Przejrzałem sobie ten dokument, żeby zobaczyć na co miasto i UE może dać kasę.
Większość to po prostu remonty budynków,
ale jest kilka pozycji, które mnie po prostu ciekawią - co to za twory, co to ma być itd.
1) ta Grafitowa Aktywna Przestrzeń - Google nie zwraca NIC, a chyba powinno skoro z UE chcą pozyskać grubą kasę.
2) poz. 55 - Bulwary Wątok - Najświętszej Marii Panny - jakaś prywatna firma chce zdobyć dofinansowanie na to. Chciałbym wiedzieć co chcą tam zrobić
3) poz. 63 - Nowe przestrzenie Zdarzeń - ponad 4 miliony na coś przy Wątoku. Ale na co konkretnie?
4) poz. 84 - "Koci Zamek" - to jeszcze jest zabytek? Po tylu doróbkach i przeróbkach?
5) poz. 86 - "Nowy Świat - nowa jakość życia". Jakaś prywatna inicjatywa - tytuł mnie zaciekawił, ale oczywiście Google milczy. Jakiś tajemniczy projekt
6) poz. 96 - "Blok, podwórka, kamienica - ożywiła się dzielnica". Miasto z naszej kasy przeznaczyło na to 1,5 mln. Nic o tym programie w Tarnowie nie znalazłem, a 1,5mln + 2,5mln z UE to nie są małe pieniądze
7) poz. 110 - "Centrum Administracyjno-mieszkaniowo-usługowe" - firma GABO wyliczyła to na 80 mln! Jedyną informację o tym znalazłem na.... Agorze
wygląda to na teren "Pralfy"
poz. 125 "Sto róż Rynku" - 8mln - też jakiś tajny projekt
Jednak coś znalazłem - co prawda jedno, dwa zdania o niektórych projektach, ale lepsze to niż nic.
O Grafitowej Przestrzeni nadal cisza
http://www.rpo.malopolska.pl/download/p ... Tarnow.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ps: UE to jednak jest naiwniak. Jak z UE próbować uzyskać 60 mln na budowę bloku mieszkalnego? Wystarczy coś takiego:
"Centrum administracyjno-mieszkaniowo-usługowe,
z pulą mieszkań przeznaczonych dla ofiar przemocy w rodzinie i samotnych matek, zagospodarowanie terenów poprzemysłowych".