Miasto NIE PRZYJAZNE rowerzystom-[[email protected]]
Re: Miasto NIE PRZYJAZNE rowerzystom-[[email protected]]
Obowiązek jazdy pseudo-DDR można olać gdy nie ma zakazu jazdy na jezdni a śmieszka jest po lewej stronie drogi, gdyż obowiązują jedynie znaki ustawione po prawej (z wyjątkiem drogi jednokierunkowej). W dodatku taki znak po lewej może zasłonić jakiś pojazd. Ale takich miejsc jest niewiele, właśnie dlatego że poustawiano całą masę tych zakazów.
Dokładnie, ale są i inne obejścia żeby jechać jezdnią.
Ulica Słoneczna - już zaczęło się kombinowanie albo nastąpił brak konsekwencji w oznakowaniu. W ciągu rowerowo-pieszym widnieje znak końca ścieżki rowerowej na wysokości banku Santander, ale!!!!! jadąc np autem od banku masz znak że przecinasz przejazd rowerowy plus opuszczenie strefy zamieszkania a jadąc od Słonecznej znak wjazdu w strefę zamieszkania po zmianie kierunku jazdy. Czyli dla nie kumatych - auta maja obowiązek ustąpić pierwszeństwa wszystkim, którym przecinają drogę poruszania. ZDiK - konsekwencja w oznakowaniu nie jest zbrodnią a błogosławieństwem. Proszę o wymalowanie w tym miejscu przejazdu dla rowerów i odpowiednie oznakowanie tego przejazdu. Kostkę też można malować. Kostka nie poczuje się zbeszczeszczona
I mój wczorajszy post jest już nieaktualny - przejazd wymalowany na razie w połowie. Znaki też zmienione.
Ciut lepiej niż było dotychczas.
Ciut lepiej niż było dotychczas.
- Załączniki
-
- IMG-20181030-WA0001.jpg (184.76 KiB) Przejrzano 7633 razy
-
- IMG-20181030-WA0000.jpg (161.64 KiB) Przejrzano 7633 razy
czy kawałek dalej przy Bitwy o Wał Pomorski również zmienili organizację i wymalowali przejazd?
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Tak - na ten moment od Jana Pawła aż do ronda przy Tesco nie trzeba zsiadać z roweru - przyjemnie.
-
- Rhetor
Ciekawe kiedy będzie można przejechać ścieżką obok domu Ciepieli. Pod latarnią jest...
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Ja te malowane przejazdy nazywam - "PRZEJAZDY św. PIOTRA" To analogia do przejazdów kolejowych bez zapór- tam jest krzyż św. Andrzeja.
Na takim malowanym św. Piotr ma cię w opiece bo w miarę widoczne miejsce, że można się spodziewać rowerzysty, ale tam gdzie są przejazdy, ale bez podkładu malarskiego to trzeba wzdychnąć do św. Piotra żeby bezpiecznie przejechać.
Pytanie tylko dlaczego dopiero teraz i to przed wyborami a nie po wyborach w 2014
PRZEZ 4 LATA URZĘDOWANIA p. CIEPIELI W SPRAWACH ROWEROWYCH NIE ZOSTAŁO NIC ZROBIONE
Na takim malowanym św. Piotr ma cię w opiece bo w miarę widoczne miejsce, że można się spodziewać rowerzysty, ale tam gdzie są przejazdy, ale bez podkładu malarskiego to trzeba wzdychnąć do św. Piotra żeby bezpiecznie przejechać.
Pytanie tylko dlaczego dopiero teraz i to przed wyborami a nie po wyborach w 2014
PRZEZ 4 LATA URZĘDOWANIA p. CIEPIELI W SPRAWACH ROWEROWYCH NIE ZOSTAŁO NIC ZROBIONE
A żeby tylko przejechać. Na klikowskiej raz przejeżdżałem to jeden sebix najpierw mnie obtrąbił, następnie opieprzył (delikatnie mówiąc) że przez przejście się przeprowadza, a jak mu odpowiedziałem żeby kupił okulary bo znaków chyba nie widzi to zajechał drogę, wyskoczył i próbował walnąć, na szczęście nie sięgnął.
Jestem za maksymalnymi ułatwieniami dla rowerzystów, ale jeżeli o tranzytowe drogi (w nawiązaniu to tego napisali Leon i gnite)to jednak przed niektórymi przejazdami na DR powinny stanąć znaki ustąp pierwszeństwa, a najlepiej światła z przyciskiem. Nasi mądrzy urzędnicy nie odkryli jeszcze, ze DR-y można znakować jak każdą inna drogę.
Takie cudo powstało przy lasku Lipie - wiata, grill i stacja naprawy rowerów. Nigdzie jednak nie znalazłem tabliczki informującej kto był inwestorem.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
MOR w ramach EuroVelo 4. Zgaduję, że inwestorem jest Województwo Małopolskie.
https://www.malopolska.pl/narowery/tras ... malopolska
Dokładnie, taki sam powstaje (albo już powstał) w Wierzchosławicach obok Centrum Kultury Wsi Polskiej (EV4 ma przebiegać tam serwisówką wzdłuż A4), a podobne wiaty można spotkać również wzdłuż VD (Glów) czy WTR (Ujście Jezuickie).6k6 pisze:MOR w ramach EuroVelo 4. Zgaduję, że inwestorem jest Województwo Małopolskie.
w końcu się doczeamy przjadu
W przebiegu trasy przez Tarnów, cały czas mnie zastanawia dlaczego nie pociągnięto jej Słowackiego do góry. Do tego, że trasy omijają centra miast już się przyzwyczaiłem.