Nikogo za nic nie obwiniam, chciałem pokazać że w Tarnowie nie zwraca się na innych, zielony Tor pokazuje tylko jak powinno się przejechać przez rondo aby było to czytelne.
Dlaczego tak się boicie czytelnej jazdy??
Dlaczego przejeżdżanie przez to rondo (i nie tylko to) jest takie nerwowe??
Dlaczego nie może to być wszystko płynne czytelne dla wszystkich??
Czy tylko Ty i twój samochód jesteście na drodze??
Czy dla was przepis
jest czymś ostatecznym?Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy
Dla mnie sytuacja w której wjeżdżający na rondo od ul. Sitki i blokują przejazd jest czymś możliwym.
Wtedy jeżeli samochód ustawi się jak na obrazku to po jego prawej stronie może się zmieścić jeszcze jeden samochód (w przypadku kiedy wielkość samochodów na to pozwala). I teraz jakie zdziwienie jest czerwonego samochodu bo do jazdy na wprost pierwszeństwo ma samochód zielony.
Tłumaczenie że jest tylko jeden pas namalowany przy stłuczce nie przejdzie.