Czy Klaster trzeba jak najszybciej zaorać i zapomnieć ?
-
- Rhetor
Re: Czy Klaster trzeba jak najszybciej zaorać i zapomnieć ?
Na tarnow.net.pl Wardzała przeszedł samego siebie w trollowaniu.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
W temacie klastra.
Jakiś czas temu byłem w Kielcach - w ichniejszym Parku Technologicznym czy jakoś tak.
Zrobiłem zdjęcia z tabliczkami firm, które mają tam siedzibę. U nas w klastrze mozna zrobić podobne zdjęcie? Z podobną listą firm?
Podobnie jest w Rzeszowie - w okolicach Jasionki mają też taki 'klaster', tylko tam widać mnóstwo firm (produkcyjnych) i kolejne się budują na potęgę.
Dlaczego tam można a u nas nie? Co mają tamte miasta, że przyciągają firmy?
Kielce nie mają autostrady, która ponoć miała dać takiego kopa u nas, że hej. Nawet nie mają szybkich linii kolejowych.
Mam taką teorię z pogranicza fantastyki - może tam kadra zarządzająca takimi klastrami ma kompetencje?
Jakiś czas temu byłem w Kielcach - w ichniejszym Parku Technologicznym czy jakoś tak.
Zrobiłem zdjęcia z tabliczkami firm, które mają tam siedzibę. U nas w klastrze mozna zrobić podobne zdjęcie? Z podobną listą firm?
Podobnie jest w Rzeszowie - w okolicach Jasionki mają też taki 'klaster', tylko tam widać mnóstwo firm (produkcyjnych) i kolejne się budują na potęgę.
Dlaczego tam można a u nas nie? Co mają tamte miasta, że przyciągają firmy?
Kielce nie mają autostrady, która ponoć miała dać takiego kopa u nas, że hej. Nawet nie mają szybkich linii kolejowych.
Mam taką teorię z pogranicza fantastyki - może tam kadra zarządzająca takimi klastrami ma kompetencje?
-
- Rhetor
Ja widzę kilka przyczyn.
1) Ogłosili ogólnopolski konkurs i za duże pieniądze zatrudnili fachowca.
2) Nie mamy wystarczająco dużej ściany.
ps. Z racji rychłych wyborów do EP i parlamentarnych, stawiam dolary przeciw orzechom, że miasto zostanie oplakatowane reklamami TKP, których 80% powierzchni będzie zajmowała facjata żelowego Roberta. Obstawiam również wysyp listów intencyjnych, na których będą stada reporterów, żebyśmy wiedzieli, jak dobrym menadżerem jest nasz żużlowiec.
1) Ogłosili ogólnopolski konkurs i za duże pieniądze zatrudnili fachowca.
2) Nie mamy wystarczająco dużej ściany.
ps. Z racji rychłych wyborów do EP i parlamentarnych, stawiam dolary przeciw orzechom, że miasto zostanie oplakatowane reklamami TKP, których 80% powierzchni będzie zajmowała facjata żelowego Roberta. Obstawiam również wysyp listów intencyjnych, na których będą stada reporterów, żebyśmy wiedzieli, jak dobrym menadżerem jest nasz żużlowiec.
To może zróbmy listę firm z którymi nasz fachowiec może podpisać takie listy?
SpaceX
Google
Facebook
Tesla Motors
Boeing
Apple
Microsoft
SpaceX
Tesla Motors
Boeing
Apple
Microsoft
-
- Rhetor
Zapomniałeś o:
Samsung
Alibaba
Xiaomi
Huawei
Gazprom <--
Samsung
Alibaba
Xiaomi
Huawei
Gazprom <--
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Bardzo dobre pomysły i podpowiedzi dla Pana Wardzały, ode mnie coś na szybko, jeszcze przed wyborami dałoby się listy intencyjne podpisać i byłoby "po tarnowsku":
- PUK
- MPGK
- MZB
Trzy firmy, trzy konkrety na już. Do dzieła. Do tego jakiś inkubator, gniazdo czy inny start up i oczy mieszkańcom zbieleją.
- PUK
- MPGK
- MZB
Trzy firmy, trzy konkrety na już. Do dzieła. Do tego jakiś inkubator, gniazdo czy inny start up i oczy mieszkańcom zbieleją.
Info zasłyszane:
Jedna z firm będących w Klastrze dostała wypowiedzenie najmu, gdyż przestała być "nową" firmą, a tylko dla takich jest Klaster.
Jedna z firm będących w Klastrze dostała wypowiedzenie najmu, gdyż przestała być "nową" firmą, a tylko dla takich jest Klaster.
LOL Może chodziło o inkubator tylko ktoś coś przekręcił... Bo właśnie raczej ideą klastrów jest to że występuje transfer know-how między firmami... w przypadku młodych firm o zbytnim transferze mowy być nie może
Bądzmy spokojni. Stery misia... Stery Klastra przejmuje fachowiec. "Osoba o znanych kompetencjach, związana z biznesem."
-
- Rhetor
Szykujmy się na wysyp listów intencyjnych. Przeżyjmy to jeszcze raz.
To co się dzieje, to jest taka bezczelność i hucpa, że jak się o tym dowiedziałam, to nie znalazłam słów by to skomentować.
Miernoty, beztalencia, kolesiostwo i cwaniactwo rulez !
Miernoty, beztalencia, kolesiostwo i cwaniactwo rulez !
Uczą się od najlepszych - jak widać jest to niezależne od opcji politycznej.
Skutki POPISu. Jak na jakimś stołku nie siedzi koleś z PO to tylko dlatego, że siedzi tam koleś z PIS. I na odwrót
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Przeczytałem wywiad z Wardzałą w Gazecie Krakowskiej. Zacytuje fragment:
Ł,W: Proszę zapytać mieszkańca, czy wie, co to klaster.
Robert Wardzała: Trzeba będzie pomyśleć o kampanii informacyjnej. Dość odważna, przemyślana formuła, którą przyjąłem promując produkty w MRFP była mocno widoczna.
Szykujmy się na wysyp banerów z Robertem zachęcającym do odwiedzin klastera.
Ł,W: Proszę zapytać mieszkańca, czy wie, co to klaster.
Robert Wardzała: Trzeba będzie pomyśleć o kampanii informacyjnej. Dość odważna, przemyślana formuła, którą przyjąłem promując produkty w MRFP była mocno widoczna.
Szykujmy się na wysyp banerów z Robertem zachęcającym do odwiedzin klastera.
I, nie daj Boże, okaże się, że będzie na plakatach a już nie będzie szefem klastera