Pomysły na promocje Tarnowa

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Szybszy
Obywatel
Kontakt:

Post autor: Szybszy »

Jakub Kwaśny pisze:
"TarnUFF - nam możesz zaUFFać " ;) hehe
"TarnUFF jak gorąco!"
"Gorące TarnUFFianki" :P

WSK
Prytan

Post autor: WSK »

Moja koncepcja promocji Tarnowa, to zatrudnić Wołoszańskiego i wykupić odcinek w tvp sensacje XX wieku o pierwszym niepodległym mieście :mrgreen:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

WSK pisze:zatrudnić Wołoszańskiego
Już widzę radnych PiSu jak zatrudniają do promocji miasta agenta ;)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/bip/ Jak widzicie miasto już sie wzięło do roboty. Ogłosili przetarg na koszulki :lol: Jakieś ciekawe projekty???

Wzięli się także na promocję samych siebie :
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/bip/ Program pt."Popatrzcie ile robimy dla Was drodzy Tarnowianie"

A tak przy okazji promocji. Widzieliście nową elewację budynku MZB przy ul Waryńskiego? To ten budynek, który widzicie patrząc na przód pomnika pierwszego transportu do Auschwitz. Polecam!!!! Czegoś tak koszmarnego nie widziałem od lat. Jak przepuścił to architekt miejski to dla mnie jest niepojęte.
Powinni to pokazać w wiadomościach!Lepszej "promocji" miasto nie może mieć. Najpierw Mościkie Centrum Kultury a teraz to . MAKABRYŁA do potęgi ENTEJ!!!!!!!!!!!!
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Deto w ekstraklasie gra Klich, tylko że w Cracovii i jest z Tarnovii. :mrgreen:

W Kocham Cie Polsko było 10 miejsc wartych polecenia obcokrajowcom wg. sandażu chyba OBOPu. Oczywiście 1. Krakow, 2. Warszawa... były Częstochowa, Puszcza Białowieska, Tatry, Mazury... ale na tej liście znalazły sie Wieliczka i Zamość! ;) Tarnów pewnie byłby gdzieś przy Gliwicach i Bytomiu. ;)

Promujmy się przez tą wielokulturowość, szczególnie Romską, wiadomo przecież jak są odbierani cyganie w kraju i Europie - normalni złodzieje przybyli z Rumunii okradający ludzi przy bankomatach, na dworcach i ulicach.

Biegun ciepła już bardziej jest zgodny z prawdą. I tak to jest mdłe, Tarnów jest kojarzony z Azotami, przemysłem, chemią i do tego ze sportem żużlowym - czyli też dla przeciędnego człowieka z hałasem, silnikiem, dymem. ;) Zdecydowanie bardziej niż z zabytkami.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Awatar użytkownika

kisiello
Prytan

Post autor: kisiello »

panowie, tak nawiasem
czy jest gdzieś dostępne studium uwarunkowania i kierunków zagospodarowania.. w normalnej jakości? szukałem na forum bezskutecznie, a to na tarnow.pl to kompromitacja.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

extremal pisze:Deto w ekstraklasie gra Klich, tylko że w Cracovii i jest z Tarnovii.
Promujmy się przez tą wielokulturowość, szczególnie Romską
No i żydowską ;)

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ja bym wolał być monokulturowy, zamiast dzielić się kulturą z cyganami. Ich folklor to jedno, a rzeczywistość to drugie.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Kolega kilka dni temu uczestniczył w "zderzeniach kultur". Znaczy się 2 cyganów mu telefon ukraść chciało.

Kończąc z wybitym palcem i bliznami na łokciu pokazał im co myśli o wielokulturowości...

P.S. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy kiedyś dali w gębę cyganowi, który myślał, że jest panem dzielnicy.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

No no, jakie ostre słowa padają z klawiatur "liberałów" :P. Keleos, powiem Ci że my to i tak mamy (w Tarnowie) spokój. Popytaj ludzi co sie działo w Dębicy, albo u nas na rynku 15 lat temu. Już władza (no możne nie władza bo ma w tym interes) zapomniał/li jak wieczorne przejście przez rynek kończyło się wpier....lem od naszych wspaniałych wielokulturowych i TOLERANCYJNYCH ........ nie będę kończył ordynarnie.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

trix, myślisz, że jak się ich przeniosło to się uspokoili? Po prostu inne rejony stały się bardziej niebezpieczne.

trix
Rhetor

W Dębicy sie uspokoili, przedtem mieszkali obok siebie byli silni w "kupie", po tym jak podpalili własne mieszkania żeby dostać nowe (ciekawe co na to zwykły podatnik który musi zapier...ć pół życia żeby sobie mieszkanie czy dom kupić) porozdzielali ich po różnych zakamarkach miasta. W Tarnowie z rynkiem zrobili to samo.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

trix, no i przenieśli ich do "baraków" na Krzyskiej - hurtem. I dalej są w kupie.

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

Będąc na stażu poznałem super dziewczynę, cygankę, pracowała o wiele lepiej niż inni, bardzo ambitna i sympatyczna osoba, miała cel w życiu i wcale nie miała łatwo.
Inna sytuacja to gdy do sklepu komputerowego, w którym pracowałem przyszła pani z MOPS wraz z romskim nastolatkiem, zamówili zestaw za ponad 4k PLN (typowo edukacyjny sprzęt :mrgreen: ), po miesiącu do serwisu z w/w kompem wchodzi łysy koleś, bynajmniej nie wyglądający na cygana i mówi, że Windows nie działa, pytam o kartę gwar. ew. FV, niestety nie miał, przyznał, że kupił go okazyjnie za ok 1k PLN :shock: .
Myślę, że winny jest system pomocy społecznej, dając im specjalne przywileje odbiera chęć na stanie się lepszymi.

trix
Rhetor

Goscinny, ale: są poza "miastem", cześć jest gdzieś koło tuchowskiej (taki jeden aktywny że tak powiem rozbójniczo ) cześć się wyniosła gdzie indziej, cześć do anglii itp, ale to nie znaczy że problem znikł całkowicie.

ODPOWIEDZ