Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Jadą z asfaltowaniem....widzicie był minister i za parę dni będzie gotowe .... jak za komuny.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
-
- Rhetor
Pisałem już, że to sabotaż. Przecież wylać można było już dwa miesiące temu. Teraz rodzi się najważniejsze pytanie - kto przetnie wstęgę przed wyborami na tymczasowym otwarciu?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Po przecięciu pewnie podadzą dania z koprem i pieczarką. Może rozsądni nie zostaną zaproszeni? Dla mnie również jest to sabotaż.Jan Kowalski pisze:Pisałem już, że to sabotaż. Przecież wylać można było już dwa miesiące temu. Teraz rodzi się najważniejsze pytanie - kto przetnie wstęgę przed wyborami na tymczasowym otwarciu?
Gdyby ktoś chciał sobie zrobić naprawę blacharsko-lakierniczą, to zapraszam pod wiadukt na Warsztatowej.
Skrzyżowanie Warsztatowa x Kassali zostało otwarte dla wszystkich relacji, ale oznakowania nie ma ani trochę.
W związku z tym jest to skrzyżowanie równorzędne i jadący Warsztatową w stronę Krakowskiej muszą ustąpić wyjeżdżającym z Kassali.
Możecie sobie sami dopowiedzieć, ilu ustępuje, zwłaszcza, że dzięki skarpom widoczność nie jest tam powalająca...
Skrzyżowanie Warsztatowa x Kassali zostało otwarte dla wszystkich relacji, ale oznakowania nie ma ani trochę.
W związku z tym jest to skrzyżowanie równorzędne i jadący Warsztatową w stronę Krakowskiej muszą ustąpić wyjeżdżającym z Kassali.
Możecie sobie sami dopowiedzieć, ilu ustępuje, zwłaszcza, że dzięki skarpom widoczność nie jest tam powalająca...
ZDiK Tarnów zapadł w sen zimowy , może nawet nie wiedzą, że mają takie skrzyżowanie. Nawet jeśli to kolejowa inwestycja to ZDiK jest organizatorem ruchu i bez oznakowania nie powinni dopuścić do otwarcia całości skrzyżowania.TomekMKM pisze: Skrzyżowanie Warsztatowa x Kassali zostało otwarte dla wszystkich relacji, ale oznakowania nie ma ani trochę.
Raczej myślę, że to samowola wykonawcy, bo barierki ze znakami są odstawione na bok. I tak już co najmniej od kilkunastu dni. Fakt jednak jest niezaprzeczalny, że nic, w jakikolwiek sposób, nie zabrania na wjazd w Kassali od Reja i od Warsztatowej.
Z resztą tak samo jest z ul. Bartla, w tej chwili można sobie legalnie wjechać i wyjechać do Krakowskiej, mimo, że trwają tam prace drogowe, a na jezdni jest na razie sama podbudowa z kruszywa...
Zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, że u nas w mieście projekty tymczasowej organizacji ruchu, a już zwłaszcza ich egzekwowanie (vide np. Słoneczna, Lwowska) to fikcja.
Z resztą tak samo jest z ul. Bartla, w tej chwili można sobie legalnie wjechać i wyjechać do Krakowskiej, mimo, że trwają tam prace drogowe, a na jezdni jest na razie sama podbudowa z kruszywa...
Zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, że u nas w mieście projekty tymczasowej organizacji ruchu, a już zwłaszcza ich egzekwowanie (vide np. Słoneczna, Lwowska) to fikcja.
Egzekwowanie to jest domena organizatora ruchu, czyli ZDiKu.
A jak tam skrzyżowanie Krakowska-Kochanowskiego ? oddane ?, miało być zamknięte do 5 października
Ostatnio zmieniony 12-10-2018, 09:33 przez andy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
Wczoraj było otwarte.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
A propos skrzyżowania Krakowska-Kochanowskiego. Mamy nową ulicę w mieście!
Tak się parę dni temu przyglądnąłem dokładniej.
Tablica też wygląda, jakby swoje przeszła...
Tak się parę dni temu przyglądnąłem dokładniej.
Tablica też wygląda, jakby swoje przeszła...
Tyle lat czekania, a studzienki zrobione na odwal się ... teraz mocno wyczuwalne, a jak opadną to będzie tragedia
Dokładnie, miałem nadzieję, że to jeszcze nie ścieralna, ale nawiązanie na równo że starą nawierzchnią po obu stronach rozwiało moje wątpliwości. Tam już nic nie będzie podniesione...
7 rano ruch puszczony po 2 pasy w każda stronę. W strone miasta bez warstwy ścieralnej.
-
- Rhetor
Też przeżyłem szok widząc... normalność. To tak było kiedyś w Tarnowie?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Nie, kiedyś tam była lepsza droga
A tak na serio, to po co jest puszczony ruch ? Do 1 listopada można było położyć asfalt i oddać całość. A tak puszczą ruch na 1,5 tygodnia. Ludzie tylko wkurzą i zamkną.
A tak na serio, to po co jest puszczony ruch ? Do 1 listopada można było położyć asfalt i oddać całość. A tak puszczą ruch na 1,5 tygodnia. Ludzie tylko wkurzą i zamkną.