"Doradzać".Jan Kowalski pisze:Co taki Ciepiela mógłby robić w prywatnej firmie, skoro od 30 lat zasiada tylko na stanowiskach publicznych.
Tacy doradcy prowadzą DG i wystawiają faktury na usługi doradcze.
"Doradzać".Jan Kowalski pisze:Co taki Ciepiela mógłby robić w prywatnej firmie, skoro od 30 lat zasiada tylko na stanowiskach publicznych.
O... i to jest kwintesencja naszej władzy. Żyją w swoim świecie i dostępnymi środkami mamią wyborców do kolejnego zagłosowania na nich. I tak się to kręci i toczy. I nadal nie mam pojęcia jak 22 tyś mieszkańców Tarnowa dało się tak zaślepić by zagłosować tak jak zagłosowali.Jan Kowalski pisze:Nie chce mi się szukać, więc zacytuję z głowy. Ciepiela podczas jakiegoś wywiadu, albo debaty został zapytany, o tych wszystkich "fachowców" z urzędu marszałkowskiego w kontekście zmiany władzy powiedział z sarkazmem, że przecież takich specjalistów to PiS nie wyrzuci. jak widać dobry specjalista zawsze znajdzie zatrudnienie... u kolegi na garnuszku społeczeństwa. Należy sobie uświadomić, że oni nic nie potrafią, bo sa od tak dawna oderwani od rzeczywistości pozaurzędowej. Co taki Ciepiela mógłby robić w prywatnej firmie, skoro od 30 lat zasiada tylko na stanowiskach publicznych. Niech idzie do prywatnego przedsiębiorstwa i zarobi kilkanaście tysięcy.
To była vice-prezydent Krakowa ds. edukacji. Odwołana po tej kadencji, dostała fuszkę w jakieś spółce chyba MPEC na stanowisku główny ekonomista. Ogólnie rzecz ujmując jest dr nauk ekonomicznych, więc ta praca mniej więcej w tym w czym jest wykształcona. Ukończyła mgr z filozofii. Doktorat ponoć z energetyki.LordRuthwen pisze:Kim jest pani Król? Tak z ciekawości.
Napisałem: "niektórzy lekarze nie wiedzą nawet w którym gabinecie w danym dniu będą przyjmować". Nie napisałem wszyscy. To raz. Kare dostali po kontroli wszystkich zakresów placówki. Czyli ocena ogólna działalności to były stwierdzone nieprawidłowości.To dwa. A trzy: Co do partnerki Pana B. - to napisał nawet Kurier Tarnowski więc nie musiałem dociekać zbytnio. Żeby nie było-nie zarzucam nikomu działań bezprawnych w zakresie wyboru osób czy ich zatrudniania. To się odbywa zawsze lege artis. Ale pokazuję, że zasady doboru są conajmniej nieetyczne i nie wynikają zawsze z kwalifikacji osób.andy pisze:Mr Greenback, moje źródła mówią podobnie [W nagroda za zwrot dofinansowania UE,dostajesz nową cieplutką posadę], choć z tym nieładem to trochu przesadzone. Chodzę tam do lekarza i przyjmują w tych samych pokojach od lat.
Możliwe. Pani Kawa jest kojarzona z sympatyzowaniem ze środowiskiem PO, choć nepotyzmu w tej sytuacji zupełnie brak. A to, że dzięki niej CSM super funkcjonuje to przecież nieistotne. Ktoś w PSi w ma w rodzinie siostrę, kuzynkę, żonę , której ukryte talenty nie nie zostały jeszcze zagospodarowane.LordRuthwen pisze:Mi się też obiło o uszy o nowej zastępcy dyrektor w CSM (Centrum Sztuki Mościce). Takoś jakoś słyszałem, że pani jest z nadania a nie z konkursu, została już namaszczona na kolejnego dyrektora i przychodzi z jakiejś instytucji w Krakowie, nie przypomnę sobie nazwy, ale blisko związanej z urzędem marszałkowskim.
Naprawdę? Ja akurat uważam, że Kawa jest fatalną dyrektorką i nic, z wyjątkiem kina i Świerczkowiaków w CSM się nie dzieje.Mr Greenback pisze: A to, że dzięki niej CSM super funkcjonuje to przecież nieistotne.