Parkowanie w Tarnowie
Re: Parkowanie w Tarnowie
Ale wiesz, że na piechotę też można się przemieszczać i nie trzeba podjeżdżać pod drzwi kawiarni, żeby potem do niej wejść?
Wobec prezydenta mam często krytyczne zdanie ale w tym przypadku ma mojego lajka.sybirak pisze:Na placu Kazimierza nie będzie już parkingu.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
eeee...nie wierzę...patrząc czasami co ludzie pod sklepami robią to wydaje mi się, że chętnie niektórzy by do niego wjechali:) A poważnie jakby odgraniczyli znacznie ruch w centrum to może więcej osób by zaczęło używać nóg do przemieszczania sięGoscinny pisze:Ale wiesz, że na piechotę też można się przemieszczać i nie trzeba podjeżdżać pod drzwi kawiarni, żeby potem do niej wejść?
Moje zdanie jest takie, Rynek, Plac Rybny, Plac Kazimierza, Katedralna, Wekslarska, Żydowska i Kapitulna powinny być wyłączone z ruchu. Natomiast ruch powinien być przywrócony na Wałowej w jednym kierunki. Po jednej stronie jezdnia a po drugiej np południowej parking. W ten sposób nie dość że ożywimy centrum to jeszcze zyskamy mnóstwo nowych miejsc parkingowych. Oczywiście Wałowa musiałaby zostać całkiem przebudowana.
Mnie pomysł bardzo się podoba ale coś mi tu nie pasuje - ani przed, ani w trakcie remontu nic nie było słychać o takich ograniczeniach. Czy były publikowane jakieś ostrzeżenia lub były prowadzone konsultacje?sybirak pisze:Na placu Kazimierza nie będzie już parkingu.
Bo zmiana jest na "plus" ale nie w takim stylu.
Na "plus" ale nie dla mieszkańców którzy tam mieszkają.
Moim zdaniem ścisły wjazd do rynku i przybocznych ulic tylko dla mieszkańców a plac Rybny jako parking dla mieszkańców.
Wałowa jako jednokierunkowa mogła by być dobrym pomysłem, ale warunkiem by był kierunek jazdy od Lwowskiej/Szerokiej w kierunku Krakowskiej, co aby nie było to skróceniem przejazdu z Krakowskiej na Lwowską.
Moim zdaniem ścisły wjazd do rynku i przybocznych ulic tylko dla mieszkańców a plac Rybny jako parking dla mieszkańców.
Wałowa jako jednokierunkowa mogła by być dobrym pomysłem, ale warunkiem by był kierunek jazdy od Lwowskiej/Szerokiej w kierunku Krakowskiej, co aby nie było to skróceniem przejazdu z Krakowskiej na Lwowską.
Były takie piękne stare czasy kiedy tak było i na Wałowej jezdziła linia nr.9 i parkingi były i przystanek na wysokości Goldhamera potem na PL.Sobieskiego i Krakowską w dół miasto żyło ....a teraz to padaka totalna .aaee pisze:
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
I pięć samochodów na krzyż w całym Tarnowie. Ech... łza się w oku kręci!Kulfon pisze:
Były takie piękne stare czasy kiedy tak było i na Wałowej jezdziła linia nr.9 i parkingi były i przystanek na wysokości Goldhamera potem na PL.Sobieskiego i Krakowską w dół miasto żyło ....a teraz to padaka totalna .
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
I kolejki, bo mają rzucić szynkę i boczek... Piękne czasy - a jak zamknęli Wałową to się pogorszyło.
kato na całej Wałowej był parking pomimo twoich ''5 samochodów'' - no to było lepiej czy gorzej ?
Gościnny gdzie w swoim poście wychwalam kolejki czy tamten system ? Wyskakujesz ni z gruchy ni z pietruchy chyba tylko po to żeby komuś dokuczyć jak byś był w gimnazjum to bym ręką machnął ale ty to już bliżej emerytury jesteś chyba ?
Polecam filmik z tamtych czasów i niech sobie każdy sam wyrobi zdanie .
https://www.youtube.com/watch?v=E5DvuJGbCHg" onclick="window.open(this.href);return false;
Gościnny gdzie w swoim poście wychwalam kolejki czy tamten system ? Wyskakujesz ni z gruchy ni z pietruchy chyba tylko po to żeby komuś dokuczyć jak byś był w gimnazjum to bym ręką machnął ale ty to już bliżej emerytury jesteś chyba ?
https://www.youtube.com/watch?v=E5DvuJGbCHg" onclick="window.open(this.href);return false;
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Dla kilku samochodów? Pewnie lepiej.Kulfon pisze:kato na całej Wałowej był parking pomimo twoich ''5 samochodów'' - no to było lepiej czy gorzej ?
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
A jednak zmiana parkowania będzie dyskutowana: http://tarnow.pl/Dla-mieszkancow/Aktual ... -w-centrum. 1 kwietnia - prezydent kończąc spotkanie powinien powiedzieć ciche "Prima aprillis"
Miejsca parkingowe i zmiana organizacji ruchu w centrum:
http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/ta ... id,tm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/ta ... id,tm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziś jak co miesiąc udałem się do Urzędu Skarbowego na Solidarności. Jak co miesiąc znaleźć miejsce parkingowe to nie taka prosta sprawa. No ale jest zaprakowałem po kilku minutach poszedłem i w 5 minut załatwiłem co załatwić miałem. Wsiadłem przejeżdżam obok Urzędu kierując się w strony wyjazdu na Nowy Świat.
I nagle widzę strażników porządku ze SM wlepiających mandaty za złe parkowanie... szczerze mówiąc jak parkowania na zakazach nie uznaję tak w tym wypadku nasi strażnicy powinni ruszyć głową. Przecież całą sytuacja spowodowana jest faktem, że parking dla petentów US i UW jest zajmowany przez pracowników Urzędu Miasta, szkoły i **** wie kogo jeszcze kto z tymi placówkami nie ma nic wspólnego. A jak byk na wjeździe stoi znak... Parking dla interesantów na czas załatwienia spraw.
I teraz SM powinna stać i legitymować po 15:30 każdego kto wyjeżdża z parkingu i dawać mu mandat za nieprzestrzeganie znaku B-1.
I nagle widzę strażników porządku ze SM wlepiających mandaty za złe parkowanie... szczerze mówiąc jak parkowania na zakazach nie uznaję tak w tym wypadku nasi strażnicy powinni ruszyć głową. Przecież całą sytuacja spowodowana jest faktem, że parking dla petentów US i UW jest zajmowany przez pracowników Urzędu Miasta, szkoły i **** wie kogo jeszcze kto z tymi placówkami nie ma nic wspólnego. A jak byk na wjeździe stoi znak... Parking dla interesantów na czas załatwienia spraw.
I teraz SM powinna stać i legitymować po 15:30 każdego kto wyjeżdża z parkingu i dawać mu mandat za nieprzestrzeganie znaku B-1.
-
- Rhetor
Jedyna możliwość to wprowadzenie parkingu płatnego z darmową pierwszą godziną. Szybko okazałoby się, że jednak jest tam mnóstwo miejsca dla petentów zarówno tego budynku, jak i Mickiewicza i Nowej.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.