Rada Miejska 2018-2023
Re: Rada Miejska 2018-2023
Z tym językiem to wcale nie trzeba daleko szukać. Jest tutaj na forum jeden taki przypadek, który notorycznie używa skandalicznego języka od lat, bez reakcji administracji.
Inny przypadek też dawniej był aktywny, ale ostatnimi czasy sam się na szczęście uciszył.
Inny przypadek też dawniej był aktywny, ale ostatnimi czasy sam się na szczęście uciszył.
Takie fora jak to także służą i przyczyniają się do zwiększenia podziałów i nienawiści - wylewa się tutaj hektolitry pomyj na każdego. Adamowicz zginął przez wojnę polsko-polską, którą rozkręcił do granic absurdu PIS. PO też jest winne, ale to wina 80% do 20%.
Wariat odebrał ten przekaz i sobie w chorej głowie nakręcił, że to PO i Adamowicz jest jego wrogiem i przyczynkiem każdego zła - tak jak to Rachoń i Kurski codziennie pieprzą w TVP a politycy PIS powtarzają do znudzenia. Tacy wariaci są podatni na takie programowanie - chyba każdy to rozumie.
Wariat odebrał ten przekaz i sobie w chorej głowie nakręcił, że to PO i Adamowicz jest jego wrogiem i przyczynkiem każdego zła - tak jak to Rachoń i Kurski codziennie pieprzą w TVP a politycy PIS powtarzają do znudzenia. Tacy wariaci są podatni na takie programowanie - chyba każdy to rozumie.
-
- Rhetor
1. To forum jest moderowane i nie ma tu hektolitrów pomyj. Są spory merytoryczne, czasami ostre, ale nikt nie używa języka nienawiści.murks pisze:Takie fora jak to także służą i przyczyniają się do zwiększenia podziałów i nienawiści - wylewa się tutaj hektolitry pomyj na każdego. Adamowicz zginął przez wojnę polsko-polską, którą rozkręcił do granic absurdu PIS. PO też jest winne, ale to wina 80% do 20%.
2. Jest wiadomo z jakiego powodu zginął Adamowicz i dorabianie do tego polityki jest słabe i służy tylko eskalowaniu zła.
3. Skąd masz statystyki winy 80:20? Podaj jakieś źródło, chętnie się zapoznam.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Nie przesadzajmy z tą nienawiścią bo niedługo każdą dyskusję da się pod to podciągnąć. Po drugie hejt hejtem a określone działania swoją drogą. Najpierw była moda aby za przemoc obwiniać agresję w filmach, potem w grach a obecnie w języku politycznym. Tymczasem od wypisywania czy wygadywania na prawdę ostrych komentarzy podpadających pod hejt (których oczywiście nie popieram) do określonych działań daleka droga. Łatwo powiedzieć, że za zbrodnię odpowiada hejt i nienawiść w mediach, tuszuje to jednak banalną prawdę, że odpowiada przede wszystkim sprawca.
Inną sprawą, jest to co wypisywano i robiono po tym zdarzeniu, Pawłowicz, wiadomości TVP, czy też początkowe komentarze na profilu Marszu Niepodległości na FB (usunięte i wyraźnie potępione przez prowadzących) to dno dna. Obstawiam, że w ciągu kilku najbliższych dni dołączą do tego żenującego spektaklu politycy tak z jednej jak i drugiej strony.
Inną sprawą, jest to co wypisywano i robiono po tym zdarzeniu, Pawłowicz, wiadomości TVP, czy też początkowe komentarze na profilu Marszu Niepodległości na FB (usunięte i wyraźnie potępione przez prowadzących) to dno dna. Obstawiam, że w ciągu kilku najbliższych dni dołączą do tego żenującego spektaklu politycy tak z jednej jak i drugiej strony.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Tu bym był ostrożny w bagatelizowaniu tej kwestii, z tego, co czytam tu i ówdzie to w kiciu w telewizji puszczają tylko reżymową TVP, więc codziennymi przekazami dnia można się nakręcić... Ale to nie temat w tym temacie.Jan Kowalski pisze: 2. Jest wiadomo z jakiego powodu zginął Adamowicz i dorabianie do tego polityki jest słabe i służy tylko eskalowaniu zła.
-
- Rhetor
Wiem. Czytałem już tę złota myśl Czuchnowskiego. Natychmiast ktoś odbił piłeczkę podając statystyki wyborcze z więzień w Polsce. Morderca siedział w więzieniu za napady na banki. W jego mniemaniu wyrok był za wysoki więc poczucie winy kierował w stronę rządzących Gdańskiem - w tym wypadku akurat taką, a nie inną partię. Wczoraj czytałem ciekawy komentarz strażnika więziennego. W skrócie mówił on o tym, że życie w więzieniu stoi w całkowitym oderwaniu od rzeczywistości. Tam twoje obowiązki ograniczają się do zameldowania rano i wieczór. w realnym życiu trzeba pracować, płacić rachunki, kupować jedzenie. jeżeli ktoś odnalazł się w rzeczywistości więziennej, to powrót tam jako sławny morderca zapewni mu spory splendor. Jednym słowem facet dał upust swoim frustracjom i jednocześnie wraca jako ktoś szanowany do swojej więziennej rzeczywistości.
Jeśli chodzi o naszą rzeczywistość to zgadzam się z defekatorem, że już mieliśmy próbkę tego co czeka nas za kilka dni i to zarówno ze strony Pawłowicz, czy TVP, jak i pułkownika Mazguły, czy Durczoka. W niedzielę obeschną łzy, a od poniedziałku zacznie się wzajemne rozliczanie.
Jeśli chodzi o naszą rzeczywistość to zgadzam się z defekatorem, że już mieliśmy próbkę tego co czeka nas za kilka dni i to zarówno ze strony Pawłowicz, czy TVP, jak i pułkownika Mazguły, czy Durczoka. W niedzielę obeschną łzy, a od poniedziałku zacznie się wzajemne rozliczanie.
Zapewne tak będzie, z uwagi na rok wyborczy podejrzewam, że będzie jeszcze ostrzejsze niż zwykle...Jan Kowalski pisze:...od poniedziałku zacznie się wzajemne rozliczanie.
Panowie, wątek ten to Rada Miejska 2018-2023 Proszę o przeniesienie dyskusji w inne miejsce.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ta część dyskusji powinna być w odrębnym wątku.
Akurat na to forum lubię zaglądać bo jest wiele wpisów ciekawych, bieżących i rozsądnych. Ukłony dla piszących i moderatorów.
Co do wpisu Pana Czuchnowskiego o TVP w więzieniu to pojawił się dość szybko, narobił wiele złego i wielu ludzi w to wierzy bądź widzą, że może być im to pomocne i podają dalej. Na TT Służba Więzienna podała, iż w ZK Malbork wybór jest spory i jest tam wiele stacji w tym TVP i TVN, co ciekawe jest TVN 24 a nie ma TVP Info. Informacja ta została podana wczoraj wieczorem ale póki co dalej przebija się wolniej niż tweet red. Czuchnowskiego. Np. Pan R. Wardzała podaje na swoim profilu Facebook, za pośrednictwem Soku z Buraka info o TVP w więzieniu, bez refleksji byle poszło dalej. Czy od osób publicznych jak Pan Wardzała nie powinniśmy wymagać więcej, trochę dystansu i odpowiedzialności? Czy po sprostowaniu możemy oczekiwać, słów że "podawanie dalej" było niepotrzebne? Inna sprawa, że takie informacje są na pierwszy rzut oka tak mało wiarygodne a mimo to wielu odbiorców w nie wierzy. Szkoda, bo tylko okopujemy się dalej zamiast próbował wychodzić z dołka.
Ostatnie, myślałem, że pomysły PiS i Pana Koprowskiego o zmianach nazw ulic więcej nauczyły właśnie takich młodych polityków jak Pan Wardzała a tu mam deja vu.
Akurat na to forum lubię zaglądać bo jest wiele wpisów ciekawych, bieżących i rozsądnych. Ukłony dla piszących i moderatorów.
Co do wpisu Pana Czuchnowskiego o TVP w więzieniu to pojawił się dość szybko, narobił wiele złego i wielu ludzi w to wierzy bądź widzą, że może być im to pomocne i podają dalej. Na TT Służba Więzienna podała, iż w ZK Malbork wybór jest spory i jest tam wiele stacji w tym TVP i TVN, co ciekawe jest TVN 24 a nie ma TVP Info. Informacja ta została podana wczoraj wieczorem ale póki co dalej przebija się wolniej niż tweet red. Czuchnowskiego. Np. Pan R. Wardzała podaje na swoim profilu Facebook, za pośrednictwem Soku z Buraka info o TVP w więzieniu, bez refleksji byle poszło dalej. Czy od osób publicznych jak Pan Wardzała nie powinniśmy wymagać więcej, trochę dystansu i odpowiedzialności? Czy po sprostowaniu możemy oczekiwać, słów że "podawanie dalej" było niepotrzebne? Inna sprawa, że takie informacje są na pierwszy rzut oka tak mało wiarygodne a mimo to wielu odbiorców w nie wierzy. Szkoda, bo tylko okopujemy się dalej zamiast próbował wychodzić z dołka.
Ostatnie, myślałem, że pomysły PiS i Pana Koprowskiego o zmianach nazw ulic więcej nauczyły właśnie takich młodych polityków jak Pan Wardzała a tu mam deja vu.
Zbyt wiele wymagasz. Nie oczekuj rzetelności czy precyzji od ludzi, którzy żyją z polityki i dla których tendencyjne przedstawianie rzeczywistości oraz tani populizm to podstawa egzystencji.Elefem pisze:Np. Pan R. Wardzała podaje na swoim profilu Facebook, za pośrednictwem Soku z Buraka info o TVP w więzieniu, bez refleksji byle poszło dalej. Czy od osób publicznych jak Pan Wardzała nie powinniśmy wymagać więcej, trochę dystansu i odpowiedzialności? Czy po sprostowaniu możemy oczekiwać, słów że "podawanie dalej" było niepotrzebne?
Niestety, ale liche treści ukierunkowane na sterowanie emocjami sprzedają się dobrze u niewyrobionych odbiorców. I tylko dziwić się można, że ludzie aspirujący do współczesnej "elity" tak ochoczo posługują się takimi narzędziami. Głupi efektowny "mem" zazwyczaj wygrywa z głębszą analizą problemu.
-
- Rhetor
Widziałem jak ktoś mu pod tym wpisem wkleił informację o tym, ze w więzieniach wygrywa PO, ale zgodnie z polityką prawdy i miłości komentarz zniknął i ... to jest właśnie moment w którym martwię się, czy modna teraz walka z mową nienawiści nie zamieni się w cenzurę polityczną.
Ponoć w więzieniach wygrywa PO a w szpitalach psychiatrycznych PIS. I oto mamy ową wspomnianą wcześniej, głębszą analizę problemu, nieukierunkowaną wcale na sterowanie emocjami wśród niewyrobionych odbiorców
Natomiast obawy o cenzurę polityczną są z pewnością nieuzasadnione - moda na walkę z mową nienawiści skończy się najpóźniej do połowy przyszłego tygodnia.
Natomiast obawy o cenzurę polityczną są z pewnością nieuzasadnione - moda na walkę z mową nienawiści skończy się najpóźniej do połowy przyszłego tygodnia.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Dokładnie tak. Jeszcze była informacja, że w więzieniu jednak odbierają TVN24... i tym sposobem domino leci. Rzecz w tym, że taka szybka riposta uświadamia idiotyzm samego założenia. Zobaczysz, że takie perełki będą wypływały i będą traktowane jak święty graal. Mam wrażenie, że walka z mową nienawiści przeistoczy się w taką groteskę, że będziemy wszyscy nią .... Dzisiaj mi mignął fajny mem: Jak ty nie zgadzasz się z moimi poglądami to jest mowa nienawiści, a jak ja z twoimi to jest wolność słowa
Jan Kowalski pisze:Mam wrażenie, że walka z mową nienawiści przeistoczy się w taką groteskę, że będziemy wszyscy nią .... Dzisiaj mi mignął fajny mem: Jak ty nie zgadzasz się z moimi poglądami to jest mowa nienawiści, a jak ja z twoimi to jest wolność słowa
A najbardziej poszkodowani na końcu okażą się politycy, których ciężkiej i ofiarnej pracy nie jest w stanie docenić ciemny lud.
-
- Rhetor
Żeby wrócić do tematu... Pojawiły się dwie sprawy, godne odnotowania tutaj na przyszłość.
1. Robert Wardzała wpadł na pomysł, żeby jedną z ulic w Tarnowie nazwać na pamiątkę zamordowanego prezydenta.
2. Tomasz Olszówka chce zaproponować systemowe wprowadzenie do szkół lekcji z przeciwdziałania mowie nienawiści i hejtowi.
1. Robert Wardzała wpadł na pomysł, żeby jedną z ulic w Tarnowie nazwać na pamiątkę zamordowanego prezydenta.
2. Tomasz Olszówka chce zaproponować systemowe wprowadzenie do szkół lekcji z przeciwdziałania mowie nienawiści i hejtowi.